LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Riihimäen sateenkaariliputus vastatuulessa: "Emme näe tarvetta liputtaa erilaisilla lipuilla vammaisille, romaneille ja muille vähemmistöille"

Riihimäellä on tehty valtuustoaloite, jossa esitetään, että Riihimäki ryhtyy juhlimaan Pride-viikkoa samanaikaisesti Helsinki Priden kanssa kesäkuussa. Suunnitelmana on järjestää tapahtumia sekä liputtaa sateenkaarilipuilla. On arvioitu, että sateenkaarilippujen hankintaan käytettäisiin kaupungin verorahoja 5000 euroa.

Kaupungin tehtävänkuvaan ei kuulu korostetusti seksuaalivähemmistöihin liitetyn niin sanotun sateenkaari-ideologian edistäminen. Sitä pride-liputus nimenomaan on. Kaupungin tehtävänä on edistää kaikkien asukkaidensa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa jokapäiväisessä arjessa. Sitä voi tehdä vaikkapa huolehtimalla kulkureittien esteettömyydestä, jolloin vammaisilla ja vanhuksilla on mahdollisuus tasavertaisesti liikkua ja osallistua. Tämä vain yhtenä esimerkkinä.

Kaikkien vähemmistöjen ja heikompien oikeuksien sekä yhdenvertainen kohtelu on tietenkin aina syytä turvata. On selvää, että keskuudessamme on seksuaalivähemmistöjen lisäksi monia muitakin vähemmistöjä, joiden oikeuksien puolesta olisi syytä liputtaa. Emme kuitenkaan näe tarvetta liputtaa erilaisilla lipuilla vammaisille, romaneille, työttömille, vanhuksille, lapsille jne. Sateenkaarilippu on leimallisesti nimenomaan seksuaalivähemmistöjen symboli.

Suomessa on vakiintunut ja kaunis tapa liputtaa juhla- ja erityispäiviä Suomen lipulla. Se on meille kaikille yhteinen lippu.

Jokainen ihminen on yhtä arvokas ja yhdenvertainen. Sitä ei tarvitse todistella sateenkaarilipuilla.

Emme tule kannattamaan esitettyä valtuustoaloitetta.

kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten valtuustoryhmät

Riihimäki

 

Juttua muokattu 6.3. klo 14.24.: otsikkoa lyhennetty

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet