Aamupostin urheilulta

Kreikan mestaruuskilpailu

Kreikan mestaruuskilpailu on taas kerran pidetty Hyvinkäällä!

Mitä ihmettä?

Kyllä näin on, sillä tuota nimeä ovat Hyvinkään mestariluokan keilaajat jo vuosikaudet käyttäneet paikallisesta mestaruuskilpailusta. Tämä on heidän juttunsa.

Viisi kertaa Hyvinkään keilamestariksi leivottu Olli-Pekka Pitkänen kertoi, mistä moinen nimitys tälle Hyvinkään kisakauden päättävälle arvokilpailulle juontaa.

Kun musiikkimies Pitkänen oli taas kerran voittanut mestaruuden, hän kertoi saavutuksestaan eräälle kuorokaverille. Tämä oli hymähtänyt seuraavasti: ”Sehän on kai sama, kuin voittaisi Kreikan mestaruuden mäkihypyssä.”

OoPee kertoi tästä keilakavereilleen, jotka ottivat heti nimen haltuunsa.

Tämän vuoden mestaruuskilpailussa Pitkänen sai pronssia. Hän, kuten moni muukin on valitellut sitä, että Hyvinkään mestaruus ei enää ole arvossaan. Tämä johtunee siitä, että hyvien aktiivikeilaajien määrä vähentyy koko ajan. Aikanaan Hyvinkään mestaruuskilpailuissa oli pilvin pimein pelaajia ja voittoja arvostettiin korkealle. Hyvinkään Sanomissa oli kisoista ainakin puolen sivun juttu useine valokuvineen.

Veren vähyyttä kuvannee se, että tänä vuonna A-luokan mestaruusfinaalissa oli vain kolme kilpailijaa. Toki A-luokkaan kuuluu vain kuusi. M-luokassa on sentään kolmetoista huippupeluria.

Hyvinkääläistä keilailua ovat pelastamassa muut, pieni osa nousevia tähtiä ja iso osa harrastajia. Erityisen kiitoksen voi antaa Kamujen ja etenkin Pyrstön aktiivisille joukoille. Nämä ovat tuoneet halliin paljon uusia harrastajia ja kilpailijoita. Niinikään pitkään alamaissa rämpinyt Bermuda Bowling Team on tomeran puheenjohtajansa Kassu Salorannan vetämänä nousemassa uuteen kukoistukseen.

Hyvinkääläisistä kauden viimeisimmän 300 pisteen sarjan teki halli-isäntä Mika Luoto, joka onnistui äskettäin Riihimäen kesäkisassa. Kauden aktiivisin keilaaja on ollut Joakim Westlin. Hän on heittänyt noin 750 sarjaa. Ei vedä vertoja Riihimäen Juuso Tiaiselle, jolla on takana uskomattomat liki 1650 sarjaa. Tiettävästi eniten Suomessa.

Kirjoittaja on Aamupostin eläkkeellä oleva urheilutoimittaja.

Aamupostin urheilulta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet