Sininen tulevaisuus

Perussuomalaisten puoluekokouksen tapahtumien jälkeen moni puolueen jäsen koki, että oli menettänyt poliittisen kotinsa. Ilmapiiri eduskuntaryhmässä oli entuudestaan kiristynyt jo kuukausia, ja ryhmän kasassa pitäminen oli käynyt yhä vaikeammaksi jo minun toimiessani ryhmänjohtajana. Erilaisten riitojen ja kohujen sovittelu vei pahimmillaan enimmän osan työajastani.

Puoluekokouksessa sitten puolue lopullisesti lähti tielle, jolle eduskuntaryhmän enemmistö ei voinut eikä halunnut seurata. Siksi perustimme uuden eduskuntaryhmän työnimellä Uusi vaihtoehto. Se tullaan pian korvaamaan uuden puolueemme nimellä ”Sininen tulevaisuus”, kun olemme keränneet puolueen perustamiseksi vaaditut kannattajakortit.

Jokainen uuteen puolueeseen lähtenyt kansanedustaja tietää, että riskeerasi ratkaisullaan poliittisen uransa. Menetimme valmiin puolueorganisaation ja kaikki puoluetuet.

Toisaalta mahdollisuuksiakin on uudessa tilanteessa paljon. Sininen tulevaisuus on suomalaisiin uskova uudistusmielinen liike, joka rakennetaan myönteisen isänmaallisuuden ympärille. Puolueen tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi. Me edistämme toivoa, emmekä pelkoa. Ihmisvastaisuutta ei hyväksytä missään muodossa.

Vaikka vihapostiakin on tullut, pääosa kansalaisista antaa myönteistä palautetta. En ole koskaan ennen poliittisella urallani tullut esimerkiksi kadulla pysäytetyksi niin usein, koska ohikulkeva kansalainen haluaa vain ilmaista tukeaan. Selvästi monet ymmärtävät paitsi sen, miksi emme halunneet jäädä perussuomalaisiin, mutta myös sen, miksei hallitusta pidä nyt päästää kaatumaan.

Jos hallitus olisi kaatunut, talouden kasvu ja kymmenet tuhannet työpaikat olisivat vaarantuneet. Samoin sote-uudistus olisi palannut lähtöpisteeseen, liittovaltiota vastustava EU-linja vaarantunut, ja mm. turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma haudattu.

Suomessa olisi tällä hetkellä vaikea löytää järin toimintakykyistä vaihtoehtoista hallituspohjaa. Nyt tulosta syntyy. Esimerkiksi juhannuksen alla sovittiin, että Yle-vero poistuu noin 400 000 pienituloiselta.

Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa Suomessa voi tienata työtuloja noin tonnin kuussa verottomasti. Se puolestaan on ollut SiTu-ryhmän keskeisimpiä vaalilupauksia, ja olisi sekin jäänyt saavuttamatta, jos hallitus olisi kaatunut.

Kommentit (15)

Kommentit

Hallituksen olisi pitänyt erota koska ihan sama että joku sininen puolue jäi sinne eihän yksikään uudistus ole menossa läpi , sote uudistus kaatui tänään ja seuraava hallitus ei sitä hyväksy niin Siniset voi mennä minne haluavat ei kukaan teitä äänestä.

Tatu

Yhteenliittymä, jolla ei ole äänestäjien mandaattia, lienee saanut nimensä sanoista ruiskukan sininen ja maaseudun tulevaisuus. Ennen perustettiin puolue, saatiin puolueohjelmalle kannatusta ja valittiin vaaleissa eduskuntaa edustamaan äänestäjiä. Nykyään se menee toisin päin.

Jårma

Soinilaiset menivät liput liehuen ketkulien ja kokkareiden ansaan. kyllä nyt Orpoa ja sipilää naurattaa sipilöinnin ohessa muutahan he eivät ole saaneet aikaiseksikaan.

turkulaine

Terho puhuu poliittisen kodin menettämisestä. Olen jokseenkin varma, että Terho-kodilla ei ole tulevaisuutta. Sen kantaa yhtä pitkälle kuin hillotolppa eli seuraaviin eduskuntavaaleihin saakka.

Reijo Tossavainen

Mistä on syntynyt mielikuva, jonka mukaan Suomi on tuhon oma, jos nykyinen hallitus ei jatka? Mikä oikeasti on Sininen Tulevaisuus ryhmän ohjelma?. Nyt Terhon mainitsemat tavoitteet ovat niin yleisellä tasolla, että niitä varmaan voivat kaikki kannattaa. Seinät olivat perussuomalaisilla leveällä ja katto korkealla, kun jytkyä valmisteltiin. Halla-aho ja kaikki muutkin kelpasivat tuomaan ääniä, mutta yhtäkkiä Jyväskylässä sitten huomattiin, että ai, nythän ne äänestettiin valtaan ja oma jakkara kaatui. Demokratia sopi vain niin kauan, kun sillä voitiin varmistaa omat asemat. Mitä on jäljellä niistä perussuomalaisten peraaatteista ja tavoitteista, joiden vuoksi nämä Sinisen tulevaisuuden kansanedustajat ovat valtuutuksensa saaneet? Mitä Sininen tulevaisuus nimenä lupaa? Toivottavasti ei sitä, että kylmä kyyti jatkuu, niin että heikommassa asemassa olevat muuttuvat siinä kyydissä sinisiksi.

Kesäriistaveteläinen

Soinin kesäteatteri meni liian pitkälle. Eduskunta ja hallitus on tarkoitettu vakavaan lainsäädäntötyöhön eikä lapsiministerien puuhasteluihin. Mutta minkäs teet kun tuleva oikeuskansleri on hillotolpalla myötäilemässä Sipilää eikä vahtipaikallaan ja eduskunnan puhemieskin on hillopuolueessa. Sipilä ja Orpokaan eivät välty siniseltä hillolta. Lahkeet on jo polvia myöten tahmeat. Presidenttikin pesee käsiään mutta Soinin väri ei tahdo irrota. Mikäs siinä, kokoomuksen ruiskukan voi vaihtaa mustikkapurkkiin. Nimikin hyvin ajankohtainen.

Pikkuveli

No jaa . Seuraavassa eduskuntavaaleissa Sininen.tulevaisuus tai mikä sen nimi oikein tulee olemaan tulee kokemaan SKYP : n onnettoman kohtalon , koska suomalaiset eivät tunnetusti arvosta loikkareiden oman edun tavoittelua esim . ministerisalkkujen säilyttämisen takia .

Ilari Lindholm

Miksi näiden 20 kansanedustajan lähtö tekee näin kipeää perussuomalaisille? Miksi näitä lähtijöitä, Sininen tulevaisuus-puolueen perustajia, uhkaillaan ja moititaan perussuomalaisten taholta? Vihakirjoituksia on saanut lukea joka tuutista, ja aina kirjoittaja korostaa "perussuomalaisten" oikeellisuutta.

En ole ennen nähnyt kepulaisten, kokoomuslaisten tai sossujen huutelevan poislähtijöiden perään. Nämä persujen kirjoitukset ovat sävyltään ja sanavalinnoiltaan niin ala-arvoisia, etten minäkään sellaisessa persu-puolueessa ikinä haluaisi olla. Puolue tuntuu olevan juuri ja juuri lain oikealla puolella, mutta kuuluu kyllä selvästi sinne radikaaliin populistiseen riskiryhmään.

Omin silmin

Tiedätkö miksi tuli "jytky"?
Pikkasen saakin antaa näille loikkareille palautetta.
Kohta on soini kirjoittamassa uutta lainaa kreikkaan ja ovet avataan 50 000 afrikkalaiselle.

Kräki

Sanonta "ole ihan sininen" tarkoittaa myös yhtä kuin rahattomana olemista .
Sininen tulevaisuus taitaa pitää paikkansa ainakin mitä tulee pienituloisiin ja tulottomiin suomalaisiin.

Sampo Terhon uusi tuleva puolue ei pysty tekemään nykyisessä hallituksessa yhtään mitään keskustaa ja kokoomusta vastaan .

Ulkomaalaisia otetaan yhä lisää ja rikolliset saa mellastaa ja osoittaa mieltä Suomessa ja heidät elätetään vaikka olisivat luvatta paperittomina maassa .

Nyt suunnitellaan hallituksen taholta uutta ja isompaa rahalahjapakettia jos vaikka joku luvatta maassa oleva siitä innostuisi ja lähtisi paluumatkalle kotimaahansa ?
Sota Irakissa on onneksi päättäytymässä ja Isisläiset melkein tuhottu mutta palaako irakilaiset kotiinsa ?
Eivät taida palata , sillä Suomessa saavat ilmaisen elämän niin kauan kuin halua, eikä heidän tarvitsekaan palata sillä Suomi on antelias ulkomaalaiselle .

Odotan seuraavia eduskuntavaaleja ja Jussi Halla-Ahon johtamien persujen esiin nousua ja muutosta nykyiseen menoon .

Oletteko muuten huomanneet että Timo Soini lienee poistunut kokonaan julkisuudesta ?

CALWX9

Seuraavien vaalien tulosta on vaikea ennakoida , monet asiat saattaa muuttua vieläkin on uusia yrtittäjiä .puolueita on useita ,soten on ovat "sosialistit" luvannneet repiä auki ja kieltää kaiken yksityistämisen ko. alalla .Venäjä voi liittää Suomen uudestaan itseensä ja suomen menestystarina on ohi jne.Suurin uhka todella on maamme säilyminen itsenäisenä ja jos /kun ei ole itsenäisyyttä ei mitään muutakaan?Suuri osa nykyisestä oppositiosta haluaa Suomen liittää takaisin Venäjään. Väyrynen tulee vielä ehdokkuudellaan tukemaan sitä kehitystä?

Isoisä

Toisaalta Terhon puhe puhelimesta soittaessa pitäisi kuulua jatkossa Uusi vaihtoehto Eduskuntaryhmän perustamisen ja Hallituskriisin perumisen vuosipäivinä, sillä näillä puheenlahjoilla ja uudella uljaalla teknoligialla siitä olisi kansalaisillenne paljon enemmän iloa, sekä korkean koulutuksen tuomaa tunnelmaa maahanne kuin Sipilän pitämässä.
Pitää myös muistaa puhua todellisen Demokratian voittamisesta, jossa jäljellä olleiden Hallituspuolueiden toimesta soiteltiin kaikki maan päättävät lakimiehetkin läpi tämän ennen kokemattoman 100- vuotiaan Suomen yhden historiallisen tapahtuman tiimoilta, jolle myös he antoivat lainvoimaisen siunauksensa. - Tosin kaikki edellä mainitut Demokratian todellista voittamista lukuunottamatta unohtaen.
Turkin Presidentti Erdogan näytti menneenä viikonloppuna ja vallankaappaus yrityksen kukistamisen vuosipäivänä jälleen missä kansalaistensa yksityisyyden raja sielläkin kulkee ja jokainen puhelun soittanut sai ensin kuulla hänen puheensa nauhoitettuna nimenomaan myös siellä tapahtuneen Demokratian voittamisen vuosipäivänä.

venäjän trolli

"Todennäköisesti perussuomalaisista lohjenneella Uusi vaitoehto -ryhmällä on parhaillaan eniten ministereitä (5) kannatukseensa (2,5%) nähden Suomen poliittisessa historiassa. Vertailu gallupin piikkipaikalla 21 prosentin kannatuksella olevaan kokoomukseen, jolla on ministereitä saman verran, on karu."

Lähde: Demari-lehti

Jårma

Sampo Terho

Kirjoittaja on kansanedustaja sekä Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri (sin.). 

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.