Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus

Kymmenen vuotta petolintujen kintereillä

Kansainvälisesti arvostettu petolintujen tuntija ja valokuvaaja Dick Forsman kertoo sanoin ja kuvin matkoistaan ja kokemuksistaan  lintuyhdistys Apus ry:n järjestämässä tilaisuudessa Hyvinkäällä 6.3.

Kansainvälisesti arvostettu petolintujen tuntija ja valokuvaaja Dick Forsman on tutkinut petolintuja monipuolisesti niin Suomessa kuin ulkomailla. Forsman kertoo sanoin ja kuvin matkoistaan ja kokemuksistaan viimeisen 10 vuoden ajalta lintuyhdistys Apus ry:n järjestämässä tilaisuudessa Hyvinkäällä 6.3.

Forsmanin kuvia on julkaistu lukuisissa kotimaisissa ja ulkolaisissa kirjoissa, sekä kymmenissä artikkeleissa, myös ulkomailla. Hän on itse kirjoittanut ja kuvittanut kymmenkunta kirjaa.
Petolinnut ovat vieneet miehen kaikkiin maailman kolkkiin. Mieluisimmat kohteet ovat Afrikassa ja Lähi-Idässä, mutta myös kotimaan saaristo ja pohjoiset alueet jaksavat aina vain kiinnostaa. Esitelmässä kuullaan erityisesti kohtaamisista petolintujen kanssa viimeisen 10 vuoden aikana, jolloin hän keräsi kuvamateriaalia vuonna 2016 ilmestynyttä kirjaansa varten.

Petolintutietämys kasvanut

Maailman yli 300 petolintulajia ovat sopeutuneet elämään mitä vaihtelevimmissa oloissa, ja petolinnut ovatkin onnistuneet valtaamaan kaikki maapallon kolkat Etelämannerta lukuun ottamatta. Nämä ravintoketjujen huipulla elävät saalistajat ovat myös herkkiä erilaisille ympäristön muutoksille, ja siksi niiden tutkiminen on olennainen osa yleistä luonnonsuojelua. Petolintuihin liittyvä tietämys on lisääntynyt valtavasti viimeisten vuosikymmenien aikana. Esimerkiksi lajien välistä risteytymistä pidettiin ennenkuulumattomana, mutta tänä päivänä tiedetään, että risteytyminen on säännöllistä. Myös monien lajien levinneisyysalueissa on tapahtunut isoja muutoksia eikä Suomikaan ole ollut sivussa näistä ilmiöistä.

Petolinnuista kuvin ja sanoin Hyvinkäällä 6.3. klo 18

Dick Forsmanin esitelmä on Cumulus City Hyvinkää -hotellissa (Hämeenkatu 2, Hyvinkää) tiistaina 6.3. klo 18-19.30. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua ja ostaa Forsmanin kirjoittamia kirjoja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Järjestäjä: Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat - Apus ry.
Dick Forsman on kansainvälisesti arvostettu petolintujen tuntija ja valokuvaaja. Hän on tutkinut petolintuja monipuolisesti yli 40 vuotta niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on koulutukseltaan biologi, mutta toiminut luonto- ja kuvausmatkoja järjestävänä yrittäjänä 35 vuotta. 

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus

Aikaisempia kirjoituksia

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus

Keski- ja Pohjois-Uudenmaan Lintuharrastajat Apus ry on lintuharrastajien yhdistys, jonka tavoitteena on edistää lintuharrastusta ja lintujen suojelua omalla alueella, Suomessa ja kansainvälisesti.

Apus toimii kuuden kunnan alueella: Hyvinkää - Mäntsälä - Nurmijärvi - Tuusula - Järvenpää - Kerava. Apus on myös valtakunnallisen BirdLife Suomen alueellinen jäsenyhdistys.

Uusimmat mielipiteet