Aamupostin urheilulta

Urheilukolumni: Pöytyän aito urheilufiilis

Tahko avasi kauden Kankaanpään Mailaa vastaan Pöytyän kentällä Loimaan tuntumassa.

Olin paikalla viime syksynä, kun Pöytyän Urheilijat ja Oulu houkuttelivat Superpesiksen nousukarsintapeliin 980 katsojaa.

Silloin Pöytyän Kymppi-Katto Areena täyttyi ääriään myöden.

Yleisöennätys 980 on kova lukema Kumilan kylässä, jossa ei ole yhtään mitään pesäpallokentän lisäksi. Kauppa on kuulemma viiden kilometrin päässä.

KaMan ja Tahkon otteita seurasi 711 katsojaa, joka on kentän kaikkien aikojen toiseksi isoin katsojamäärä. Kolmospuoli on pelkkää metsää, joten kunnioitettava lukema helatorstain määräkin oli.

KaMan haluun järjestää Superpesismatsi Pöytyällä vaikutti se, että PöU:n viime kauden ryhmästä Mailassa tällä kaudella esiintyvät jokeri Miikka Riikonen sekä ex-tahkolaiset Mikko Pauna ja Sami Virto.

Kaiken kruunasi pesäpallokauden avaukseen poikkeuksellisen mahtava sää.

Aurinko paistoi, muttei porottanut kuitenkaan kohtuuttoman läkähdyttävästi.

Pöytyän Urheilijat osoittaa kaikella tekemisellä, että ahkeralla talkootyöllä ja aidolla innokkuudella voidaan saavuttaa mahtavia asioita.

Pöytyä todistaa, että aito urheilufiilis ja –meininki elää yhä jossain mitoin ja ainakin oikein jalostettuna.

Pöytyän Urheilijat on pienessä mitassa kuin Vimpelin Veto, joka omalla osaamisella ja ihmisten innokkuudella on jalostunut pohjanmaan yhdeksi vetovoimatekijäksi.

Vaikka Pöytyän huuma jäisikin lyhytaikaiseksi, tällaiset tarinat ovat kiinnostavia ja arvostettavia.

Tahkolle kauden avaus oli karu. Putoajaehdokkaaksi arvioitu Kankaanpään Maila latoi peräti 13 juoksua Tahkon reikäjuustoisesta ulkokentästä.

Tahko tarvitsee muutamia oikeita korjausliikkeitä nopeasti, mutta toisaalta pelinjohtaja Iiro Haimiakin on helppo ymmärtää. Talven aikana suunniteltuja kuvioita ei helposti laita yhden katastrofin takia suoraan roskakoppaan.

Ilahduttavin yksittäinen asia oli se, että Joni Rytkönen onnistui hyvin numerolla kaksi eli Juha Puhtimäen jättämällä vastuupaikalla.

PASI HONKANEN

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet