Itseä myymässä

Jos väittää tutkijan, poliitikon tai yritysjohtajan myyneen itsensä, niin se on pahasti sanottu. Itsen myyminen tarkoittaa tällöin pyhistä periaatteista luopumista jonkin vähempiarvoisen vuoksi. Sanonta juontaa satojen vuosien takaisesta uskomuksesta, jonka mukaan ihminen voi käydä sielullaan kauppaa itsensä paholaisen kanssa.

On kuitenkin eräs ryhmä, jonka kohdalla itsensä myymisestä puhutaan huolettomasti. Aina heinäkuun loppupuolella muiden juttuaiheiden tyrehtyessä herää lehdistö keskustelamaan seksikaupasta. Ja silloin ihan fiksutkin ihmiset tuntuvat pitävän selviönä, että seksityöntekijä myy itseään huomattavasti perustavammalla tavalla kuin esimerkiksi taiteilija, hoivatyöläinen tai vaikka toimittaja.

Se on kovempi oletus kuin moni tulee ajatelleeksi. Vielä keskiajalla immenkalvonsa rikkonutta naista pidettiin jotenkin pilaantuneena ja alttiina Saatanan houkutuksille.

Nykyään harva kuitenkaan tietoisesti haluaa sanoa, että naisen ”itse” on hänen vaginansa. Silti samat ihmiset saattavat huomaamattaan väittää, että seksin myynti on itsen myymistä, vaikka ansiotulojen hankkiminen muiden inhimillisten toimintojen avulla ei sitä ole.

On tietenkin niitä, jotka uskovat prostituution aiheuttavan harjoittajalleen niin vakavia psyykkisiä vaurioita, että seksin myynti on rinnasteinen sielunsa hukkaamiseen. Vaikka tämä todella pitäisi paikkansa (ja satoja seksityöntekijöitä tavattuani epäilen sitä vahvasti), on silti vaikea nähdä, miksi juuri prostituutio kaikista maailman pelätyistä ja paheksutuista teoista olisi sielukauppaa.

Keskiajalla monet myös uskoivat, että noidat hankkivat taikavoimansa paholaiselta, sielunsa autuutta vastaan tietenkin. Erään myytin mukaan kauppa sinetöitiin Kyöpelinvuoren orgioissa noidan ja Saatanan yhdynnällä.

Ehkä tämä legenda osaltaan selittää, miksi sielukauppa on jäänyt elämään nimenomaan prostituutiopuheessa. Mutta nyt eletään kuitenkin jo 2000-lukua.

Kieli muuttuu, mutta ei koskaan vapaudu historiastaan. Puhe itsensä myymisestä kantaa edelleen mukanaan huonosti tiedostettua, mutta silti tehokasta leimaa sellaista ihmisryhmää kohtaan, jolla on varsin heikot mahdollisuudet puolustaa itseään.

Mitäpä, jos ryhtyisimme soveltamaan seksityöntekijöihin samoja huomaavaisuussääntöjä kuin ihmisiin yleensäkin? Siis jos keskustelun aiheena eivät ole noidat, neitsytmagia tai sielujen markkinakurssit, puhuisimme yksinkertaisesti vain seksin myynnistä.

Kommentit (220)

Kommentit

Anna Kontula: "Se on kovempi oletus kuin moni tulee ajatelleeksi. Vielä keskiajalla immenkalvonsa rikkonutta naista pidettiin jotenkin pilaantuneena ja alttiina Saatanan houkutuksille. Nykyään harva kuitenkaan tietoisesti haluaa sanoa, että naisen ”itse” on hänen vaginansa. Silti samat ihmiset saattavat huomaamattaan väittää, että seksin myynti on itsen myymistä, vaikka ansiotulojen hankkiminen muiden inhimillisten toimintojen avulla ei sitä ole."

Mahtaakohan nuori hyvännäköinen nainen oikein tuntea itsensä onnelliseksi ja tuntea ns. "työn iloa", sen jälkeen kun on myynyt sitä sukupuolielintään vaikkapa joillekin vanhoille "likaisille" miehille kerta toisensa jälkeen? Sietää hieman epäillä. Mutta ehkäpä sitä sitten kaikkeen tottuu. Kuulemma se ensimmäinen päivä hirsipuussakin on aina se kaiken vaikein.

En tiedä mitenkä asian laita on Suomessa, mutta ainakin maailmalla monin paikoin tiedetään, että prostituoidut ja muut ns. "seksialan" työntekijät ovat päihteiden etenkin huumeiden väärinkäytön oravanpyörässä.

Jyri Puhtinen

Jyri Puhtinen on oikeassa. Ihminen ei oikeasti myy sexiä, jos muita keinoja hankkia elintasoansa tai rikastuakseen.
Itsensä myyminen sexille on eri asia, kuin työssä käyminen ja siitä palkkansa ansaitseminen.
Anna Kontula puolustelee yleensäkin kaikkea mikä ei ole maailmassa kunniallista.
Ihmisiltä halutaankin Kontulan ajatusmaailmalla viedä itsekunnoitus.
Ja, kun ihmiset eivät enää kunnioita mitään, eikä ketään, silloin ei osata hävetäkään ja sellainen kansakunta, maailma rappeutuu. Arvoja on kunnioitettu maailman sivu ja tulee kunnioittaa.
Jos ihminen ei osaa hävetä mitään, niin silloin ei laillakaan ole mitään merkitystä, eikä ihmisellä mitään tavoittelemisen arvoista, koska jokainen luonnostaan haluaa olla arvostettu, mutta kuka koskaan on arvostanut huoraa, ei kukaan, ei koskaan, eikä tule arvostamaankaan. Aivan varmasti tulevaisuudessakin huora saa kuulla nimensä ja kuka hän on! Yrittäköön Kontula sanoa mitä tahansa, niin näin se, vaan on ja tulee olemaan.
Prostituoitu ei kunnioita itseään eikä kukaan kunnioita prostituoitua, vaikka Kontulalaiset, kuinka yrittäisivät väittää mitä!
Ja aina prostituoidun keralla pyörii rikollisuus, sekä huumekauppa.
Tämä on maailman tosi!

mietteliäs

Mikäs sen vanhan miehen tekee likaiseksi? Seksi nyt on ihan perustarve eikä ole mitenkään likaista tarjota palveluita niitä tarvitseville tai ostaa palveluita niitä tarjoaville. Hyväksikäyttöä sekin ettei kaiksita töistä tarjota kunnon palkkaa. Jos seksin myyminen perustuu vapaaehtoisuuteen ei siinä ole mitään hävettävää eikä päihteillä aina ole osuutta asiaan. Päihdekoukussa voi tietysti olla pakottava tarve saada rahaa ja äkkiä. Monet seksityöntekijät ovat perheellisiä.

-

Suomessa seksityöntekijöillä asiat ovat huomattavasti paremmin kuin muualla, vaikka asiasta tietämättömien on helppo huudella miten meillä menee. En myy seksiä "likaisille" miehille vaan asiakkaille, ja asiakkaaksi pääsyn edellytys on rajojeni ja kehoni kunnioittaminen. Itseään kunnioittava seksityöntekijä ei ota asiakkaita joista on itselleen haittaa, ja päihderiippuvuudet ovat yleistystä muualta maailmasta missä asiat ovat jossain maissa huonommin. Toinen ihminen on turhan helppo tuomita sen perusteella että arvot ovat omista poikkeavat. Helppoa on myös heittää että prostituoidut eivät kunnioita itseään ja ovat päihderiippuvaisia, varsinkin kun asiasta ei ole itsellä mnkäänlaista kokemusperäistä tietoa.

candice

Candice, en missään nimessä halua tuomita ketään ihmistä, minulla ei ole siihen edes halua, eikä valtuuksia.
Mutta minulla on sanavapaus niinkuin sinullakin, joten saan tuoda esiin mitä mieltä olen tästä ammatista, josta minulla ei todellakaan ole minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta.
Sanoessani, etten hyväksy huoruutta, enkä voi hyväksyä sitä ammattinakaan, niin se ei
tarkoita sitä, että halveksisin tai tuomitsisin tämän ammatin harjoittajat ihmisenä!
Ihmisarvo on jokaisella ihmisellä, riippumatta siitä mitä hän on tai mistä on kotoisin ja mitä työksensä tekee.
Se on maailma, joka tuomitsee ja suurimmat tuomitsijat ovatkin miehet jotka käyttävät tai ovat käyttäneet näitä palveluja.

mietteliäs

Edelleenkin ihmettelen mistä ihmiset saavat noin vahvan käsityksen siitä kunnioitammeko itseämme ja mitä ongelmia meillä on olevinaan, kun asiasta ei ole itsellään kokemusta eikä edes tunne ainuttakaan seksitylntekijää. Vain sen takia että seksityöntekijöiden arvot sallivat palvelujensa myymisen, kun omat arvot ovat erilaiset?

candice

Candice, en voi tähän itsekunnioitukseen ja arvostukseen omalta osaltani sanoa, kuin elämää jo vähän kauemmin nähneenä, niin aina, kun joku puhuu prostituoidusta he (ihmiset yleensä miehet) sanovat jotenkin pilkaten tai alentavasti. Tähän tapaan: no sehän on, vain huora ja kuka nyt huoran puheita uskoisi tai huoralta voi tämmöistä odottaakin. Ja juuri ne samatkin jotka palveluja ovat käyttäneet.
Sanoivatpa pojat toisilleen näinkin :ethän sä nyt sen kanssa voi styylata, ku sehän on huora.
Tämmöiset puheet ja leimaamiset, eivätkö ne, jos mitkä luulisi ihmisen itsetuntoa ja kunnioitusta murentavan.
Ne miehet varsinkin jotka ovat itse käyttäneet palveluja ja kohdatessaan prostituoidun esim. tilaisuuksissa tai yleisillä paikoilla, eivät ole näkevinään, tuntevinaan tai luikkivat piiloon, etteivät tutut tai perhe näe.
Nuorena, kun porukoissa pyörittiin niin, kyllä ne oli pojat, jotka herkästi leimasivat naisen huoraksi ja koko nimitys ei ole mieltäylentävää, vaan naista alentavaa kuultavaa.
Tämä samainen ajatusmaailma istuu yhä sitkeästi ihmiskunnassa, ympäri maailman.
Ei se ole mihinkään muuttunut. (sen voi aistia täälläkin näiden miesten kommenteista)
Näin kun maailma kohtelee prostituoitua, se ei missään nimessä voi kenenkään naisen itsetuntoa kohottaa. Näin olen ajatellut.

mietteliäs

Vesa, eiköhän ihan oikeasti nämä sexiasiat kuulu rakkauteen, eikä kauppatavaraksi.
Menehän itseesi, rakastuisitko sexityöläiseen ja menisitkö hänen kanssan naimisiin?
Kertoisitko lapsillesi silmät kirkkaina, että Äiti on ammatiltaan huora?
Mieti, et varmasti, eikä moni muukaan.

mietteliäs

"Ja silloin ihan fiksutkin ihmiset tuntuvat pitävän selviönä, että seksityöntekijä myy itseään huomattavasti perustavammalla tavalla kuin esimerkiksi taiteilija, hoivatyöläinen tai vaikka toimittaja."

Aika harvassa työssä on seksinmyynnin tasoisia ongelmia:
- Leviääkö seksitaudit?
- Kuka on lapsen isä?
- Jos sikiö saa seksitaudin, niin tuleeko lapsesta vammainen?
* Kondomeilla voidaan torjua em. ongelmia, mutta se ei ole täysin varma keino. Lisäksi usea asiakas vaatii ja saa seksiä ilman kondomia.

Jos nainen luopuu väkivaltaisesta asenteesta itseään, lapsiaan ja miehiä kohtaan, mutta kuitenkin säilyttää rahanahneuden, hän voi alkaa rikkaan miehen rakastajattareksi.

ei-väkivaltainen vaihtoehto

Tämä rikkaan miehen rakastajatar ei yleensäkään ole sexityöläinen.
Nämä rikkaat miehet, jotka tarvitsevat, ottavat rakastajattaren eivät kyllä valitse naistansa ammattihuorasta.
Tällaista rakastajatarta, joka elää miehen kanssa kaksoiselämää, onkin oikeastaan miehen sivuvaimo. Ja yleensäkin ei käytä muita miehiä, eikä se rikas mies suostu sivuvaimonsa muita syrjähyppyjä. Tästä mieleen tuleekin, ettei rakastajatar, sivuvaimo ole huora, vaan ylläpidetty sivuvaimo, niikuin julkinen vihitty vaimokin on.
Rikkaalla naisellakin voi olla rakastaja, joka oli aika yleistäkin menneinä aikoina.
Nykypäivänäkin on rikkailla vanhemmilla naisilla nuoria rakastajia eli sivumiehiä.
Tänäpäivänä on, vaan se kiinnijämisvaara, ja kun avioeron saa helposti ja voi mennä naimisiin uudelleen ja uudelleen, mikä ei ollut mahdollista entisaikaan, jolloin tämä asetelma oli yleisenmpää.

mietteliäs

Miksipä ei ? Työhän on laillista ja moni myy itseään ja osaamistaan. Roistojahan ovat ne jotka myyvät toisia kuten suuryritykset ja pankit. Oma haaraliike on aivan laillista tavaran myyntiä.

kkk

Kyllä täällä ainoastaan Anna Kontula (ja meikämannekin puhuvat täyttä asiaa). Ja Anna varsinkin, jos kuka, tietää ammattinsa puolesta mistä puhuu.

On muuten hienoa, että on naisia jotka myyvät rahalla pimppaansa. Minä ostan sitä kernaasti, koska keskivertonainen ei halua seksiä enää sen jälkeen kun on synnyttänyt nuo 2-3 tenavaansa. Kuten -60 -luvulla syntynyt vaimoni, siis ei halua enää yhtään mitään sensuellia.

Harmi vaan, että kaukoidän ihanat daamit ovat nyt marjametsissä pohjoisessa, ja joutuu olemaan omillaan...

Olen valitettavasti kiltti, ja rahoitan tyhmyyksissäni vaimon onnettoman ns. tuhoon tuomitun käsityöläiskuvionsa, mutta katson tottakai oikeudekseni käydä vieraissa.

Tutkimusten mukaan miehet kärsivät psyykkisesti noista pihtaavista, eli perheväkivältaa harrastavista eukoistaan. Antakaa palaa, arvon mieskolleegat.

M50++

M50+, sanot:Anna varsinkin, jos kuka tietää ammattinsa puolesta mistä puhuu.
Se, että Anna Kontula on sosiologi, ei tarkoita sitä, että kaikki mitä hän sanoo tai ajattelee olisi "taivaan tosi".
Anna puhuu tänään tätä ja huomenna voi ollakin jo eri mieltä, kun on tullut elämää enemmän nähtyä.
Viisaat tutkijat erehtyvät tutkimuksissaan useinkin ja nöyrä asiaansa paneutunut tutkija uskaltaakin kumota vääräksi toteamansa asiat.
Näin on käynyt useinkin, mutta tutkimus joka vääränä otettu käyttöön onkin vaikea enää saada kumottua yleisellä tasolla. Siksi olisikin parempi miettiä asioita joka puolelta ja tarpeeksi pitkään ennenkuin menee julkaisemaan mitään mielipiteitänsä tosiasiana julkisesti, ettei tarvitse, sitten myöhemmin katua torsoja tutkielmiansa.

mietteliäs

Näin on. Antaa suomalaisten naisten antaa vaan edelleenkin ilmaiseksi ja unelmoida rakkaudesta. Kansainväliset naiset arvostavat tavaraansa, esimerkiksi 100 euroa per pano. Hinta riippuu laadusta.

Todellisuudessa rakkaus on illuusio.

Vesa Tammela

Hienoa, Kontula jatkaa Vasemmistoliiton omaksumaa uusliberalistista linjaa, jossa kaikki on hyväksyttävää jos vai rahasta on kyse. Ymmärrän itse enemmän jopa itsensäpaljastajia kuin seksityöläisiä. Edelliset eivät ole kyenneet tekemään valintaa oikean ja väärän välillä. Heille itsensä paljastaminen on sisäinen pakko. Seksityöläiset asettavat itsensä tietoisesti lihatiskille, hintalapun asettaa sutenööri tai liha itse. Näin tehdessään he ikäänkuin vastustavat vapaata (ilmaista) seksuaalista ilmapiiriä.

Vasemmistolaisen luulisi puolustavan köyhiä ja syrjäytyneitä prostituoitujen sijaan. Jos joku myy itseään köyhyyden vuoksi, Kontulan pitäisi auttaa häntä pääsemään jaloilleen makaamisen sijaan.

Tunnen vastenmielisyyttä pikemminkin ostajia kohtaan kuin prostituoituja. Suomalaiset naiset antavat ihan ilmaiseksi hyvin käyttäytyville miehille. Mitä luulet Kontula, miksi se ei kelpaa joillekin miehille?

Maksuton

"Hienoa, Kontula jatkaa Vasemmistoliiton omaksumaa uusliberalistista linjaa, jossa kaikki on hyväksyttävää jos vai rahasta on kyse."
Stalin oli bolshevikkivallankaappausta ennen kaukasialainen mafioso. jonka jengi ryösti esim. pankkeja sekä kiristi lunnasrahaa panttivangeista ja suojelurahaa. - Muualla maailmassa ja eri aikakausina erilaisten mafioitten toimialaan on kuulunut ryöstöjen ja suojelurahan kiristämisen ohella huumekauppa - ja seksibisnes.

Stalin mafiosopuolesta tietoa:
- Wikipedia/Early life of Joseph Stalin

mafiajuttuja

Useimmat naiset saattavat ojentaa kätensä auttaakseen kaatunutta pääsemään taas pystyyn, toisinaan jopa alkoholin liian käytön aiheuttamille "maastoutuneillekin." Harvemmin kylläkään sukupuolielintään kenen hyvänsä käytettäväksi, vaikka siitä hyvästä tarjottaisiin rahaakin. Lisäksi nämä "kauppiaat" varsin usein käyttävät päihteitä ja huumeita kestääkseen elämäänsä.

Joten taitanee siinä nyt vähän olla eroa esim. kun sairaanhoitaja käyttää käsiään auttaakseen sairasta ja saa siitä rahallista korvausta ja toisaalta taas kun prostitoitu myy sukupuolielintään. Viime mainittua eivät useimmat naiset kovin helpolla ala tekemään, vaikka oikein kansanedustaja "arvovallaan"? (olemattomallako?) haluaisi verrata prostitioidun työtä muihin töihin.

Enemmistö miehistä ja naisista ei varmaankaan pohjimmiltaan arvostasukupuolielimensä käyttöä myyviä, vaikka toisinaan jotkut erikoisuutta ja huomiota tavoittelevat päinvastaista saattavat väittääkin.

Jyri Puhtinen

Juupeli, tarkoitatko nyt, että vanha mies menee uusiin naimisiin nuoren naisen kanssa?
Silloin se on avioliitto, eikä osto sexi, jos on sexiä ollenkaan? (usein näin on).
Sama pätee, jos vanha nainen menee uusiin naimisiin nuoren miehen kanssa.
Ja mikä se, sitten on, se on kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti!
Se taas onko korvapuusti kynsillä vai ilman.
Kynsillä voi olla kitkerä ja ilman kynsiä makea!

mietteliäs

Ns. ilmainen nainen tulee miehelle kaikkein kalleimmaksi. Silloinhan nainen vasta huoraakin ja on kaikkea muuta kuin ilmainen.

Ns. ilmainen nainen vain uskottelee itselleen olevansa ilmainen. Silloin tulee parempi olo.

Vesa Tammela

Vesa, sinun kommenteista paistaa pahasti tunnevammaisuus, henkilö joka ei pysty rakastamaan ketään eikä tuntemaan rakkautta toista ihmistä kohtaan, eikä näin ollen osaa tuntea rakkautta itseänsäkään kohtaan.
Jos vaimo ja Äiti ovat sinun mielestäsi ilmaisia huoria, niin ehdotan sinulle älä ikinä, koskaan mene kenenkään kanssa avioliittoon tai edes avoliittoon.
Paras olla itsensä kanssa kahdestaan, jos oikeita tunteita ei kerran tule pintaan kenenkään naisen kanssa.

mietteliäs

Otahan sitten miäs. Niitä vissiin saa ilimaseksi sua passaamaan. Jos lajista ei meinaa kaveria löytyä, niin seeprapeippo ei tule kovin kalliiksi. Parahin on tietysti yksiksensä olla, jottei vaan investoinnit kenenkään muun olennon hyväksi vahinkossakaan karkaa. Panosta ittees!

Merkantti

Anna Kontulalla on tutkijan cooli ja neutraali ote ilmiöön an sich. Se lienee seurauksena, kun ammatikseen haastattelee seksityöntekijöitä ja toteaa heidät(kin) ihmisiksi. Ilmiöön ehkä aiemmin kohdistuneet emootiot katoavat. Monissa ammateissa käy samoin. Tuskin neurologillekaan vaikkapa Alzheimer on toista Alzheimeria kummempi, kun taas dementoituvalle itselleen ja hänen läheisilleen ja omaisilleen sairaus ja kaikki siihen liittyvä on tunteita kuohuttava ja elämän mullistava asia.

Ymmärrän sen, että Kontula asettuu puolustamaan seksin myyjiä. Ymmärrän Kontulaa, mutta en hyväksy seksin myyntiä ammattina. Hyvinvointivaltiossa ei kenenkään pitäisi joutua rahasta aukomaan intiimialueitaan ja herkkiä limakalvojaan. Sosiaaliturvan on oltava riittävä.

Huomaavaisuuteen näillä alueilla on yhtä pitkä matka kuin naisen kunnioittamiseen ihmisenä, ei taida siitäkään tulla pakettia. Esimerkkinä vaikkapa tuo Vesa Tammela, joka ei varmasti ole netista guugeloitavissa oleva tekninen johtaja Vesa Tammela eikä raikas ja nuori lentopalloilija Vesa Tammela. Tuo Vesa Tammela vaikuttaa ihmiseltä, joka hyvinkin saattaa muilla palstoilla esiintyä "maahanmuuttokriittisenä" ja tällä palstalla pitää ihmiskaupan ja parituksen ulkomaalaisia naisuhreja Suomea "rikastuttavina". Näyttää mies kuvittelevan, että seksin myyjä asettaa hinnan, vaikka naisen arvottaja ja hinnan asettaja on parittaja.

Avioliitossa ja parisuhteissa ei joka päivä suju kuin Strömsössä. Päihdetilastot osoittavat, että lukuisat miehet pötköttelevät aivokuolleina kun vaimo käy töissä ja siinä sivussa hoitaa miehen hygienian ja ruokahuollon ynnä lapset. Ilmaista miestä eikä naista ole olemassa, jos rakkauden teot arvotetaan euroissa.

asiaihminen

Seksin myynti on mielestäni siinä mielessä paljon enemmän itsensä myymistä kuin muut työt, koska siihen sisältyy häpeää. Ja häpeä kalvaa ihmistä syvältä. Eli tavallaan kaikki työtehtävät, joissa ihminen häpeää työtään ja itseään sen tekijänä, ovat itsensä myymistä. Osa henkisestä itsestä kuolee siinä aina.

Epäilemättä Anna on kuullut erilaisia kertomuksia siitä, miten seksityöläinen kokee ammattinsa ja uskon häntä, kun hän sanoo että monet pitävät työstään. Oletan että he eivät silloin häpeä sitä. Minua tuollainen asenne hämmästyttää niin paljon, etten osaa oikein päättää mitä mieltä siitä olisin, mutta en myöskään epäile lainkaan, etteikö tällaisia vapaaehtoisiakin seksityöläisiä olisi. Miksi he eivät tunne häpeää? Monet muutkaan eivät tunne ja usein "häpeämättömyydessä" on kyse psyyken vauriosta. Voisikohan sillä selittää vapaaehtoisen seksityön idean, en tiedä.

Sisäänrakennettu häpeä

Kontula kuullut moniakin kertomuksia sexityöläisen sanomana, mutta kuinka paljon tämä sexityöläinen puhuu aivan totta?
Aivan varmasti tämän alan ammattilainen haluaa uskotella ammattinsa olevan yhtä hienoa ja arvostettua, kuin minkä tahansa muun ammatinharjoittajan työn.
Se on siinä häpeän peittämistä ja siirtämistä pois ajatuksista, jotta uskoisi itse ja vielä parempaa saisi muutkin uskomaan sexityön olevan arvostettu ammatti, siihen mihin on tavalla tai toisella ajautunut, joutunut.
Koska en ainakaan minä jaksa uskoa tämän ammatin olevan kenenkään nuoren haaveissa unelma-ammatti.
Puhumattakaan yhdenkään Isän tai Äidin suosittelevan ko. ammattia lapselleen.
Koska asia on niin, että miehet kyllä puolustelevat huoruutta, huoria ja ilotaloja, mutta eivät ikimaailmassa antaisi tytärtään tähän ammattiin.
Ja itsekin käyvät ilotalossa tai huorissa salaa. Eli mieskin häpeää. Ja hyvä niin.

mietteliäs

Vaimo nimenomaan ei ole ilmainen huora, vaan se kalliimpi vaihtoehto, siis maksullinen. Kuten jo kirjoitin aiemmin, mikään ei tule miehelle kalliimmaksi kuin ns. ilmainen nainen.

Miltä osin tämä on niin vaikea asia ymmärtää?

Vesa Tammela

Tammela, kaikkia naisia, myös seksin myyjiä, sutenöörien hinnoittelemia ja alistamia ja ihmiskaupan uhreja halveksiva otteesi on ihan ymmärrettävä, kyllä me todellakin ymärrämme. Onko sitä niin vaikea Tammelan ymmärtää?

Tammelan kaltaiset kuitenkin kuuluvat alakulttuuriin ja marginaaliin. Todellisuus on toista maata. Lukemattomat suomalaiset vaimot ovat elättäneet, elättävät nyt ja tulevat elättämään juoppoja, asiansa sotkevia ja työtä kaihtavia lusmuja miehiään. Epäilemättä osa työssäkäyvien vaimojen tienesteistä on lipsahtanut aviomiehen kätösten kautta seksin myyjille sen asemesta, että lapset olisivat niilläkin rahoilla saaneet vaikka penaalin tai selkärepun koulutielle.

Tammelan ei pidä olla katkera, vaikka yksikään hyvä nainen ei häntä rakastanut eikä huolinut. Ei sitä koskaan tiedä, milloin onnistaa ;) Liiankin usein naiset rakastuvat renttuihin.

Onpa nähty, että myös kapakkaruusuista ja kassialmoista on kehkeytynyt varsin loistavia omaishoitajia miehilleen siinä vaiheessa, kun nämä laskevat kaiken alleen ja elävät muissa maailmoissa. Toivossa, Tammela! Toivossa on hyvä elää lapamadonkin saati sitten sovinistin rasvaniskan :D

asiaihminen

Vesa, siltä osin on vaikea sinua ymmärtää, koska jos sinun mielestäsi vaimosi on sinulle, vain pelkkä kallis vaihoehto, niin suosittelisin kiireellistä avioeroa.
Kerro tämä vaimollesi, että hän on sinulle, vain ja ainoastaan kallis vaihtoehto, eiköhän mene teillä kantapäät vastakkain alta aikayksikön.
Enkä muuten ymmärrä miksi olet yleensäkään ottanut akkaa, kun et häntä arvosta?

mietteliäs

Turhaa jeesustelua, täysijärkinen ihminen voi tehdä tavarallaan mitä haluaa. Antaa ilmaiseksi rahasta tai rakkaudesta on yksilön oma valinta. Olen maksanut seksistä niin kotimaassa kuin myös ulkomailla, harvemmin jos koskaan olen törmännyt tapauksiin jossa olisi tullut paha mieli siitä että tyttö ei olisi tiennyt mitä tekee. Narkkareiden kanssa en ole touhunnut vaan laatuun panostanut. Suokupuolitauteja en ole maksullisilta saanut he kun pitävät huolta hygieniasta ja suojauksesta, mutta ilmaisesta "rakkaus" seksistä tämäkin on tullut koettua.
Itsetyydystystä harjoittaessani, en tee sitä rakkaudesta oikeaan käteeni vaan siksi että saan tarpeeni tyydytettyä..

Monista kotimaisista palveluntarjoajista on vielä sanottava että monet heistä pitävät aidosti seksistä ja kun sillä vielä tieanaakin hyvin ovat he näin saannet lisätienistejä varsinaisen leipätyönsä lisäksi. Joukosta löytyy myös ihmisiä jotka ovat siirtyneet täysammattilaisiksi, vaikka olisi ollut kunnollinen työ.

Herätkää jeesustelijat, menkää foorumille jossa on näitä hyväksikäytettyjä reppanoita ja kyselkää sieltä miten he asiat näkevät... Huorista puhuttaessa harvemmin viitataan miehiin, missä on tasa-arvo...

Antijeesustelija

Anti..... olen lukenut joidenkin muidenkin tutkijoiden, kuin Kontulan tekemiä tutkielmia ilotyttöjen elämästä ja näissä on tullut esiin seikka, joka tekeekin teistä miehistä näitä reppanoita. Nimittäin yleensäkin nämä huorat nimenomaan teeskentelevätkin nauttivansa asiakkaidensa kanssa aktista ja saavat miehet luulemaan asian olevan näin.
Se kuuluu kuulemma ammattiosaamiseen, sanovat ammattilaiset!
Mutta, kun seuraava asiakas jo odottaa ovella vuoroansa, niin täytyy sinun itsekin ymmärtää, että tältä osin olet tullut "petetyksi". Hahahhaa sanon minä teille näiden huorien puolesta!
Käytän sanaa huora, koska se on virallinen nimike tämän ammatin harjoittajalle, enkä tarkoita nimitystä halveksuntana ko. ammatinharjoittajaa tai ihmistä kohtaan.

mietteliäs

On paljon töitä ja ammatteja ja työntekijöitä jotka eivät varsinaisesti nauti työstään. Silti he kantavat kortensa kekoon ja hoitavat yhteiskunnalliset velvollisuutensa. Miksi emme antaisi seksityöläiten laillisesti harjoittaa ammattiaan jos se perustuu vapaaseen valintaan. Näin saisimme lisää verotuloja, varoja joilla sitten voisimme elättää laajemmankin joukon ihmisiä kotonaan. Ihmisiä jotka suostuvat tekemään vain itselle sopivia mukavia ja kivoja töitä..

Antijeesustelija

Miksi lukea tutkijoiden omia joskus varsin subjektiivisiä ja aatemaailmaltaan värittyneitä käsityksiä, menisit foorumille ja kysyisit suoraan ammattiaan harjoittavilta suomitytöiltä. Ihmiskauppa ja paritus on tietysti tuomittavaa, mutta tuolta foorumilta löytynee tyttö joka tekee työtään yrittäjänä ja maksaa sekä maksattaa asiakkailtaan alv.in. Rohkeaa toimintaa tässä ahdasmielisessä valtiossa jossa kovaäänisimmät femakot kertoo kuinka pitäisi elää oikein. Nimittelet reppanaksi, ilman että tunnet minua. Kukahan tässä reppana on.?

Antijeesustelija

Anti.... Luethan sinäkin tutkijan mielipidettä ja vielä vastailetkin.
Hienoa, että olet löytänyt tuollaisen suomi-tytön, pidä kiinni tästä aarteesta.
Ja reppanaksi en nimitellyt sinua, vaan ihan yleisnimellä miehiä jotka luulevat muuta, kun mitä ovat saaneet.

mietteliäs

Harvakseltaan, mutta vaikka luenkin en silti pidä niitä minään raamattuna vaan ajattelen omilla aivoillani. Mielipiteeni eri asioista ei rajoitu pelkästään prostituutiokysymykseen. Kommentoin harvakseltaan ja vain kun minulla on mielestäni sanottavaa., maailmanparantajaksi minusta ei ole. Tässä nimenomaisessa kysymyksessä väittäisin että minulla jonkin verran kokemuksen tuomaa omaa näkemystä, en siis viljele tutkijoiden tai vouhottajien teoriakäsityksiä.

Suomitytöistä en ole vaimoa hakemassa, ei ole tarvetta, sinkkuelämä on kivaa. Pyrin kohtelemaan kanssaihmisiä asiallisesti ja olla loukkaamatta ketään. Yritän olla huomaavainen hyvä rakastaja on sitten kysymys maksullisesta tai maksuttomasta seksistä. Se että pystynkö aidosti tuottamaan nautintoa ei ole olennaista mutta ainakin yritän. Mikäli kaikki toimisivat samoin maailma olisi aika paljon parempi paikka elää..

Antijeesustelija

Antijeejustelija kirjoittaa asiaa.

Eli lopettakaa kukkahattutädit jo urputuksenne. Monet huorat tekevät erittäin hyvää tiliä, koska tasan tarkkaan he itse niin haluavat.

Mutta miksi monet huorat ovat niin tyhmiä, etteivät pyöritä ITSE omaa bisnestään? Antavat sutenöörin viedä valtaosan tienesteistä, huorien itsensä hyvin tekemästä ja erittäin tärkeästä työstään. Tyhmää, kerrassaan tyhmää.

Ja sitten meillä on 2 onnetonta tätiministeriä (joista ainakin toinen vieläpä satuihin uskova hihhuli, ehkä se toinenkin kun on tuolta kaikenmaailman hörhöisten lahkolaisten pohojanmaalta), jotka harhoissaan kuvittelevat kaksistaan lopettavansa maailman vanhimman ammatin harjoittamisen jollain naurettavalla lakipykälällä. Ei se onnistu, ei ikinä. Miten ihmeessä se ei mene heillä ja muilla jakeluun.

Naiiveja ovat, homma siirtyy enempi vielä maan alle, kuten Ruotsissakin meni.

Jos seksinmyynti olisi Ruotsissa sallittua, niin siellä olisi taatusti kypäräpakko asiakkailla ja myyjillä. Sellainen maa se on #D

Kaikkien jeesusten faija

Nimimerkki Pappa: Vakka kantensa valitsee, eikö niin. Osakeyhtiö Avioliitto Oy:n sopimusrikkomisesta osakeyhtiö voidaan purkaa toisen osakkaan niin vaatiessa. Pakkonaimista ei nykyään juurikaan esiinny, kuten joskus silloin, kun isä lampun osti.

Syphilis pallidum

Pappa, kun et ,vaan olis ukko joka kuvittelee avioliitossa saavansa täyden ylöspidon, täysihoitoineen ja piikoineen ilman, että itse sijoittaisit penniäkään omaan ja perheen elämiseen. Vaimonko kuuluu maksaa sinun ruokasi ja muu huoltosi, kun itselläsi samaan aikaan oma lompakkosi senkuin pullistuu.
Ja vaimon täytyy sinulta kerjätä talous- ja ruokarahaa.
Ulkoruokintaan tommoset ukot joutaa.
Ja kehtaa vielä aukoa päätään.
Heittäkää akat noi ahneet ja itarat ukot kylmästi pellolle, niin näkevät mitä eläminen maksaa.

mietteliäs

"* Kondomeilla voidaan torjua em. ongelmia, mutta se ei ole täysin varma keino. Lisäksi usea asiakas vaatii ja saa seksiä ilman kondomia."

Mistä tiedät että asiakkaat mukamas saavat ilman kondomia maksullisten naisten palveluj? :D Onko kokemusta? Jos on, mikä sinä olet tuomitsemaan seksuaalipalveluja myyviä naisia? Ja uskokaa tai älkää, miehetkin myyvät samanlaisia palveluja.

"Seksityöläiset asettavat itsensä tietoisesti lihatiskille, hintalapun asettaa sutenööri tai liha itse. Näin tehdessään he ikäänkuin vastustavat vapaata (ilmaista) seksuaalista ilmapiiriä.
...
Tunnen vastenmielisyyttä pikemminkin ostajia kohtaan kuin prostituoituja. Suomalaiset naiset antavat ihan ilmaiseksi hyvin käyttäytyville miehille. Mitä luulet Kontula, miksi se ei kelpaa joillekin miehille?"

Näin tehdessään he tiedostavat arvonsa. Itsetunto on parempi kuin monilla muilla ihmisillä. "Vapaa ilmapiiri" ei ole maksullisilta pois, mutta maksullisten palvelut ovat eräs painostuskeino aviovaimoilta pois. Miehet eivät suostu enää "pilluttomuuden" aiheuttaman kärsimyksen uhreiksi, vaan hakevat pelkkää seksiä muualta, säästäen rakkautensa avo/aviopuolisolleen. Ns. siviilisuhteet (ilmaiset) sisältävät riskin että siinä on myös tunteita mukana.

"Lisäksi nämä "kauppiaat" varsin usein käyttävät päihteitä ja huumeita kestääkseen elämäänsä. Joten taitanee siinä nyt vähän olla eroa esim. kun sairaanhoitaja käyttää käsiään auttaakseen sairasta ja saa siitä rahallista korvausta ja toisaalta taas kun prostitoitu myy sukupuolielintään. Viime mainittua eivät useimmat naiset kovin helpolla ala tekemään, vaikka oikein kansanedustaja "arvovallaan"? (olemattomallako?) haluaisi verrata prostitioidun työtä muihin töihin."

Tunnetko sinä yhtään seksityöläistä?

. Ymmärrän Kontulaa, mutta en hyväksy seksin myyntiä ammattina. Hyvinvointivaltiossa ei kenenkään pitäisi joutua rahasta aukomaan intiimialueitaan ja herkkiä limakalvojaan. Sosiaaliturvan on oltava riittävä.

"Huomaavaisuuteen näillä alueilla on yhtä pitkä matka kuin naisen kunnioittamiseen ihmisenä, ei taida siitäkään tulla pakettia. Esimerkkinä vaikkapa tuo Vesa Tammela, joka ei varmasti ole netista guugeloitavissa oleva tekninen johtaja Vesa Tammela eikä raikas ja nuori lentopalloilija Vesa Tammela. Tuo Vesa Tammela vaikuttaa ihmiseltä, joka hyvinkin saattaa muilla palstoilla esiintyä "maahanmuuttokriittisenä" ja tällä palstalla pitää ihmiskaupan ja parituksen ulkomaalaisia naisuhreja Suomea "rikastuttavina". Näyttää mies kuvittelevan, että seksin myyjä asettaa hinnan, vaikka naisen arvottaja ja hinnan asettaja on parittaja."

Oletko ottanut huomioon, että Suomessa on myös kotimaisia palveluntarjoajia, jotka tekevät työtä seksinnautinnosta?

"Minua tuollainen asenne hämmästyttää niin paljon, etten osaa oikein päättää mitä mieltä siitä olisin, mutta en myöskään epäile lainkaan, etteikö tällaisia vapaaehtoisiakin seksityöläisiä olisi. Miksi he eivät tunne häpeää? Monet muutkaan eivät tunne ja usein "häpeämättömyydessä" on kyse psyyken vauriosta. "

Häpeättömyys voi johtua ihan siitä, että ei ole hävettävää. Eikö vaikka Stephen Elopin pitäisi hävetä, hän on rosvonnut ja tehnyt enemmän pahaa kuin kuka tahansa huora?

"Monista kotimaisista palveluntarjoajista on vielä sanottava että monet heistä pitävät aidosti seksistä ja kun sillä vielä tieanaakin hyvin ovat he näin saannet lisätienistejä varsinaisen leipätyönsä lisäksi. Joukosta löytyy myös ihmisiä jotka ovat siirtyneet täysammattilaisiksi, vaikka olisi ollut kunnollinen työ.

Herätkää jeesustelijat, menkää foorumille jossa on näitä hyväksikäytettyjä reppanoita ja kyselkää sieltä miten he asiat näkevät... Huorista puhuttaessa harvemmin viitataan miehiin, missä on tasa-arvo..."

Sinä ilmeisesti tunnet jonkun suomalaisen huoran, hyvä!

"Anti..... olen lukenut joidenkin muidenkin tutkijoiden, kuin Kontulan tekemiä tutkielmia ilotyttöjen elämästä ja näissä on tullut esiin seikka, joka tekeekin teistä miehistä näitä reppanoita. Nimittäin yleensäkin nämä huorat nimenomaan teeskentelevätkin nauttivansa asiakkaidensa kanssa aktista ja saavat miehet luulemaan asian olevan näin.
Se kuuluu kuulemma ammattiosaamiseen, sanovat ammattilaiset!"

Osa nauttii oikeasti, osa teeskentelee. Mietin, onko kaikki asiakaspalvelussa työskentelevät oikeasti aina hymyhuulilla?

Yonna

Sivut

Anna Kontula

Anna Kontula on sosiologi, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja kolmen lapsen äiti.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.