LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Hyvinkääläisen kertomus osoittautui merimiestarinaksi - risteilykertomus on jo ennalta tuttu

Aamupostin tarkkaavaiset lukijat älähtivät, kun lehti julkaisi verkkopalvelussaan hyvinkääläisen Kalevi Rönnqvistin kertomuksen eläkeläisestä joka valitsi mieluummin loistoristelijän palvelutalon sijaan. Kävi ilmi, että tarina oli jo osalle tuttu, ja se on kiertänyt esimerkiksi sosiaalisessa mediassa aiemmin.

Toimitus soitti ennen tekstin julkaisua Rönnqvistille, mutta tekstin sepitteellisyys ei tullut siinä puhelussa ilmi. Vasta toisella kertaa keskusteltaessa Rönnqvist kertoi, ettei tarina ole hänen omansa.

- AIka ajoin tulee vastaan tilanteita, joissa toimitukselle tarjotaan jo somessa kiertäneitä tai jopa kirjallisuudesta tuttuja tarinoita mielipiteinä omalla nimellä julkaistavaksi. Monen tekstin kohdalla soitamme perään ja varmistelemme asiaa - niin tässäkin. Valitettavasti tämä juttu päätyi verkkopalveluun lukijan mielipiteenä, ja siksi jutun päivityksessä on kerrottava avoimesti että näin tapahtui, päätoimittaja Laura Ääri toteaa.

 

 

Lukijan nimissä virheellisesti julkaistu kirjoitus meni näin:

Muutama vuosi sitten osallistuin loistoristeilylle Karibialla. Eräällä päivällisellä panin merkille vanhemman naisen istuvan yksin ruokasalissa. Huomasin myös, että laivan koko henkilökunta kohteli naista huomaavaisesti ja erityisellä arvokkuudella. Kysyin tarjoilijalta kuka tuo nainen on, mutta hän kertoi vain, että tuo nainen on viimeiset neljä kuukautta risteillyt laivalla taukoamatta eri kohteisiin.

Nautittuani päivälliseni menin kyseisen naisen luo ja keskustelin hienovaraisesti matkan ohjelmasta. Kerroin myös, että kuulin henkilökunnalta hänen risteilleen neljä kuukautta yhtäjaksoisesti. Miksi?

Hän kertoi, että tällä tavalla hänen elämänsä tulee halvemmaksi ja ennen kaikkea paremmaksi kuin palvelutalossa. Hän vertasi, että pahimmillaan palvelutaloasuminen maksaa runsaat 150 euroa vuorokausi, mutta alennushintainen kahden-kolmen viikon mittainen loistoristeily vain vajaat 100 euroa vuorokaudelta. Siihen kuuluu vähintään 5 ruokailua päivittäin, useampikin jos viihdyt ravintolassa. Ja aina voi turvautua huonepalveluun.

Risteilyaluksella on uima-allas, kuntosali ja monipuolista viihdeohjelmaa joka ilta. Risteilyyn kuuluu hammastahna, saippua ja shampoo, suihku ja pyyhkeet.

Sinua kohdellaan vieraana, ei potilaana. Pienellä palvelurahalla saat vielä ylimääräistä palvelua. Risteilymatkustajien vaihtuessa viikottain tapaat aina uusia tuttavuuksia.

Lakanat ja pyyhkeet vaihdetaan päivittäin. Sairastuessasi sinut siirretään lääkärin ja hoitajien toimesta erityisen valvonnan alle paremmin varustettuun hyttiin. Ja mikä parasta – voit valita samalla hinnalla risteilyt Etelä-Amerikkaan, Panamaan, Välimerelle, Aasiaan, Norjan vuonoille ja niin edelleen.

– Minua et löydä palvelutalosta vaan risteilyalukselta. ja jos kuolema kohtaa, vakuutus hoitaa loput. Joten jos unelmoit ihanasta vanhuudesta, lähde risteilylle, totesi nainen. Valitse vanhuusristeily!

Täytynee miettiä. Ei ole poikkeuksellista, että palvelutaloasuminen kokonaisuudessaan maksaa jopa yli 5500 euroa kuukaudessa.

Toivottavasti seuraavilla matkamessuilla on tarjolla vanhuusristeilyjä.

Vanhuuden eri vaihtoehdot ovat valintakysymys.

 

Juttua muokattu 20.2. kello 10.13. Korjattu otsikko ja päivitetty tiedot mielipidekirjoituksen todenperäisyydestä sekä lisätty päätoimittajan kommentti.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet