Uudenmaan TE-toimisto

LohjaExpossa kävi kuhina

LohjaExpossa oli hyvää pöhinää.

Aino Hela

Sporttikeskus Tennarissa viime viikolla järjestetty LohjaExpo kiinnosti jopa 700 kävijää.

Päivä alkoi yritysten verkostoitumisell , kun Novago Yrityskehitys Oy:n Tom Gammals kutsui paikalla olevien yritysten edustajat lavalle kertomaan lyhyesti palveluistaan. Esittäytymiseen meni aikansa, koska ilmoittautuneita yrityksiä Lohjalta ja lähialueilta oli yli 50, mutta hyvin yritykset olivat kiteyttäneet olennaisen korkeintaan minuutin mittaiseen hissipuheeseensa.

Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula ja Uudenmaan TE-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen lausuivat tapahtuman avaussanat. Sivula totesi aloituspuheenvuorossaan, että Lohjalla työttömyys laskee muuhun Suomeen verrattuna nopeimmin. Osasyynsä tässä on kaupunginjohtaja Sivulan mukaan alueen yritysten hyvällä draivilla.

Puolen päivän aikoihin päästiin tapahtuman loppuhuipennukseen eli rekrytilaisuuteen. Tunnelma oli korkealla ja liikkuipa paikalle saapuneiden keskuudessa huhukin, etteivät kaikki halukkaat olisi mahtuneet päässeet sisälle tapahtumapaikkaan.

Maria Hollmènilla on kädet täynnä esitteitä tapahtuman jatkuttua vasta tunnin.

”Minulla on pitkä työkokemus ja olen tullut LohjaExpoon hakemaan hyviä kontakteja”, Maria kertoo. Ja Marian halu tavata yritysten edustajia on tuottanut tulosta.

”Olen verkostoitunut yritysten kanssa ja tällä hetkellä olen saanut kahdesta yrityksestä tietopaketin, kolme on pyytänyt hakemuksen sähköisesti sekä minulla on kaksi tapaamista tiedossa”, hän luettelee iloisena.

Jo eläkeputkessa oleva työnhakija tuli paikalle kutsun saatuaan.

”Olisi ollut hienoa, jos tällaisia tapahtumia olisi ollut jo 30 vuotta sitten. Tämä on hieno juttu ja helpottaa huomattavasti nuorten työnhakua. Työnantaja näkee naaman ja persoonallisuuden, mikä on paljon enemmän kuin mitä työnantaja saa työnhakijan soittaessa puhelimitse”, hän toteaa.

Nainen on itse ottanut työurallaan rohkeasti työnantajiin yhteyttä.

”Mutta koskaan ei tiedä, minkälainen vastaanotto soittaessa on. Tässä tapahtumassa ei ole pelkoa mokailusta, vaan täällä kaikki ovat jo valmiiksi samalla sivulla ja valmiit tapaamaan toisiaan”, hän summaa.

Kolmas työnhakija puolestaan toivoo lisää vastaavanlaisia tapahtumia alueelle ja ilahtuu, kun kuulee, että LohjaExpon järjestäjät eli Uudenmaan TE-toimisto, Lohjan kaupunki ja Novago Yrityskeskus Oy harkitsevat, että tapahtuma järjestettäisiin joka vuosi.

”Olen luonut uusia kontakteja ja kiinnostusta on ilmennyt puolin ja toisin”, hän tiivistää päivän annin.

Uudenmaan TE-toimiston LohjaExpon tiimi oli päivän päättyessä väsynyt, mutta tyytyväinen tapahtuman antiin.

”Kävijät ja mukaan ilmoittautuneet yritykset ovat kehuneet tapahtumaa onnistuneeksi. Todennäköisesti tämä LohjaExpo ei jää ainoaksi. Paikalle tuli jopa 700 kävijää, joten voi sanoa, että saavutimme tavoitteemme”, kertoo Uudenmaan TE-toimiston palveluesimies Erja Kononen.

Tapahtumasta lähetettiin Luksian opiskelijoiden toimesta paikan päältä videokuvaa verkkoon LohjaExpon Youtube -kanavalle koko päivän ajan.

 

Teksti: Aino Hela

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

www.te-palvelut.fi/uusimaa  |

Facebook: Uudenmaan TE-toimisto

Twitter: Työkkärin Molly-täti  ja EGR Uusimaa

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet