Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Joukkuevoimistelun 12-14 vuotiaiden mestaruuskilpailut Hyvinkäällä

Adalina

Viikonloppuna järjestettiin Hyvinkäällä 12-14 vuotiaiden joukkuevoimistelun mestaruuskilpailut. Yli 80 joukkuetta kilpaili sekä SM-sarjan, että kilpa-sarjan mestaruuksista Martinhallissa. Yli 100 talkoolaista varmisti, että kilpailut (noin tuhat voimistelijaa), koulumajoitus (yli 200 majoittujaa) että ruokailut (lähes 1000  ruokailijaa/ päivä)  järjestyi kaikille osallistujille upeasti!

12-14 vuotiaiden sarjassa kisaavat SM-sarjan HJM joukkueet Freyat Future Shine ja Freyat Future Stars sekä kilpasarja Hyvolin Ada-tiimin Adalina ja Adaria. 

Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän seurayhteistyön HJM-tiimin Freyat Future -joukkueet Stars ja Shine kisasivat viikonloppuna Hyvinkäällä ensimmäisissä SM-kisoissaan. Tänä keväänä sarjanousun tehneet joukkueet olivat kovassa seurassa ja piste-erot olivat pieniä 28 joukkueen kesken. Lauantain alkukilpailuissa Shine teki kauden parhaan suorituksensa ja sai omat ennätyspisteensä 16,00. Harmillisesti Shine jäi juuri finaalin ulkopuolelle ollen kovatasoisen sarjan kuudestoista. Tytöt ja valmentajat olivat kuitenkin todella tyytyväisiä suoritukseen ja pisteisiin, koska kauden aluksi asetetut pistetavoitteet täyttyivät. Finaalipaikka jäi vain 0,1 pisteen päähän. Freyat Future Stars kisasi lauantaina tasaisesti saaden pisteet 16,25 ja selviytyen sunnuntain finaaliin, mikä heillä oli kauden tavoitteena. Finaalissa Stars sai samat pisteet kuin alkukilpailuissa, joten heidän yhteispisteensä olivat 32,500 ja sijoitus lopulta viidestoista. Freyat Future Starsissa voimistelevat hyvinkääläiset Hilla Heinomo, Iines Niemi, Pihla Rautio ja Iira Valtonen sekä järvenpääläiset Elissa Elo, Sofia Kiukas, Viivi Lehtinen, Aliisa Rekola ja Ronja Suvanto. SM-sarjan kärkijoukkueet olivat Rantaperkiön iskun Isku AGG idra (1. sija 35.850), Turun Pyrkivän Sanix Sade (2. sija 35.450) ja SC Vantaan Elite SC Vantaa (3. sija 35.400)

Kilpasarjassa Hyvolin Ada-tiimin Adalina ja Adaria suorittivat kauden päätöskisassa taidokkaasti. Alkukilpailuissa sarjanousija Adaria saavutti kategorian 5, joka oli joukkueen itselleen asettama tavoite. Joukkueen valmentaja Leea Hakkarainen totesi, että "joukkueella on ollut vaihteleva kausi tulosten kannalta mutta suoritukset ovat olleet tasaisen hyviä ja kisoissa on onnistuttu tällä kaudella hyvin. Tänä viikonloppuna Adarialla oli todella hyvä vapautunut suoritus, johon voidaan olla todella tyytyväisiä!"  Adalina saavutti alkukilpailuissa kategorian 2, joka mahdollisti tyttöjen pääsyn finaaliin 15 parhaan joukkoon! "Finaaliin pääsy oli todella hieno saavutus, joka täytti tyttöjen jo syksyllä asettaman tavoitteen.  Suoritus finaalissa oli vapautuneempi suoritus kuin alkukilpailussa ja joukkue saikin kaksi hyvää suoritusta viikonlopulle" toteaa joukkueen valmentaja Leea Hakkarainen. Finaalissa Adalina sai pisteitä 15,050, joka riitti 14. sijaan. "12-14 vuotiaiden osalta kausi on hyvä päättää näin molempien joukkueiden osalta, tällä kaudella ollaan kehitytty paljon ja seuraavaa kautta voidaan odottaa innolla!" toteaa Leea. Kilpasarjan kärkijoukkueet olivat Olarin Voimistelijoiden Kilpa-Atomit (1.  sija 18.650 pistettä), Kotkan Naisvoimistelijoiden Lumina (2. sija 17.250 pistettä) ja Vantaan Attitude Sportsin (Vantaa) Attitude Novice (3. sija 17.100 pistettä)

Nyt isompien tyttöjen joukkueiden kisakausi on päättynyt. Kausi jatkuu Suomi Gymnaestradan merkeissä, jossa kisataan myös 10-12 vuotiaiden sarja, johon Hyvolin Adamina osallistuu. Suurta valtakunnallista voimistelutapahtumaa vietetään Turussa 7.-10.6.2018

 

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Aikaisempia kirjoituksia

Hyvinkään Voimistelu ja Liikunta

Uusimmat mielipiteet