Toimitukselta

Ei kolmea ilman neljättä

Jokaisella on elämässään merkityksellisiä päiviä. Monet niistä johtuvat jonkin elämänvaiheen alkamisesta tai päättymisestä ja niiden ajankohta voikin siis olla jo ennakkoon tiedossa.

Joskus kuitenkin tuntuu, että jollakin päivällä on myös jokin sellainen merkitys, johon itse ei voi vaikuttaa. Itselleni tällaiseksi on muodostunut vappuaatto, johon näyttää osuvan melkoinen määrä suuria elämänmuutoksia.

Tapasimme vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa vappuaattona ja myöhemmin päätin, että olisikin mahtavaa kosia häntä tuon tapaamisen vuosipäivänä.

Näin myös tein ja menimme kihloihin. Haaveilimme syyshäistä ja päätimme, että menemme naimisiin seuraavan vuoden syyskuussa.

Tästä pidimmekin kiinni reilun puolen vuoden ajan, mutta sitten peliin astui mukaan pari muuttujaa.

Käytännön syistä jouduimme siirtämään häitä keväälle. Ajattelimme, että jos kerran menemme naimisiin keväällä, niin olisikin luontevaa sanoa toisillemme tahdon jälleen tuona samaisena, työväkeä kunnioittavana juhlapäivänä. Ja hei, ei kahta ilman kolmatta, sanotaan.

Mutta meidän tapauksessa kolmannen jälkeen tulikin vielä neljäs.

Häiden jälkeen tuli kesä, jonka aikana olimme suunnitelleet luovamme hieman uutta. Kesä vaihtui syksyyn, lehdet alkoivat kellastumaan, eikä uutta tuntunut syntyvän.

Sitten vihdoinkin: vaimolleni tuli paha olo! Juurikin sellainen paha olo, jota olimme odotelleet merkiksi uuden luomisesta. Ostimme raskaustestejä ja niissä näkyi kuin näkyikin kaksi viivaa.

Vähän ehdimmekin jo ihmetellä, että miksi siinä kesti niin kauan.

Asia selvisi, kun kävimme ensimmäistä kertaa neuvolassa ja arvio lasketusta ajankohdasta annettiin.

Ei voi olla totta, ajattelimme. Mutta kyllä, laskettu aika on kuin onkin ensi vuoden vappuaattona!

Toisaalta toivon, että lapsi on täsmällinen ja tuo päivämäärä saa jälleen uuden juhlan aiheen, mutta en kyllä pane pahakseni, jos hän syntyykin muulloin.

Näin ainakin teoriassa voimme pyhittää hääpäivän itsellemme.

Mutta jos hän kuitenkin syntyy laskettuna aikana, minäkin kuulemma muistan hääpäivämme. Näin kertoi neuvolan hoitaja.

Oikeastihan tärkeintä on, että saisimme terveen lapsen.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet