A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Kuka seuraa Niinistöä

Sauli Niinistön kuningastie Linnaan etenee ennusteiden mukaisesti. Yhtä varmalta näyttää muiden tappio.

Seuraavat vaalit ovat kuuden vuoden kuluttua vuonna 2024, johon Sauli Niinistön seuraajat tähtäävät.

Ainoastaan kaksi metriä multaa estää Paavo Väyrystä osallistumasta näihin vaaleihin. Vaikka meneillään olevalla kierroksella häneltä puuttuu vielä yli 10 000 kannattajakorttia ja Vuokko & Paavo -vaalimukit eivät mene kaupaksi, Väyrynen ei anna periksi.

Alexander Stubb töpeksi vuoden mittaisen pääministerikautensa ja osoittautui numerosokeaksi valtiovarainministeriksi. Nyt hän kasvaa korkoa pankinjohtajana Luxemburgissa kuten Sauli Niinistö aikoinaan.

Alexin kampanjan avauksena oli hänestä julkaistu ”tietokirja”, joka vetää vertoja Väyrysen itsestään tekemälle väitöskirjalle.

Ville Niinistö kärsii julkisuuden vieroitusoireista, kun hän joutui luopumaan vihreiden puheenjohtajuudesta ja paikasta valokeilassa. Nyt hän huutelee julkisuuteen Twitterissä ja yrittää nähdä korvillaan kuin lepakot.

Onneksi Ville löysi perhealbumista kuvan, jossa hän kahdeksanvuotiaana potkii palloa Kaarinan Hovirinnan koulun pihalla. Sisäisen jalkapalloilijan innolla hän pyrkii nyt Palloliiton puheenjohtajaksi kuten setänsä Sauli Niinistö aikoinaan.

Demarien menestys edellyttää kuitenkin puolueohjelman, puheenjohtajan ja kannattajakunnan vaihtamista."

Demarien tuleva ehdokas ei ole Tuula Haatainen. Hän saa jo tällä kierroksella vamman sieluunsa alhaisista kannatusluvuista. Puolueen takapiru Eero Heinäluoma valmentaa jo tytärtään Eveliinaa, joka olisi 2024-vaaleissa samaa ikäluokkaa kuin Ranskan nykyinen presidentti Emmanuel Macron.

Demarien menestys edellyttää kuitenkin puolueohjelman, puheenjohtajan ja kannattajakunnan vaihtamista.

Persujen ja sinisten ehdokkaana voi olla kuka tahansa tai sitten ei kukaan, riippuen siitä onko näitä puolueita enää olemassa kuuden vuoden kuluttua.

Vuonna 2024 ovat tyrkyllä Paavo Väyrynen 79, Alexander Stubb 55, Ville Niinistö 47 ja Eveliina Heinäluoma 35 vuotta.

Yksikään heistä ei ole ulkopoliittisesti uskottava, ellei huomioida Väyrystä, joka on kaikkein epäuskottavin.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet