A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Typerät hommat boikottiin

Mitä Alepan kassalla työskentelevä yh-äiti miettii aamulla, kun asiakkaana on ideologisesti työtön oluenostaja.

Äiti on vienyt lapsensa hoitoon ja kiiruhtanut aamuvuoroon saadakseen käteensä verojen, bussilippujen ja vuokran jälkeen suurin piirtein saman kuin ideologisesti työtön kuittaa työmarkkinatukea.

Toinen elättää perheensä ja toinen elää tämän perheen kustannuksella.

Ideologisesti työtön kieltäytyy kaikin keinoin työpaikasta, koska työ on typerää ja töitä tarjoava työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus (HS 14.10.). Ideologiasta huolimatta raha kelpaa, kun ilman ei tule toimeen.

Päällysvieras on kasvi, joka ottaa ravintonsa isäntäkasvista antamatta mitään vastineeksi. Vieras voi imaista isäntänsä hengiltä. Vasta silloin kuppaaja on omillaan ja kuolee pois.

Jakoivatko intiaanit saaliinsa tiipiissä tulilientä impanneen kaverin kanssa, vai heittivätkö he hänet preerialle? Tekeekö yksi työt kommuunissa, kun muut vetävät lonkkaa? Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.) tietää, sillä hän on asunut kommuunissa.

Palkkatulojen välttely on eduskuntaperäinen tauti. Kun kansanedustaja putoaa huonon vaalimenestyksen seurauksena eduskunnasta, hänelle maksetaan sopeutumiskorvausta."

Palkkatulojen välttely on eduskuntaperäinen tauti. Kun kansanedustaja putoaa huonon vaalimenestyksen seurauksena eduskunnasta, hänelle maksetaan sopeutumiskorvausta. Tällä hetkellä heitä on 39.

Sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.) on entisen pääministerin Paavo Lipposen vaimo. Rouva Lipponen on konsulttiyhtiön toimitusjohtaja ja tuntiopettaja, joka nostaa sopeutuseläkettä. Kuuluuko tämä demarien ideologiaan?

Sosiaaliturvan huijaaminen on rikos. Onko työn vastaanottamisen välttely samaa, kuin kävelisi punaisia päin?

Mitä miettivät todelliset työttömät? Hyväksyvätkö he ideologisen työttömyyden?

Onko päällysvieras imenyt mehut toimihenkilöistä? STTK:n tutkimuksen mukaan yli kolmasosa toimihenkilöistä kieltäytyy lisätöistä korkean verotuksen vuoksi.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet