Aamupostin urheilulta

Urheilukolumni: Pesäpallon Itä-Länsi osoitti, että ikä on vain numero

Itä-Länsi oli taas kerran hieno pesäpallonäytös lajin yhteisöllisyydestä ja monien erilaisten tarinoiden mahdollisuuksista.

Ikä on monessa mielessä merkityksetön asia, mutta miesten IL toteutti täysimittaisesti sanonnan ”ikä on vain numero”.

Kentän parhaana palkittu Toni Kohonen, 41, oli jo moninkertainen IL-pelaaja, kun taas Lännen ykkönen Perttu Ruuska, 16, syntyi vuonna 2001.

Kohonen on lajilegenda vailla vertaa. Hän, jos kuka, osaa nauttia pelaamisesta 5 029 katsojan estradilla.

Kohonen on nyt IL:n historian vanhin pelaaja. Kahtena peräkkäisenä vuonna IL:n parhaaksi pelaajaksi on Kohosen lisäksi valittu vain Kari Kallio 1996–97.

Miesten IL:n tavaramerkki on ollut turhan usein se, että juoksuja syntyy kovin vähän. Nytkin molemmat joukkueet tekivät kumpikin kaksi juoksua, ja peli ratkaistiin kotiutuslyönneissä.

Ulkopeli sujuu sisäpeliä helpommin hyvillä pelaajilla nopealla aikataululla. Lukkaripeli korostuu usein IL:ssä, koska merkkipeli ei helposti toimi pikavauhdilla. Kohonen on näiden syiden takia päässyt huseeraamaan viime vuosien arvo-otteluissa.

Kohosen ainutlaatuiseen uraan on lahjakkuuden lisäksi tärkeänä tekijänä omistautuminen lajille. Hän tekee ennen ja jälkeen matsien kaikki asiat hyvin rutiininomaisella tavalla.

Hyvän harjoittelun lisäksi Kohosen uran jatkumista on mahdollistanut tarkka jälkihuolto pelien jälkeen.

Ennen peliä Kohonen kuuntelee muun muassa samat biisit samoihin aikoihin ja tekee kaikki valmistelut tarkalla rutiinilla.

Kohosen 21 Itä-Länttä on lukema, jonka rikkominen tuntuu mahdottomalta. Kohonen voi lukemaa vielä lisätä muutamalla. Seuraavana tulevat lukkarivelhot Mauri Pyhälahti ja Eino Kaakkolahti 16 matsilla.

Vai olisiko IL:n historian nuorin pelaaja Perttu Ruuska sittenkin pelaaja, joka voisi rikkoa Kohosen ennätyksen? Ruuska löi Lännen molemmat juoksut eikä arastellut mitenkään arvo-otteludebyyttiään. Tahkon Juha Puhtimäki toi yhden juoksun ja vaihteli hyvin.

Mika Lehto johdatti Lännen voittoon A-pojissa, joissa Patrik Vartama palkittiin Lännen parhaana.

Iiro Haimi toimi kakkospelinjohtajana, kun Länsi voitti B-tyttöjen koitoksen. Lännen parhaana palkittu Pauliina Harinen löi kolme juoksua.

Onnittelut hienoista tahkolaisonnistumista!

Kirjoittaja on Aamupostin urheiluavustaja.

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet