Laura ÄäriKirjoittaja on Aamupostin päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Jäitä uimalakkiin, hyvinkääläiset

Hyvinkään uimalan eläkeläislippukiista saa yhä oudompia piirteitä. Uudenvuoden aattona puolen vuoden seniorikortin uimalaan ostanut kansalainen haluaa poliisin tutkivan, onko Hyvinkään kaupunki syyllistynyt petokseen. "Haluan poliisin selvittävän, onko uimalan henkilökunnan tiedossa ollut laitoksen sulkemispäivä remontin takia, mutta siitä huolimatta siellä on myyty vielä joulukuun lopussa puolen vuoden kestoisia niin sanottuja seniorirannekkeita, hän kertoo Aamupostille (aamuposti.fi 24.1.). Kaupunki vakuuttaa rehellisyyttään, ja lopulta poliisi tutkii – jos tutkii.

Aamupostin yleisönosastokirjoittelussa ja somekeskusteluissa on esiintynyt monenlaisia kannanottoja uimalippujen hinnoittelusta ja asiasta tiedottamisesta. Silloin kun tämänkaltainen soppa pääsee syntymään, on selvää, että hankkeen tiedottaminen ei ole sujunut toivotulla tai asianmukaisella tavalla.

Silti hyvinkääläisten eläkeläisten tulisi nyt pysähtyä hetkeksi ja asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Kyse on lopulta vain tiedottamisesta, remontista ja lippujen hinnoittelusta. Siis pikkuasioista.

Vakaviakin tilanteita uimahallilla voi sattua. Lippukiistan keskiöön joutunut henkilökunta toimi perjantaina sankarillisesti, kun se onnistui pelastamaan pinnan alle vajonneen ja mahdollisesti sairauskohtauksen saaneen henkilön elvyttämällä.

Elämän ja kuoleman kysymykset pitää voida erottaa turhasta kiukuttelusta.

 

 

 

 

 

Laura Ääri

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet