LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Kokoomuslaiset mielipidekirjoituksessaan: "Ei kunnalliselle sateenkaariliputukselle Pride-viikolla Riihimäellä"

Riihimäellä on tehty valtuustoaloite sateenkaariliputuksen järjestämisestä kaupungin virallisen organisaation toimesta Helsinki Pride-viikolla.

Me allekirjoittaneet kokoomuksen valtuustoryhmän valtuutetut vastustamme aloitteen tarkoittamaa Riihimäen kaupungin Pride-liputusta. Perustelemme kantaamme sillä, että se ei ole kaupungin vastuulle kuuluva tapahtuma eikä siten kuulu kaupungin tehtäviin. Kaupungin kustannuksella ei järjestetä muidenkaan järjestöjen tai yhteisöjen liputuksia tai tapahtumia kaupungissamme. Meillä on järjestelmä, jossa mikä tahansa yhdistys tai yhteisö voi anoa tapahtumiinsa kaupungin avustusta. Muuten kaupunki ei näitä lukuisia tapahtumia rahoita. Kaupungin tehtävä on hoitaa virallisten liputuspäivien liputus ja muut liputukset esim. Riihimäki-päivänä. Nämä liputukset tapahtuvat Suomen lipulla.

Tasa-arvo ja suvaitsevaisuus ovat tärkeitä arvoja myös meille. Jokainen ihminen on arvokas omana itsenään, mutta yhden vähemmistöryhmän esille nostaminen ei lisää tasa-arvoa tai suvaitsevaisuutta kaupungissamme. Liputtaa voi omalla pihalla omalla kustannuksellaan. Ei kaupungin eikä veronmaksajien kustannuksella. Hyvää kevättä kaikille tasapuolisesti.

Pirjo-Liisa Snellman-Tenhunen, Riku Bitter, Eija Aittola, Seppo Runsamo, Kai Heimonen, Marja Tarkkonen, Kari Majaranta, Petri Sihvonen, Pertti Mäkelä, Mirja Lammi, Tero Rekimäki, Jyrki Hapulahti, Jukka Mursula

kokoomuksen valtuutetut ja varavaltuutetut

Riihimäki

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet