Aamupostin urheilulta

Urheilukolumni: Pestini päättyy – mitä olen oppinut Aamupostissa?

Olen ollut töissä Aamupostin urheilutoimituksessa kaksi vuotta. Mitä olen oppinut?

Aamupostin levikkialueella – Hyvinkäällä, Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella – voi harrastaa todella paljon eri urheilulajeja.

Listalta löytyy perinteistä jääkiekkoa, yleisurheilua ja voimistelua, mutta valikoimassa on myös enemmän tai vähemmän eksoottisia lajeja. Olen päässyt tutustumaan muun muassa pituuslyöntiin, valjakkoajoon ja skeetiin ja tavannut pienoisautoilijoita, alamäkipyöräilijöitä ja uppopalloilijoita.

Tämä kaikki täällä, meidän asuinalueellamme.

Täällä ei urheilla ainoastaan huvin vuoksi, vaan täällä myös menestytään.

Saamme uutisoida harva se viikko paikallisista menestyjistä. Kas näin:

On Suomen parasta koripalloa, jousiammuntaa ja moottoriurheilua – näin muutaman mainitakseni. On Uudenmaan kärkikastia, Baltian parhaita ja maailmankartalle ponnistaneita paikalliskasvatteja. On SM-, PM-, EM- ja MM- sekä olympiamitalisteja, lupaavia junioreita, kokeneita senioriurheilijoita, uusia yllättäjiä ja kestomenestyjiä.

Ja niin edelleen.

Toimituksen ja urheiluväen välinen yhteistyö on tämän työn elinehto.

Jotta urheilu-uutiset kantautuisivat teille, lukijoille, asti, tarvitaan yhteistyötä. Nuuskimme jatkuvasti kaikkea urheiluun liittyvää itsekin, mutta uutisvinkkejä putoilee paljon myös paperin tai ruudun sieltä puolelta.

Se on tärkeää. Sillä kun kaksi urheilutoimittajaa perkaa läpi 93 000 asukkaan käsittävän alueen urheilutapahtumia, voi uutinen jos toinenkin – uskokaa tai älkää – jäädä vahingossa huomiotta.

Paikallislehti on positiivinen lehti. Journalistien tehtävä on kertoa myös mutkista, joita sattuu yhden jos toisen matkalle, mutta ei niihin takertumalla takerruta. Paikallistoimittaja on lopulta paikallisten puolella.

Yhteistyö käy sutjakasti silloin, kun pelissä on luottamus: luottamus siihen, että toimittaja hoitaa työnsä ammattimaisesti ja että toinen osapuoli on rehellinen. Kaikkea ei tarvitse kertoa, mutta ei kyräilykään kanna pitkälle.

Urheilutoimittajan pestini päättyy tänään. Uudet tuulet puhaltavat, ja lähden niiden matkaan.

Kiitos teille, paikallisille urheilijoille ja urheiluväelle. Olen ammentanut teiltä valtavasti urheiluoppia.

Vilma Sipola

Kirjoittaja on Aamupostin urheilutoimittaja.

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet