Aamupostin urheilulta

Alppihiihto: Kiitos Kaisa ja kumppanit

Kirjoitin ensimmäisen lehtijuttuni hyvinkääläisistä alppihiihtäjistä syksyllä 2002. Esa Honkalehto alusti tarinaa Kulomäen historialla ja minä keskityin junioritoimintaan. Suomen hiihtoliiton Hiihtäjä-lehti oli täydellisesti maastohiihtäjien hallinnassa. Juttupula taisi olla katastrofaalinen, koska tarinamme sai palstatilaa kokonaisen sivun verran.

Tämä antoi rohkeutta soittaa Aamupostin silloiselle urheilupomo Jussi Ino-maalle. – Kirjoita, kirjoita ,kunhan nyt et ihan joka käännöksestä, oli vastaus.

Hyvin on toiminut. 200. kisaraporttini julkaistiin lehdessämme viime keväänä.

Hiihtäjä-lehden haastattelun päätähdet olivat Kaisa ja Hanna Nyberg. Hanna oli juttutuulella ja 7-vuotias Kaisa täydensi tarinan tulevaisuuden tavoitteellaan: – Pitää saada parempi läppätuntuma ja minusta tulee parempi kuin Hanna.

Tästä kommentista alkoi Kaisan ja minun yhteinen mediapelin opettelu. Haastatteluni paranivat ja urheilijan kommentit monipuolistuivat, kun ujous karisi. Aluekilpailuista siirryttiin Audi-juniorikiertueelle.

FIS-ikäisenä reviiri kasvoi ulkomaille. Koulua Kaisa kävi Nilsiän alppilukiossa, joten suuri osa jutuista piti tehdä etänä Hyvinkään Nummenkärjessä. 15 SM-mitalia antoivat jutunjuurta.

Kaisan siivellä pääsin mukaan nuorten MM-kisoihin ja olympiafestivaaleille – paikalla en ollut, mutta Kaisan välittämistä tunnelmista ja tuloksista keksin kirjoittamista.

Paikkaa kaikkein pyhimpään – maajoukkueeseen – ei Kaisalle avautunut, vaikka viime kaudella vauhtia etsittiin Ruotsissa. Nyt ovat Kaisan menopelit porstuan nurkassa Ridasjärvellä.

Kuski itse on Jyväskylässä opiskelujen parissa. Lajista hän ei luovu, vaan on talkoissa Levin MC-kisassa.

En ole ollut pelkästään Kaisan varassa jutuissa. Aiheista voin lähettää kiitokset monille hyvinkääläisille alppihiihtäjille, joita olen tavannut rinteillä. Uusia tarinoita syntyy talvi kerrallaan.

Voin aloittaa 45. kauden alppihiihdon parissa uteliaana, koska Hyvinkäällä on edelleen taitavia, nuoria alppihiihtäjiä. Valmistautuminen kisakauteen on meneillään Keski-Euroopan jäätiköillä, jossa minunkin on nyt oltava. Wiedersehen!

HANNU KUIKKANIEMI

Kirjoittaja on Aamupostin vakioavustaja

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet