A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Valta katujengeille

#metoo-aktivistit syyttävät kaduilla ja somessa miehiä sukupuolisesta häirinnästä.

Turun yliopisto purki professorin työsuhteen, koska tämä oli aikaisemmassa elämässään syyllistynyt sukupuoliseen häirintään Yhdysvalloissa ja saanut siitä rangaistuksen.

Rehtori kuunteli tarkkaan yksittäisten ihmisten mielipiteitä, mutta ei lukenut lakikirjaa. Työsuhde lopetettiin ennen kuin se oli edes alkanut, mikä on työsopimuslain mukaan väärä päätös. Sopimusta solmittaessa rehtori puolusti professorin nimittämistä: henkilöä ei pidä rangaista kahta kertaa samasta asiasta. Katujen huutosakki oli toista mieltä.

Ranskan vallankumouksen (1789) kauheudet ovat taas täällä. Pelkkä mielipide riittää henkilön maineen ja uran tuhoamiseen. Suomen kansanvaltaisen demokratian ytimenä on ollut raivostuneiden kansanjoukkojen harjoittaman lynkkauksen ja väkivallan estäminen.

Naisten kampanjanjohtoajatuksena on, ettei häirintä vanhene koskaan.

Samaan aikaan keskustellaan siitä, miten Isisin terroristijoukoista palaavat sotarikolliset sopeutetaan Suomeen ”sotaveteraaneina”. Vanheneeko murha siis joskus?

Hyväksymmekö sen, että huutosakeilla on veto-oikeus eduskunnan päätöksiin?"

Kun demokraattisesti valitun eduskunnan päätös ei miellytä tai pääministerin naama hatuttaa, porukka houkutellaan kaduille. Hyväksymmekö sen, että huutosakeilla on veto-oikeus eduskunnan päätöksiin?

Kansalaisaloitteetovat demokratian irvikuva. Mikä tahansa idea voi sosiaalisessa mediassa koota laajan kannatuksen. 130 000 allekirjoitti työttömien aktiivimallia vastustavan aloitteen, mutta vain muutama tuhat osallistui Helsingin toritapahtumaan.

Poliittinen lakko hallitusta ja eduskuntaa vastaan ei olisi ollut mahdollinen ilman SAK:n rahoitusta. Verottomilla ay-jäsenmaksuilla kustannettiin ulkoparlamentaarinen liikehdintä. Samaan aikaan SAK on sitoutunut yleissitovilla työsopimuksilla työrauhaan?

Pitäisi selvittää, mitkä ryhmät lietsoivat vihaa ja vastakkainasettelua hallituksen kaatamiseksi? Yhdysvaltojen presidentinvaalien yhteydessä Venäjän trollit tekivät saman ja kaikki poliittiset ryhmät paheksuivat sitä.

Nyt on Suomen trollien paljastamisen aika.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet