Sampo Terho

Sininen tulevaisuus

Perussuomalaisten puoluekokouksen tapahtumien jälkeen moni puolueen jäsen koki, että oli menettänyt poliittisen kotinsa. Ilmapiiri eduskuntaryhmässä oli entuudestaan kiristynyt jo kuukausia, ja ryhmän kasassa pitäminen oli käynyt yhä vaikeammaksi jo minun toimiessani ryhmänjohtajana. Erilaisten riitojen ja kohujen sovittelu vei pahimmillaan enimmän osan työajastani.

Puoluekokouksessa sitten puolue lopullisesti lähti tielle, jolle eduskuntaryhmän enemmistö ei voinut eikä halunnut seurata. Siksi perustimme uuden eduskuntaryhmän työnimellä Uusi vaihtoehto. Se tullaan pian korvaamaan uuden puolueemme nimellä ”Sininen tulevaisuus”, kun olemme keränneet puolueen perustamiseksi vaaditut kannattajakortit.

Jokainen uuteen puolueeseen lähtenyt kansanedustaja tietää, että riskeerasi ratkaisullaan poliittisen uransa. Menetimme valmiin puolueorganisaation ja kaikki puoluetuet.

Toisaalta mahdollisuuksiakin on uudessa tilanteessa paljon. Sininen tulevaisuus on suomalaisiin uskova uudistusmielinen liike, joka rakennetaan myönteisen isänmaallisuuden ympärille. Puolueen tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi. Me edistämme toivoa, emmekä pelkoa. Ihmisvastaisuutta ei hyväksytä missään muodossa.

Vaikka vihapostiakin on tullut, pääosa kansalaisista antaa myönteistä palautetta. En ole koskaan ennen poliittisella urallani tullut esimerkiksi kadulla pysäytetyksi niin usein, koska ohikulkeva kansalainen haluaa vain ilmaista tukeaan. Selvästi monet ymmärtävät paitsi sen, miksi emme halunneet jäädä perussuomalaisiin, mutta myös sen, miksei hallitusta pidä nyt päästää kaatumaan.

Jos hallitus olisi kaatunut, talouden kasvu ja kymmenet tuhannet työpaikat olisivat vaarantuneet. Samoin sote-uudistus olisi palannut lähtöpisteeseen, liittovaltiota vastustava EU-linja vaarantunut, ja mm. turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma haudattu.

Suomessa olisi tällä hetkellä vaikea löytää järin toimintakykyistä vaihtoehtoista hallituspohjaa. Nyt tulosta syntyy. Esimerkiksi juhannuksen alla sovittiin, että Yle-vero poistuu noin 400 000 pienituloiselta.

Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa Suomessa voi tienata työtuloja noin tonnin kuussa verottomasti. Se puolestaan on ollut SiTu-ryhmän keskeisimpiä vaalilupauksia, ja olisi sekin jäänyt saavuttamatta, jos hallitus olisi kaatunut.

Sampo Terho

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet