Aamupostin urheilulta

Kolumni: Tahkon edustusjoukkueilla pullat hyvin uunissa

Tahko voitti Koskenkorvan sunnuntaina.

Toni Vähämaa

Tahkon miehet jäivät viime kaudella kahdeksan joukkueen ulkopuolelle ensimmäisen kerran 20 vuoteen. Tahkon meno on nyt kovin erilaista.

Tahko on nyt neljäntenä. Tahko on hävinnyt vain edellä olevalle triolle Vimpeli, Kouvola ja Sotkamo, mutta olennaisinta on se, että Tahko on napannut muista viidestä pelistä viisi kolmen pisteen voittoa.

Tahko on tehnyt kaksi erittäin huimaa loppukiriä. Ensin Seinäjoki kukistettiin lukkari Henri Itävalon ja kakkospuolen (sieppari Sami-Jukka Korvola ja kakkosvahti Tero Tyynelä) hyödyntämisellä ratkaisuvaiheissa.

Viimeksi sunnuntaina Tahko tuli kahden juoksun takaa ohi Koskenkorvan.

Seinäjoen tappio Pihkalassa taisi olla lopullinen niitti pelinjohtaja Mikko Vainionpään potkuihin.

Pelinjohtaja Iiro Haimi on tehnyt onnistuneita taktisia ratkaisuja pelistä toiseen. Tietysti Tahkon nuorisokaarti on vuoden vanhempia, mutta hyvällä syyllä voidaan sanoa Haimin nousseen laatupelinjohtajien kaartiin.

Tahkon ulkopeli on rautaista, sillä vähemmän juoksuja ovat antaneet vain Vimpeli ja Sotkamo.

Lukkari Kalle-Tapio Huusko oli oiva hankinta. On selkeä tilanne, kun joukkueella on ykköslukkari. Ulkokentällä kaikki ovat onnistuneet, mutta ehkä säväyttävämpiä suorituksia ovat tehneet Patrik Vartama ja Aku Kettunen.

KaMasta tullut Teemu Rouhiainen on ollut sellainen nopsajalka kuin odotettiinkin. KPL:stä palannut Juha Korhonen on yksinkertaisesti Kore ja sillä hyvä. Kore on lyönyt jo 23 juoksua eli lähes kolmen lyödyn ottelutahdilla.

Kärkien Rouhiainen ja Lauri Vierimaa vastuu on tosi iso. Tahkolla ei ole jokerikaartissa tykkietenijää, joten kärkien onnistuminen luo pohjan sisäpelille.

Tahkon Leidit on ottanut myös askeleen parempaan suuntaan. Etenkin ulkopeli on toiminut ajoittain erinomaisesti.

Tärkeä asia on ollut, että Anni Heikkilä on nyt selkeä ykköslukkari. Se on pohja, jolle on hyvä rakentaa.

Jos Leidien sisäpeli alkaisi toimia potentiaalin mukaan, joukkue nappaisi isoja päänahkoja.

Rauman tappiopelissä jokeri Pauliina Harinen sai hanat auki ensimmäisen kerran tällä kaudella ja löi neljä juoksua. Se toivottavasti oli se kuuluisa ketsuppipullon korkin avaamisefekti.

Pasi Honkanen

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet