Aamupostin urheilulta

Riku Rantasen paluu ja muita huomioita

Puolitoista vuotta pelaamatta ollut Riku Rantanen, 38, palasi toukokuun lopulla pesiskentille, kun Jokioisten Koetus tarvitsi lukkariapua. ”Risto” näytti, että periaatteessa pelaaminen on kuin polkupyörän ajoa. Kerran opittu taito säilyy.

Alajärven Ankkurit ja Rantanen tekivät sunnuntaina ottelukohtaisen loppukautta koskevan sopimuksen. Rantanen palaa pääsarjaan tiistaina Raahessa Rännärin kentällä, jossa Pattijoen Urheilijat kohtaa AA:n.

AA saa torstaina vastaansa Kitrolla Vimpelin Vedon. Rantasen paluuviikko huipentuu sunnuntaina Pihkalassa Tahkoa vastaan.

Rantanen oli Tahkon viimeisimmän mestaruuden vuodelta 2007 päähahmoja, sillä hänen lukkarointinsa tylsytti finaaleissa jopa Sotkamon Jymyn.

Lähes 20 kauden urallaan Rantanen on edustanut Tahkon lisäksi Oulua, Järvenpäätä ja Kouvolaa.

Rantanen on ollut tällä kaudella mukana Tahkon naisten valmennuksessa ja B-tyttöjen kakkospelinjohtajana.

Tahkon johtotehtävissä muutama vuosi sitten piipahtanut Petri Kaijansinkko palasi täksi kaudeksi 16 vuoden tauon jälkeen Kirin pelinjohtajaksi.

Jumboksi ajautunut Jyväskylän Kiri hävisi sunnuntaina Kiteelle. Sen matsin jälkeen Kaijansinkko ilmoitti siirtyvänsä sivuun, jotta suunta voisi muuttua.

Kaijansinkko on miesten ja naisten Superpesiksen kokenein pelinjohtaja lähes 600 ottelulla ja on pesismiehenä hyvin selvillä taktisista nyansseista. Hänen ongelmansa saattoi olla rentouden puute, kun Kirillä alkoi homma mennä alle odotusten.

Kirin kärkiduona pelaa Tahkosta tutut Kimmo Carlson ja Miikka Matikka. Tahkossa kausina 2007–13 pelannut Matikka on pelannut huikean alkukauden, mutta hänenkään panoksensa ei ole yksin auttanut Kirin solmujen aukaisemista.

Tahko pelasi sunnuntaina kauden heikoimman kotipelin. Lauri Vierimaan puuttuminen sekoitti liiaksi sisäpeliä.

Erik Lahti sai pikahälytyksellä debytoida pääsarjassa. Tahko ei ”Ekin” esitykseen kaatunut.

Kova pelitahti syö kaikkia. Tahkolle viikko on tärkeä, sillä keskiviikkona on Oulun reissu, perjantaina Kouvolan vierailu ja sunnuntaina AA tulee Pihkalaan.

Yksikään sarjapiste ei tule ilmaiseksi, mutta 4–5 pinnan viikko on mahdollinen.

Kirjoittaja on Aamupostin avustaja

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet