A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Vihreän vallan kumous

Toivottavasti seuraavat eduskuntavaalit ovat ilmastovaalit, jossa voi äänestää ihmisyyden puolesta.

Koko maailman yksityisautoilua on helpompi rajoittaa kuin maailman 15 suurimman rahtilaivan liikennöintiä, vaikka molemmat tuottavat yhtä paljon ilmansaasteita. Jos laivat eivät seilaisi, reilun kaupan kahvia ei juotaisi Helsingin Kalliossa.

Kaikissa kaupungeissa esitetään autoilun rajoittamista. Helsingin Lauttasaaren sillalta halutaan poistaa kaistoja, jotta onkijoiden kalaämpäreillä olisi enemmän tilaa. Henkilöautot pitäisi kieltää Turun Aurajoen silloilta, jotta kuluttajat eivät pääse keskustan kauppoihin ja tulevaan Toriparkkiin.

Jos keskustoihin ei voi tulla kuin polkupyörällä tai busseilla, keskustat näivettyvät. Kaupoista ei kannata raahata tavaroita kotiin selkä vääränä, vaan ne tilataan helpommin ulkomaisista verkkokaupoista. Pamin jäsenet ovat ensimmäisiä menettäjiä, kun kaupat kuolevat. Ajetaanko tällä ay-liikettä polvilleen?

Keskustojen kurjistuminenkasvattaa myyntejä automarketeissa, joita vihreät myös vastustavat, koska niihin kuljetaan autolla.

Ilmastonmuutoksen nimissä vaaditaan tiukkoja lakeja. Sen sijaan muiden lakien noudattamisella ei ole väliä: poliisia saa vastustaa, kun on kansalaistottelematon, lentokoneessa saa seistä, jos vastustaa karkotuksia, kuiteilla saa huijata, jos on rahapula ja polkupyörällä saa ajaa suojatiellä, kun on kiire zumbaan.

Miksi vihreitä kannatetaan eniten siellä, missä on kaikkein vähiten vihreää?"

Miksi vihreitä kannatetaan eniten siellä, missä on kaikkein vähiten vihreää? Mitä lähempänä luontoa ja luonnonmukaisuutta ihmiset elävät, sitä vähemmän he äänestävät vihreitä.

Miten ilmastopolitiikassa vältetään virheet, jotka toteutuivat kehitysyhteistyössä. Hyvää tarkoittavan hölmöilyn seurauksena Afrikan ruokaomavaraisuus heikentyi. Kuivuuden lisääntyessä ihmiset pakenevat sinne, missä jaetaan helppoa rahaa. Tehdäänkö ilmastoteot myös tavalla, joka tuottaa vääriä lopputuloksia?

Miten varjelemme ilmastoa ilman, että se muuttuu ilmastofasistien etuoikeudeksi? Miksi annamme ääri-ihmisten soitella sielujemme herkimpiä kieliä ihmiselämää syyllistämällä?

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet