A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Onko Lindén työtön?

Suvi Lindén on Juha Sipilän hallituksen kehittämän aktiivimallin prototyyppi.

Kun oululainen Lindén ei löydä töitä naapurikunnasta Kempeleestä, hän lähtee työn perässä Kampalaan Ugandaan.

Lindén avaa aktiivisesti ovia, jotta hänen liikekumppaninsa voi jakaa asekaupan mainoslehtisiä Ugandan poliisille. Koska suorajakelu ei vielä toimi Ugandassa, tarvitaan YK:n erikoislähettiläs vastaamaan viestintäteknologiasta.

Ei Lindéniä pidä yksin syyllistää tittelin venyttämisestä ja ex-ministerin arvolla ratsastamisesta. Esko Aho oli pääministerinä yli 20 vuotta sitten ja Paavo Lipponen 15 vuotta sitten. Molemmat hyödyntävät entisen pääministerin titteliä bisneksiensä edistämisessä. Tämä on maan tapa.

Poliittinen titteli tekee käyntikortista avainkortin, jolla pääsee sisään VIP-ovesta.

Jos Lindénin kertomukset laajoista matkoista kehitysmaissa pitävät paikkansa, kustannukset ovat olleet melkoiset. Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan Lindénin konsulttiyhtiön Pearlcon Oy:n toimintakulut olivat noin 37 000 euroa. Tuottoja hän keräsi 53 000 euroa ja voittoa jäi 16 000 euroa.

Kuka rahoittaa Lindénin vapaaehtoistyötä ”kehitysmaiden tietoliikenteen kehittämiseksi”?

Vai onko niin, että Lindén laskuttaa välityspalkkioita kaupoista, joita muut liikemiehet tekevät ovien avauduttua? Jos näin on, kyseessä ei ole vapaaehtoistyö, vaan YK:n nimen varjolla tehtävä bulvaanityö.

Onko Suvi Lindén työtön vai bulvaani?"

Onko YK:lla intressi tutkia, mitä Lindén on puuhaillut sen nimissä? Onko verottajalla tarve selvittää Lindénin rahavirtoja? Selvittääkö rikospoliisi Lindénin matkakumppanin liiketoimien laillisuutta ja mahdollisia maksuja Lindénille?

Onko aihetta tutkia Lindénin liikesuhteita egyptiläisiin, qatarilaisiin ja kuwaitilaisiin liikemiehiin, jotka harjoittavat monenmoista kauppaa. Kysymyksiä riittää.

Onko Suvi Lindén enää työtön, kun keikkaa pukkaa solkenaan? Työllisenä hänellä ei enää ole oikeutta nostaa 5 800 euron työttömyyskorvausta eduskunnasta. Kiinnostaako tämä ainuttakaan kansanedustajaa?

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet