LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Meillä ei ole kokemusta tilanteesta, jossa iso tai pieni työnantaja olisi palkannut henkilökuntaa irtisanoakseen heitä

Kiitämme Teollisuusliiton valtuutettu Kölhiä pienten työnantajien oikeusturvan esiin nostamisesta. On arvokasta, että Hakaniemessä aletaan pohtimaan työsuhteen ehtojen vaikutuksia myös pienen työnantajan näkökulmasta.

Pidämme Kölhin huolta asiasta kuitenkin aiheettomana. Olemme toimineet työnantajana 34 vuotta, ensin pienenä ja nyt suurena työnantajana. Meillä ei ole kokemusta tilanteesta, jossa iso tai pieni työnantaja olisi palkannut henkilökuntaa irtisanoakseen heitä tai että joku olisi hakeutunut työsuhteeseen tullakseen irtisanotuksi. Hyvästä työvoimasta on pulaa ja työnantajan on tehtävä koko ajan töitä pitääkseen heistä kiinni.

Sekä voimassa oleva, että ehdotettu muutos eivät millään tavoin rajoita työntekijän oikeutta valita itselleen mieluisaa työpaikkaa, osaavat henkilöt voivat vapaasti valita työpaikkansa.

Henkilöperusteisen irtisanomisen mahdollistaminen vähentää työnantajan riskiä henkilökuntaa palkattaessa. Se parantaa nimenomaan normaalia heikomman osaamisen tai työkyvyn omaavien henkilöiden työllistymistä, kuten Tanskassa on tapahtunut. Tavatessamme tanskalaiset työvoimaviranomaiset ilmaisivat asian: ”Meillä narkkarikin voi päästä töihin. Jos hän ei pärjää tehtävässään, hänet voi irtisanoa. Pistää tsemppaamaan”.

Tanskassa on sama väestömäärä kuin meillä, mutta heillä työmarkkinoiden käytettävissä on lähes 3,7 miljoonaa työikäistä, siis kaikilla on velvollisuus olla työmarkkinoiden käytettävissä.

Meillä Suomessa samasta väestömäärästä on työmarkkinoiden käytettävissä vain 2,5 miljoonaa henkilöä! Siis hyvinvoinnin rakentajia on alle puolet kansalaisistamme. Tanskalaiset ovat luopuneet tiukasta irtisanomissuojasta nimenomaan saadakseen kaikki kynnelle kykenevät töihin. Työ on parasta sosiaaliturvaa! Tanskalaiset on rankattu onnellisimmaksi kansakunnaksi, eikä ole suuri salaisuus, että työssä olevat ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin työtä vailla olevat.

Olemme Kölhin kanssa samaa mieltä, että tarpeettomien rajojen muodostaminen työpaikan kokoon perustuen on tarpeetonta. On kuitenkin parempi edetä vaikka näin, koska silloin kun pienissä työpaikoissa koko työyhteisön kannalta tarvitaan ratkaisukeinoja, on joskus työsuhteen päättäminen välttämätöntä sillä työnantajan/yrittäjän vaihtaminen on mahdotonta.

Pienten yritysten taloudelliset resurssit ovat usein yhtä heikot kuin yrityksen työntekijöiden asema huomioiden työttömyysturva. Me uskomme, että tällä on vaikutusta myös pienen työpaikan pelisääntöihin.

Työn tuottavuus paranee, kun toimimme yhdessä sovittujen pelinsääntöjen mukaan ja keskitämme energiamme sovittujen työtehtävien hoitamiseen valtataistelun sijaan.

Hallituksen ehdotus edellyttää edelleen painavaa ja asiallista irtisanomissyytä. Kenenkään oman työnsä hyvin hoitavalla ei ole mitään syytä turvattomuuden kokemiseen. Joustavat työmarkkinat lisäävät parhaiden osaajien valinnanvapautta. On valitettavaa, että meillä ylläpidetään vastakkainasettelua, joka perustuu vallankäyttöön, ei kansallisen kilpailukykymme parantamiseen.

Hyvinvointimme on luotu työnteolla ja ylläpidetään työnteolla. Työ on parasta sosiaaliturvaa kaikille!

Anne Rantalainen

puheenjohtaja

Hyvinkään Yrittäjien puheenjohtaja

Antti Rantalainen

Palvelutyönantajien hallituksen jäsen

Hyvinkää

 

Juttua muokattu 12.9. klo 13.36: Otsikko vaihdettu, koska sitaatti viittasi tanskalaisiin työvoimaviranomaisiin, ei kirjoittajiin.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet