Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Joukkuevoimistelun kisakausi starttasi: Freyat Pariisissa, Hyvolin joukkueita palkintosijoille

Freyat 14-16 SM-sarja

HJM-seurayhteistyöjoukkue Freyat junioreiden joukkuevoimistelun Challenge Cupissa Pariisissa.

Viikonloppuna järjestettiin joukkuevoimistelun maailman cupin ja junioreiden Challenge Cupin III-osakilpailu Pariisissa. Suomea edusti 4joukkueen ryhmässä HJM-seurayhteistyöjoukkue Freyat, jolle osallistuminen junioreiden Challenge Cupiin oli ensimmäinen tällä kokoonpanolla.

Freyat sijoittui alkukilpailussa 9. pistein 15.650, mutta finaalipaikka jäi saamatta maakohtaisten kiintiöpaikkojen takia. Suomesta mukana oli 4 joukkuetta, joista kaksi parasta pääsi finaaliin, vaikka muiden pisteet olisivat finaaliin riittäneet. Freyat sai kuitenkin kovassa sarjassa kansainvälistä kilpailukokemusta ja siitä ammennetaan lisäpotkua syyskauden kisoihin. Valmentaja Johanna Tuovinen totesi, että "Ohjelma on mennyt eteenpäin huimasti edellisestä kilpailusta ja harjoituskierroksella näkynyt jännitys saatiin selätettyä kilpailuun. Joukkue sai tehtyä hyvän suorituksen, mutta uudessa ohjelmassa on vielä paljon hiottavaa, jotta se saadaan sille tasolle, mitä joukkue tavoittelee."  Freyat kilpailee joukkuevoimistelun 14-16v. SM-sarjassa. Joukkueessa voimistelevat Hyvinkäältä Alisa Giannini, Janna Jäntti, Maija Aintila, Oona Rinne, Oona Sarkkinen sekä Pauliina Paloniemi, Järvenpäästä Essi Ritari ja Aino Mäkinen, Tuusulasta Jenniina Korjus ja Mäntsälästä Sanni Koskinen. Joukkuetta valmentavat Marianne Korjus, Johanna Tuovinen ja Julianna Korjus.                 

Challenge Cupin voitti Venäjän Victoria ja Suomen OVO Junior Team sai hopeaa. Maailman Cupissa voitti meni niinikään Venäjän Madonnalle Tampereen Sisun Minettien jakaessa hopeasijan yhdessä Venäjän Expressian kanssa.

Hyvolin joukkuvoimistelijat aloittivat kisakauden hienolla menestyksellä

Viikonloppuna myös Hyvolin joukkuevoimistelijat aloittivat kisakauden.

8-10 -vuotiaiden sarjassa kilpailevat Hyvolin Emila ja Emelie joukkueet. Emelie kisasi Ihmemaa-naruohjelmallaan, jossa koreografia on vauhdikas ja nopeatempoinen. Joukkue saavutti upeasti kategorian 1 ja saivat vielä tuomareilta kunniamaininnan: "Vahva suorittaminen ja rohkeat liikkeet". Tytöt siirtyvät jatkossa kokeilemaan kisaamista myös 10-12-vuotiaiden sarjassa. Emeliessä voimistelevat Moona Raikamo, Noomi Paljakka, Armi Oikarinen, Henna Heikkinen, Lumia Paatelma, Eedi Imppola ja Ellen Rönkä. Joukkuetta valmentaa: Marianne Korjus, Emilia Rantsi, Oona Heinonen ja Lotta Heinonen. Myös Emila suoritti hienosti saavuttaen kategorian 6.

Vahva onnistuminen saatiin myös 10-12 -vuotiaiden sarjassa, jossa Adamina sai pronssia pistein 16.217. Valmentajat Emilia Rantsi ja Elina Huolman olivat joukkueen suoritukseen erittäin tyytyväisiä. Adaminassa voimistelee: Sanni Cederqvist, Anniina Forsberg, Silja Huhtala, Helena Laitio, Stella Penttinen, Julia Rajamäki ja Siiri Rinne.

12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa Adaria saavutti kategorian 5 ja Adalina kategorian 3. Molemmat joukkueet kisaavat nyt ensimmäistä kertaa vanteella. 14-16vuotiaiden kilpasarjassa Valencia (Hyvoli/Jäv) sai pisteet 15.133 sijoittuen kokonaiskilpailussa sijalle 6/12.

Myös harrastesarjan kilpailuissa Hyvolin joukkueet onnistuivat erinomaisesti. 12–14 -vuotiaiden harrastesarjassa Nemorosa saavutti kategorian 6 ja 14-16 -vuotiaiden harrastesarjassa Mimorosa upeasti hopeaa pistein 12.733.

Joukkuevoimistelun kisakausi jatkuu heti tulevana viikonloppuna. Ennen sitä on mahdollisuus päästä näkemään joukkueiden kauden ohjelmat kun HJM-alueen kisakatselmus järjestetään torstaina 1.11. klo 17.30 Martinhallissa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Aikaisempia kirjoituksia

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Uusimmat mielipiteet