Aamupostin urheilulta

Urheilukolumni: Ponteva löysi puuttuvan palasen

HyPon Jazmine Perkins tuo ratkaisuvoimaa tähtien takaa.

Toni Vähämaa

Helmikuussa Hyvinkään Pontevalla oli ulkomaalaiskiintiössään tilaa vielä yhdelle pelaajalle, ja se kiinnitti kokoonpanoonsa amerikkalaislaituri Jazmine Perkinsin. Washington Staten kasvatti saapui Hyvinkäälle Äänekosken Huimasta, jossa hän oli heittänyt kuluvalla kaudella 17,1 pisteen keskiarvolla.

Perkins on osoittautunut loistohankinnaksi. Valmentaja Miikka Sopasen johdolla yhdysvaltalainen otettiin joukkueeseen sisään maltilla: opetettiin talon tavoille ja tutustutettiin uuteen pelitapaan. Perkins säkitti HyPon paidassa runkosarjan seitsemässä pelaamassaan ottelussa 12,7 pisteen keskiarvolla. Ja mikä tärkeintä: parantanut otteitaan peli peliltä ja pitänyt pistekeskiarvon yli kymmenessä myös pudotuspeleissä.

Viime kaudella Ponteva hankki kevätpuoliskolla, pudotuspelien lähestyessä kokeneen Niina Laaksosen, joka oli lopulta yksi tärkeimmistä lenkeistä, kun joukkue juhli kauden päätteeksi seurahistoriansa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Perkinsin hankinnasta löytyy paljon samoja piirteitä. Erittäin kimmoisa ja atleettinen laituri tuo leveyttä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Lisäksi Perkins on osoittautunut pelikentällä kovaksi hengenluojaksi. Tuskin alati kasvava itseluottamuskaan jää tarttumatta pelitovereihin.

Perkins istuu paljon paremmin nyky-HyPoon kuin isokokoisempi pelaaja.

Mestaruuskaudestaan pituutta runsaasti menettänyt Ponteva joutui osittain pakon sanelemana muuttamaan pelitapaansa aggressiivisemmaksi, jotta se on saanut kaiken hyödyn irti pienikokoisemmista pelaajistaan. Vaikka Ponteva jää usein vastustajilleen kakkoseksi koossa, se kompensoi senttejä kovalla liikkeellä.

Sopasen valmennusryhmä teki fiksun vedon, kun se hankki ennemmin 178-senttisen Perkinsin joukkueeseen kuin että olisi väkisin yrittänyt korottaa pituuskeskiarvoaan. Atleettinen Perkins istuu paljon paremmin nyky-HyPoon kuin isokokoisempi, ja usein myös hitaampi, pelaaja olisi istunut.

Taru Tuukkanen ja kumppanit heiluttavat edelleen sitä isointa tahtipuikkoa, mutta HyPon vaihtopenkki tuottaa vastustajille Perkinsin johdolla entistä enemmän harmaita hiuksia tähtien huilatessa.

Ennen Perkinsin tuloa Ponteva vaikutti mitalikandidaatilta. Perkinsin tulon jälkeen se on yksi mestarisuosikeista.

 

Toni Vähämaa

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet