Aamupostin urheilulta

Urheilukolumni: Valoa tunnelin päässä

Antti Pennasen toinen kausi liigavalmentajana HPK:ssa on ollut paljon ennakoitua hankalampi.

HPK:n viime kauden 98 pistettä ja runkosarjan viides sija antoivat uskon, että suunta jatkuu luontevasti paremmille sijoituksille ja entistä paremmalla pelillä.

Syyskuun alussa HPK:n kapteeni, Lopen Lätkän kasvatti Otto Paajanen totesi Aamupostille: ”Meillä on kova tavoite: saavuttaa kotietu. Meillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa se, mutta päivittäisen tekemisen on oltava todella hyvää.”

Nikkarikasvatti, varakapteeni Janne Lahti sanoi puolestaan: ”Joukkueessa on tekemisen meininki. Hommat tehdään viimeisen päälle ja yritetään oikeasti pärjätä. Olen tottunut siihen HPK:ssa.” Nyt vuoden vaihteessa Jaska myönsi avomielisessä haastattelussa, että HPK:ssa on menty metsään joka osa-alueella.

HPK on muuttanut kauden aikana pelitapaa useampaan kertaan, mikä on varmaan osaltaan ollut sekoittamassa kuvioita. Pelitapamuutoksiin on varmaan lähdetty paniikinomaisissa tunnelmissa, koska tulos on ollut vaisu.

HPK epäonnistui kesän fysiikkavalmennuksessa, sillä silloinen projektivalmentaja sai lähteä ja kakkosvalmentaja Timo Turunen otti ohjat käsiinsä.

Joukkue on kärsinyt avainpuolustajien Joonas Lehtivuoren ja Mathias Porselandin loukkaantumisista. Todella ratkaisevaa ja epäonnista oli myös ykkösvahti Emil Larmin joulukuinen poissaolo.

Usea kärkipelaajaksi hankittu on flopannut tosi pahasti. Sportista kesken kauden tullut Ville Viitaluoma on tehnyt 15 pelissä vain 0+3 pistettä.

Ruotsalaishankinta Victor Backman sai aikaan vain yhden (1+0) pisteen 9 pelissä. Jatkuvasti loukkaantuneena ollut Backman sai lopulta lipun maitojunaan.

Kahdesti SM-kultaa voittanut Juho Keränen on tehnyt vain 0+3 pistettä 32 matsissa. Keräsen plusmiinussaldo on karmea, -18. Nyt loukkaantuneena oleva Keränen tuskin jatkaa Kerhossa.

Janne Lahti (4+4) ja Mikko Lehtonen (3+4) ovat jääneet kauaksi odotuksista. Lehtonen oli Kerholta kallis virheinvestointi.

Kaksi vuoden vaihteen jälkeistä peliä loivat uutta uskoa. Lauantaina HPK katkaisi 7 ottelun tappioputken kukistamalla Lukon. Neljä liigapeliä pelannut hyvinkääläiskasvatti Jaakko Kuusisto pelasi todella raikkaasti ja hänet palkittiin kolmostähdellä.

PASI HONKANEN

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet