A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Sipilälle määrättiin oma hoitaja

Juha Sipilälle (kesk.) määrättiin uusi erityisavustaja sen jälkeen, kun hän oli jälleen kerran uhannut erota.

Kenttäväki sai tarpeekseen kiukuttelijasta. Pappiskoulutuksen saaneesta Timo Laanisesta tulee Sipilän omaishoitaja, kun nykyinen pääavustaja Riina Nevanmäki kyllästyi olemaan pääministerin päivähoitaja.

Kesärannan vuodot kertovat, että Sipilän hallintotapa ei poikkea Donald Trumpin itsekeskeisestä johtajuudesta.

Vanhakepulaiset olisivat jo vaihtaneet Sipilän verevään vetojuhtaan, jos sellainen olisi olemassa.

Laaninen on toiminut kolmen keskustalaisen pääministerin erityisavustajana. Monivuotisena puoluesihteerinä hän johti keskustan puoluetoimiston likaisten temppujen osastoa, jolla mustamaalattiin vastustajia ja kahmittiin valtaa.

Laanisen taitoja käytetään myös taistelussa Sauli Niinistöä vastaan. Keskustan omalle presidenttiehdokkaalle Matti Vanhaselle on ennustettu parin prosentin kannatusta. Se alittaisi jopa Paavo Lipposen (sd.) rökäletappion vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Presidenttiehdokkaiden vaalitenteissä määritellään Suomen paikka ja kumppanit Euroopassa."

Presidenttiehdokkaiden vaalitenteissä määritellään Suomen paikka ja kumppanit Euroopassa. Sama tilanne oli 20 vuotta sitten, kun edessä oli EU-kansanäänestys.

Venäjän uho ja uhka ovat lisääntyneet Baltiassa, Valko-Venäjällä, Ukrainassa, Krimillä ja Lähi-idässä. Saksa, Ranska ja USA miinoittavat nyt Venäjän ulkorajoja. Viroon, Latviaan ja Liettuaan on tuotu sotilasjoukkoja ja kalustoa.

Suomi on osallistunut Nato-maiden sotaharjoituksiin ja puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on ilmoittanut uusista manöövereistä, joilla Suomi opettelee sotilaallisen avun vastaanottoa Nato-mailta. Tällä viikolla Helsingissä on vieraillut USA:n puolustusministeri James Mattis. Kaikilla asioilla on linkki toisiinsa.

Suomi näyttää nyt kaikin keinoin, että se puolustaa aluettaan ja että se on osa länttä. Sen vuoksi presidentti Niinistö kutsuttiin syksyllä Valkoiseen taloon.

Politiikan heikoin lenkki on pääministeri. Onneksi vahvin lenkki on presidentti.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet