A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Älä ole nuori

Suomi kulkee Kreikan tietä, sillä SAK:ssa ihaillaan Ateenalaisten laulua:

”Joukon maine mustuvi aina, kun vimmassa taiston nuorien eessä sä vaan, vanhuksen kuolevan näät. Nuorukaiselle kuolla kuuluu.”

SAK:n puheenjohtajan Jorma Elorannan mukaan pitkään palveluksessa olleille työntekijöille on taattava erityissuojelu, koska heidän työllistämisensä on vaikeampaa kuin nuorten.

Lausunto on karun paljastava. Pitkään palvelleiden osaaminen on siis niin rapistunutta, että se laskee heidän työmarkkina-arvoaan. Siksi heidät olisi pidettävä työpaikassa, vaikka osaaminen ei siihen riittäisi.

Miksi pitkään työelämässä olleet päästävät itsensä putoamaan osaamattomuuden umpiperään, josta pääse pois vain irtisanomisen kautta? Miksi työnantajat eivät huolehdi työntekijöidensä kouluttamisesta?

Kaiken takana on osaaminen tai sen puute. Jos irtisanomisjärjestys perustuisi työvuosien määrään, osaamisen määrällä ei olisi merkitystä. Nuori osaaja saisi lähteä ja kaavoihin kangistunut vanha jatkaisi. Se olisi katastrofi yritystoiminnalle, Suomen kilpailukyvylle, verotuloille ja hyvinvoinnin rahoitukselle, kun osaamisen arvo alenisi ja pitkät työvuodet voittaisivat.

Tähän saakka ay-liike on vieroksunut henkilöperusteisia irtisanomisia. Nyt sille kelpaa pärstäkertoimeksi lyhyt työura, lapsettomuus ja vähäinen huoltovelvollisuus. Tämä johtaisi sinkkujen ja nuorten systemaattiseen syrjintään ja pitkien työsuhteiden ennaltaehkäisyyn keinolla millä tahansa.

Tosielämä osoittaa, että työntekijän palkka nousee eniten työpaikkaa vaihtamalla eikä olemalla pitkään vanhassa paikassa."

Elorannan puheet muistuttavat Trumpin sekavia twiittejä omille kannattajilleen. SAK:n jäsenkunta on ikääntynyttä ja puheenjohtaja haluaa, että jäsenmaksut kilahtavat kassaan. Nuoret nimittäin liittyvät riippumattomiin työttömyyskassoihin, joilla ei ole ay-kytköksiä.

Nuoret vaihtavat helposti työpaikkaa. He ovat fiksuja. Tosielämä osoittaa, että työntekijän palkka nousee eniten työpaikkaa vaihtamalla eikä olemalla pitkään vanhassa paikassa. Jos halutaan tukea työntekijöiden palkankorotuksia, on tuettava joustavaa työpaikan vaihtoa.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet