Suomalaisten asunnottomien ihmisoikeudet

Mikä meitä suomalaisia vaivaa. Suomessa syntyi ennennäkemätön kansanliike siirtolaisten välittömäksi majoittamiseksi. Demarit luovuttivat työväentalot ja papit kirkot pääosin turvapaikan valekaavun alla saapuville elintasosurffareille.

Täysylöspito kaikille veronmaksajien piikkiin ja käyttörahaa vedoten ihmisoikeuksiin. Demareiden ja vihervasemmiston mielestä maapallon kaikkien ihmisten rajoittamaton perusoikeus on saada täysylöspito suomalaisen veromaksajan piikkiin.

 

Viis suomalaisista asunnottomista. Kirkkojen tai työväentalojen ovet eivät aukea edes paukkupakkasilla. Mihin monikulttuurisuuden airuet ovat unohtaneet suomalaisten asunnottomien ihmisoikeudet?

Helsingin kaupungin asunto-osaston päällikkökin on esittänyt, että turvapaikan saaneille ryhdytään vuokraamaan asuntoja vapailta markkinoilta sikahinnoilla veronmaksajien piikkiin. Lukaaleja porukalle, joka ei ole maksanut senttiäkään veroja Suomeen.

Pääkaupunkiseudun asuntopula räjähtää käsiin, ellei mahdollisia oleskeluvan saajia pysyvästi hajasijoiteta Kehä kolmosen pohjoispuolelle."

Eikö suomalaisten velvollisuus ole huolehtia ensin omille kansalaisille katto päänpäälle. Asunnottomia suomalaisia on kohta jo 8 000, joista perheellisiä vajaa 500.

Suomalaisen asunnottoman ihmisoikeutta ja yhdenvertaisuutta loukataan räikeästi, kun turvapaikkanimikkeellä luodaan ohituskaista siirtolaisille. Miten voi yllättää ketään, että katkerat, jopa rasistiset, ajatukset valtaavat vuosikausia asuntojonossa ollen mielen, kun ihmisoikeuteen vedoten turvapaikanhakijat siirretään suomalaisen asunnottoman edelle.

 

Pääkaupunkiseudun asuntopula räjähtää käsiin, ellei mahdollisia oleskeluvan saajia pysyvästi hajasijoiteta Kehä kolmosen pohjoispuolelle.

Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden oikea paikka ei ole asumisperusteisen sosiaaliturvajärjestelmän piirissä, koska sosiaaliturvamme rahoituspohja on romahtanut. Olemme taloudellisesti pakotettuja asettamaan kotouttamisjärjestelmän tuet huomattavasti suomalaista sosiaaliturvaa alemmaksi.

Demareiden ja punavihervasemmiston on ymmärrettävä, että kuntapolitiikalla ei avata laittomasti maassa oleskeleville omia ilmaisia terveyskeskuksia. Ensisijaista on asuttaa suomalaiset asunnottomat ja taata köyhimmille suomalaisille terveydenhuolto.

Suomessa on nyt keskityttävä päättäväisesti puolustamaan suomalaisten työpaikkoja, suomalaisten sosiaaliturvaa ja suomalaista kulttuuria.

Kommentit (43)

Kommentit

Komppaan täysin!
Tässä olisi teksti joka pääministerimme tulisi lukea tarkasti. "17" vuotiaan aikuisen valehdellessa hänelle päin naamaa telkkarissa, hän ilmoitti antavansa kämppänsä heidän käyttöön mutta oma kansa ei herätä hänessä mitään empatiaa.

Viisari

Oikeassa olet Matti!
Näiden "turvapaikan" hakijoiden ensisijaisuus asunnon saamisessa voidaan kyllä
toteuttaa siten että sijoitetaan heitä alueille jonne on vuosien saatossa lisääntyneen maaltapaon seurauksena jäänyt runsaasti tyhjiä asuntoja. Se olisi omiaan elävöittämään yhä autioituvaa maaseutuamme ja olisi oikeudenmukai-
sempaa verovarojen suuntaamista "velvoiteavustuksiin"

Talonpoika

Onko pääosa elintasosurffareita? Minusta ei pitäisi kärjistää asioita omaa mielipidettä tehostaakseen.
Eikö kuitenkin kaikki käydä läpi ennenkuin turvapaikka myönnetään. Osa palautetaan omaan maahansa, kun turvapaikan edellytykset ei täyty.
Miksi suomalainen on asunnoton? On tietysti monenlaista tarinaa, mutta tiedän useitakin, jossa oma kunta on auttanut asunnon saamisessa, mutta asukas itse tyrinyt kerta toisensa jälkeen.
Usein mekastamisella öiseen aikaan, täydellisellä välinpitämättömyydellä muita kohtaan. Vieraita, jotka voivat pelottaa naapureita.
Eikö ainakin kunnan asunnot pitäisi mennä tarpeen mukaan harkintaa käyttäen ottaen huomioon monet asiat. Mistä tämä tieto tulee, että turvapaikanhakijat ohittavat suomalaiset?
Eikö köyhillä suomalaisilla ole jo terveydenhuolto?

linneamarjukka

Kyllä he pääosin valitettavasti ovat elintasosurffareita, kotiin " sodan keskelle " palaavat kun ei unelma ilmaisesta elämästä toteutunutkaan.
Asunnottomuus ei tarkoita ainoastaan juoppoja jotka ovat häädön saaneet, vaan myös uusi sukupolvi kasvaa jotka haluavat muuttaa pois kotoa omilleen.
Mihin he muuttavat, jos maahanmuuttajille annetaan kaupunkien vuokra-asunnot? Harvalla kotoa muuttavalla nuorella aikuisella on varaa omaa asuntoa suoraan ostaa.
Niitä vähäisiä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja tulisi todellakin ensisijaisesti jakaa omalle kansalle joilla on koulu /työpaikka kaupungissa ja maahanmuuttajia voi asuttaa maalle missä voivat opetella kieltä jne ja näin ei maaseutukaan kuole väestökatoon.

Viisari

Pane kokeeksi nettiin ilmoitus vuokralle tarjottavasta huoneistosta. Valtaosa kiinnostuneista on maahanmuuttajia - työttömiä, kielitaidottomia, joiden vuokran ja takuun maksaa yhteiskunta. Eivätkö nämä kokopäivätoimiset oman identiteettinsä toteuttajat, joilla ei ole suomalaiseen yhteiskuntaan muuta kosketuspintaa kuin kela ja sossu, kuulu johonkin muualle. Ei ainakaan maan kalleimpiin asuntoihin, samalla kun maaseutu tyhjenee.

Vastarannan kiiski

Persut on oikeasti ainoat jotka tekevät rystyset ruvella jotain, mutta kun et sinä vihervasuri turhake laseiltasi näe tai halua nähdä sitä. Siinä vain rähjäät pisteidenkeruu mielessä. Tekisit jotain hyödyllistäkin joskus Suomen eteen etkä vain hallaa, kyllähän teidän merkittävimmät tekemiset kirjavine sormikkainenne yms. ovat edellisestä hallituksesta niin, niin tuttua...

Pekka Koivumäki

On paljon arvostetumpaa ja hienompaa auttaa ulkomaalaisia . Papistomme ja kulttuuri-ihmiset , muusikot , laulajat, näyttelijät , iskelmätähdet ihan kaikki kantavat kortensa kekoon tässä asiassa . Saahan näin kuvan lehteen , saa esiintyä televisiossa ja olla "hyvä" , vähätellä toki tekojaan , mutta samalla nostaa itseään hyvänä auttajana . Ai suomalaiset , siis nuo kantasuomalaiset köyhät , sairaat ,kurjat asunnottomat , no ei hyvänen aika , ei me niistä olla kiinnostuneita . Ei x-perssa Ahtisaari kehota kutsumaan heistä ketään kaffelle, ei Kallion nuoret papit tai muut majoita soffalle kotiinsa ,ei päästä kirkon tiloihin ja piispat kääntää päänsä ja katsoo globaalimman porukan tarpeet olevan ensisijalla . Juuri arkkipiispa totesi vakavana , ei kuulkaa kirkko aja Suomalaisen etua vaan ihan kaikkien ihmisten uskonnosta riippumatta , no pakko myöntää suomalaisten rahoilla , mutta se on sivuseikka . Valtiolliset päättäjät taas on jo valinneet että kun autetaan ulkomaalaisia ja päästetään heitä vaikka vain useamman kuukauden all inclusive lomille Suomeen saa Suomi nostetta EU:ssa ja jopa , ehkäpä, mene tiedä YK:ssa avautuu virka jollekin , toivotaan , ajattelee päättäjät . Ihanaa kun kaiken maksajat on tiedossa ja eihän ne mitään voi , ei yhtikäs mitään . Nuo partaiset ulkomaaliset bodarit ja muut joita ei myöskään saada palautettua kotimaihinsa , jäävät toki Suomen hyvää nauttimaan , ihan on pakko heidätkin elättää ja antaa parasta ja kyllä me annamme , näin päättäjämme ovat päättäneet . Tai siis kansa joka veroja maksaa , he maksakoot ja tinkikööt omastaan kun sopeutetaan vielä ( hih hih mikä sana ) enemmän .

CALWX9

Nyt on herra Putkonen ainutlaatuinen mahdollisuus ratkaista tämäkin ongelma, kun olette hallituksessa.
Ei muuta kuin hihat heilumaan ja töihin. Oletko tietoinen siitä, että olette hallitusvastuussa ettekä enää oppositiossa. Ihmetyttää tämä ainainen ruikuttaminen ja valitus.
Siis Putkonen hihat ylös ja töihin hoitamaan ihmisten asioita. Suomalaiset ja ulkomaalaiset kodittomat molemmat tarvitsevat hallituksen apua heti.

kari vierinen

Komppaan Karia. On ihan turha osoitella vihreitä tai demareita. Ei muuta kun omat periaatteet toiminnaksi enemmistöhallituksessa. Kannattaa lähettää nämä ideat Soinille ja panna tuulemaan. Olette nyt päättäjän paikalla. Turha on oppositoon huudella. Vai eikö saakaan, mitä mitä tilaa, vaan ihan mitä sattuu?

Kesäriistaveteläinen

Oppositiossa on nyt kaikki ne jotka ovat vuosikausia olleet ja edelleen ovat myönteisesti maahanmuuttoon ja pakolaisten vastaanottoon sekä vapaaseen liikkuvuuteen suhtautuneita . Sieltä ei apua saada vaikka koko oppositio heti siirtyisivät hallitukseen . Uskotteko muka , että jos persut nyt vaatisivat ministereineen maahanmuuton lopettamista ja rajojen sulkemista, että se menisi läpi hallituksessa ? No niin , en minäkään usko . Kaikki muut hallituksen jäsenet kepu ja kokoomus olisivat sitä vastaan ja oppositio se se vasta nostaisi sellaisen mölyn ettei mitään rajaa . Venäjällä kuulemma tuhannet odottaa Suomeen pääsyä ja ei varmaan mene kauaa kun he myös täällä ovat ja meidän elätettävinä . Tämä kaiken on tilanneet edellisten hallitusten porukat ja nyt kaikki saavat yltä kyllin elättejä , myös ne jotka halusivat jotain järkeä tähän systeemiin . Vaikka persut poistuisivat puoluekartalta ei maahanmuuttoa saada enää kuriin , minä en ainakaan sitä usko . Suomi ei ole itsenäinen tuossakaan asiassa kuten ei oikeastaan enää missään . Emme saa päättää itsenäisesti keitä tänne tulee ja kuinka paljon . Koko maailma on "Schengen alue" ja kaikki saa tulla hakemaan mitä mieliin Suomesta ja enemmistö tänne tunkevista myös sen tulee saamaan . Kiitos kokoomuksen ja demareiden sekä kepu .

CALWX9

Sen vielä sanon että kantasuomalaisen uskotaan pärjäävän sosiaalituilla ja asunnottomat asustelkoot missä tykkää tai yömajoissa ja vastaavissa kauhumestoissa . Jostain syystä leipäjonot vain kasvaa kasvamistaan , mutta sehän katsotaan oleva jonossa seisovien työttömien pienipalkkaisten ja itsensä köyhiksi , sairaiksi ja muuten vajavaisiksi joutuneiden ihkasen oma syy. Odotelkoot asuntojonoissa , ulkomaalaisille nyt kuitenkin ensin ne asunnon annetaan . Ulkomaalaiset tulijat ja täällä jo asustelevat ovat viattomia , ahkeria eivät käytä aineita , eivät itse ole aiheuttaneen ongelmia niin kuin suomalaiset . He ovat valmiita nostamaan Suomen lamasta tekemällä ihan mitä vain (kuten on nähty) kunhan vain otamme heidän vastaan. He tarvitsevat kaiken avun, se heille annetaan eikä heiltä tule mitään puuttumaan näkeehän sen joka puolella . Miten päästäisiin eroon noista huonoista suomalaisista jotka ovat vain haitaksi ja kuten minä kirjoittelevat ikäviä rasistissävytteisiä kirjoituksia ?

CALWX9

Ensilukemalta näyttää siltä, että hallituspuolueen viestintäpäällikkö Putkonen uskoo demareiden ja vihreiden johtavan oppositiosta maamme politiikkaa. Nyt on hyvä hetki kerrata mitä hallitusvastuu merkitsee,minkä jälkeen voi keskittyä vaikkapa siihen, mitä persut voivat hallituksessa tehdä, jotta asunnottomuus tulisi selätettyä.

Jokainen hieman googlettava huomaa, että aika pitkälle samat ihmiset auttavat maahanmuuttajia kuin kotoperäisiä asunnottomia kuten myös muita hädänalaisia. He ovat ihmisiä jotka sydämessään tuntevat tarpeen auttaa kun näkevät toisen hädän. Ja sitten on erikseen äänekäs nettikansa, joka kokee kaikenlaisen auttamisen olevan aina itseltä pois.

Putkonen hengenheimolaisineen kokee maahanmuuttajien elävän meidän sosiaalituilla, mutta ovat samaan hengenvetoon majoittamassa tulijoita Kainuun korpeen, jossa työllistymisen mahdollisuudet ovat olemattomat. Paperittomien tervyesasemat, neuvolat ja rokotuspisteet palvelevat nekin meidän kaikkien yhteistä etua. Tartuntataudit eivät ihmisen alkuperää katso eikä yhdenkään lääkärin etiikka salli ennaltaehkäisevän terydenhuollon puutteessa vakavasti sairastunutta hoitamatta.

Lähiölapsi

Jos tarkoitat Luona Oy / kansainvälistä Barona yhtiötä, niin juu auttaa toki mutta mieletöntä korvausta vastaan.
He eivät tee sitä hyvyyttään, vaan yhteiskunta maksaa auttamisesta valtavia summia.
Et kai oikeasti usko, että nyt maahantulleet ovat työllistymässä vuosiin? Siksi heidän olisikin hyvä asua maalla jossa saisi opeteltua kieltä ym. He ovat myös kotimaassaan usein tehneet maataloustöitä, niin työllistyminen maalla olisi paljon helpompaa.

Viisari

Puhuin heistä jotka ovat pyyteettömästi apua tarjonneet, en yrityksistä joille tämä on liiketoimintaa.
Osa maahanmuuttajista voi työllistyä hyvinkin nopeasti, toisilla kestää pidempään. Maaseudulta puuttuvan niin kielen opettajat kun maataloustöihin työllistävät.Suomessa on tälläkin hetkellä yli 60 000 avointa työpaikkaa, joista kolmannekseen on ollut vaikea löytää tekijöitä. Kuitenkin lähes yksinomaan kaupungeissa.

Lähiölapsi

Onko tämä kirkkomme kanta?

Arkkipiispa Kari Mäkinen: Kirkon tehtävä ei ole puolustaa Suomen etua

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1441945187514?ref=hs-prio-A3
Jos apua etsiviä luokitellaan uskonnon mukaan, arkkipiispan tekee mieli käyttää kovaa kieltä.
[ Näinhän juuri muslimit tekevät – on olemassa muslimeja (shia- / sun-) tai ’vääräuskoisia’.]

SUNNUNTAI 13.9.2015 2:00 Päivitetty: 13.9.2015 11:13
Pian arkkipiispa Kari Mäkinen tarttuu vedettävään matkalaukkuunsa ja kävelee pois. Sitä ennen hän sanoo yhden asian Jeesuksesta.

"Jeesus ei ollut suomalainen. Tietoisuus tästä on vahvistunut viime vuosikymmeninä."
[ .. lähtipä leuhkasti ]
*
Kari Mäkisen kirkossa on vuosivuodelta vähemmän jäseniä. Millä varoin Kari Mäkisen aikoo auttaa muslimeja?

Adamia

"Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden oikea paikka ei ole asumisperusteisen sosiaaliturvajärjestelmän piirissä, koska sosiaaliturvamme rahoituspohja on romahtanut. Olemme taloudellisesti pakotettuja asettamaan kotouttamisjärjestelmän tuet huomattavasti suomalaista sosiaaliturvaa alemmaksi."

Muunkaanlaista sosiaaliturvajärjestelmää ei Suomessa kai ole?
Lähinnä kai entisen elintason rahoituspohja on romahtanut sosiaaliturvan saajilta?
Miten kotouttamisjärjestelmän tukia voidaan asettaa yhtään suomalaista sosiaaliturvaa alemmaksi, kun sekään hädin tuskin yltää hengissäsäilymisminimiin?

Kaavoittaja rules

Eikös voisi olla niin, että turvapaikan saaneet sijoitetaan sille paikkakunnalle, missä tyhjiä asuntoja on. Hehän joka tapauksessa ovat sosiaaliturvalla eläviä. Ihan sama missä asuvat. Sieltä voisi muuttaa vain, jos todistettavasti on oikea työpaikka (ei tuttavan kebab-paikka) ja hankittu asunto. Tulot sellaiset, joilla elää ilman sosiaalitukia. Tuskin monta tänne pääkaupunkiseudulle pääsisi.
Ja tietysti niin, että kantasuomalainen on aina jonossa ennen maahanmuuttajaa. Heille sosiaalitukien pitää olla oleellisesti pienemmät kuin kantasuomalaisille. Eiväthän he ole meille verojakaan maksaneet.
Kari Mäkinen ei ole suomalaisten puolella, hänen tarinoitaan ei kannata levittää.
Ja lopuksi kyllähän demarit ja vihervasemmisto ovat tiukasti maahanmuuttajien puolella, eivät lainkaan suomalaisten työttömien tai vanhusten. Vielä huonommin meidän kävisi, jos he olisivat hallituksessa

Tuulia39

Miksi ihmeessä meillä vieläkin on asunnottomia kantasuomalaisia, vaikka persut ovat olleet hallituksessa jo liiankin kauan?

Hannu Kokko

Syy on yksinkertainen. Kaikki maahanmuuttajat menevät jonossa ohi. Suomalaisilla asunnon etsijöillä eivät ole luottotiedot kunnossa, mutta maahanmuuttajien vuokran maksaa kunta. Viimeisin tulokas on yritys, joka neuvoo panemaan vuokraan satasen lisää. Hän kun saa palkkiona ensimmäisen kuukauden vuokran.

Vastarannan kiiski

Koska minulla on heikosti kehittynyt itsesuojeluvaisto, koska epärealistisesti uskon rationaaliseen keskusteluun, koska aihe on tärkeä ja se valaisee keskuteluilmapiirin kipukohtia, sepitän nyt näin:

Toiset vihavat Putkosta, toiset ihailevat. Minnulle hänen persoonansa on mielenkiintoinen, mutta ei se kauheasti tunteita herätä, vaikka monsta ratkaisevista asioista olen eri mieltä hänen kanssaan

Hyvä olisi, jos keskustelussa voisi ottaa kantaa itse asiaan eikä persoonaan, mutta harvoin niin tehdään.

Itse asia on ainakin kahdella tapaa ylen tärkeä. Usein ihmiset kiinnittävät päähuomionsa vain toisen ihmisryhmän oikeuksiin ja usen he näkevät ne vastakkaisiksi.

Mielestäni Putkonen on oikeassa todetessaan, että suomalaisilta asunnottomilta puuttu tärkeä ihmisoikeus ja asia olisi korjattava. Hämmästyttävän vähän tästä puhutaan.

Mielestäni Putkonen on monessa kohtaa väärässä puhuessaan pakolaisista mm.elintasosurffareina (sotaahan moni on paossa) ja esittäessään heille alempaa sosiaaliturvaa.

Tämä on tärkeä ja hävettävä fakta, jonka Putkonen mainitsee (luvut ovat eläviä toki:

" Asunnottomia suomalaisia on kohta jo 8 000, joista perheellisiä vajaa 500."

Ja tämä on seikka, jota kannattaa miettiä:

" Pääkaupunkiseudun asuntopula räjähtää käsiin, ellei mahdollisia oleskeluvan saajia pysyvästi hajasijoiteta Kehä kolmosen pohjoispuolelle."

Eräs Kreikan filosofi vei oppilaansa julkisen rakennuksen etualaa komistavan pylväsrivin eteen ja kysyi:

- Montako pylvästä näette?

Kaikki olivat yksimielisiä, että näkyi 12 pylvästä.

Sitten hän vei oppilaat talon toiseen reunaan pylväsrivin kohdalle ja kysyi saman kysymyksen. Yksimielinen vastaus oli yksi.

Ns, todellisuus on tarinan kaltainen sillä lisäykseläl, että katselemme pylväitä ylen sankaen sumun keskellä ja ja tuskin koskaan näemme kaikki pylväitä.

Ja meidän ja pylväiden välissä on sangen monta putkosta.

Veikko Tarvainen

Missä ihmeessä nämä perheelliset asunnottomat asuvat? Olen kyllä siinä käsityksessä, että perheelliset saavat kunnan asunnon melko helposti. Ainakin muualla kuin Helsingissä melko lähelläkin pääkaupunkiseutua on vapaita asuntoja. Jos vanhemmat työttömiä, eikö pysyvä asunto ole kuitenkin lapsille? tärkeämpi kuin paikkakunta?
Jos suomalaiselta puuttuu asunto, pitäisi varmaan miettiä kunkin kohdalla miksi. Jokaisella on joskus se ollut.

linneamarjukka

No EU vaivaa. Suomen bruttokansantuote on 200 miljardia vuodessa, josta julkisen sektorin osuus on 90 miljardia ja valtion alijäämä 10 miljardia. EU on rajoittanut valtionvelan 60 %:iin bkt:sta, jonka Suomi on saavuttanut eli valtion alijäämää Suomi ei enää saa enempää rahoittaa valtionvelalla, vaan julkista sektoria on leikattava tai veroja korotettava 10 miljardilla.

450000 työttömän suomalaisen sosiaaliturva maksaa (1100 eur/kk/saaja) 6 miljardia vuodessa eli 3 % bkt:sta. Suomalaista sosiaaliturvaakaan ei enää saa rahoittaa valtionvelalla, mutta koska se on jo minimissään, ei sitä voi leikatakaan. 45000 pakolaisen sosiaaliturva maksaa (1100 eur/kk/saaja) 600 miljoonaa vuodessa eli 0.3 % bkt:sta. EU ei kuitenkaan rajoita mitenkään pakolaisten sosiaaliturvan rahoittamista valtionvelalla.

EU:n takia siis julkisen sektorin rahoituspohja on romahtanut, mutta ei suomalaisten eikä varsinkaan pakolaisten sosiaaliturvan rahoituspohja. Julkisen sektorin leikkaukset ja pakolaiset pahentavat työttömyyden kautta yleishyödyllisten asuntojen pulaa ja veronkorotukset palkansaajien asumis- ja muuta elintasoa. Jos pakolaisia varten otetaan valtionvelkaa, joka vielä ohjataan asuntomarkkinoille, niin se pahentaa pääkaupunkiseudun asuntomarkkinakriisiä, mutta voi jopa parantaa muiden seutujen asuntomarkkinoita.

Kaavoittaja rules

Kyse ei ole siirtolaisista, kun kyseessä ovat ilman matkustusasiakirjoja Suomen rajat ylittäneet maahan tunkeutujat. Suomen perustuslaki sallii vain maassa laillisesti oleskeleville ulkomaalaisille vapauden liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. Ilman matkustusasiakirjoja tulleet eivät ole Suomessa laillisesti oleskelevia.

Suomen perustuslaki määrää: "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia."

Suomen rajaviranomaiset eivät ole noudattaneet lakia, kun ne ovat päästäneet laumoittain ulkomaalaisia tunkeutumaan Suomen valtakunnan rajojen yli. Suomen perustuslaki ei salli poikkeusta minkään syyn perusteella. Ilman matkustusasiakirjoja tulleet maahantunkeutujat eivät ole tulleet Suomen lakien suojelukseen, eivät ne ole saaneet yhdenvertaisuutta Suomessa laillisesti asuvien Suomen kansalaisten kanssa.

Valtioneuvoston jäsenten velvollisuus on valvoa, että julkista valtaa käyttävät viranomaiset toimivat lakien mukaan. Ne eivät voi antaa Suomeen tunkeutujille minkäänlaisia oikeuksia, joilla loukataan Suomen kansalaisten perusoikeuksia.

Iblis

Paitsi, että EU-sopimukset jyräävät mennen tullen Suomen perustuslain.
Schengenin sopimus, Wikipedia:
Vuonna 1996 Suomi allekirjoitti ja vuonna 2001 ratifioi (hyväksyi, vahvisti, saattoi voimaan) Schengen-sopimuksen, jonka mukaan sopimusta soveltavat valtiot muodostavat niin sanotun Schengen-alueen, jolla on yhteinen rajavalvonta ja jonka sisällä ihmisten liikkuminen tapahtuu ilman järjestelmällisiä tarkastuksia.

Kaavoittaja rules

Lisäksi vaivaavat euro- ja EU-myönteiset valtakunnanpoliitikot, asuntorakentamisvastaiset kuntapoliitikot, kohta varmaan verotushalukkaat itsehallintoaluepoliitikot ja äänestäjät, jotka näitä poliitikkoja aina vaan äänestävät.

Mihin ovat unohtuneet suomalaisten asunnottomien lisäksi asunnollisten ihmisoikeudet?

Kaavoittaja rules

Juuri niin kuin Matti kirjoittaa. Itse olen myös huolissani Itä-Helsingistä, joka yliopiston tekemän uuden tutkimuksen mukaan kulkee yhä huonompaan suuntaan ja nyt vieraskielisyyden johdosta. Mitä voisi tehdä? Lue www.erkkisaarinen.fi

Erkki Saarinen

Panimme ilmoituksen nettiin vapaasta asunnosta, ja 99% yhteyden ottaneista oli maaanmuuttajia, jonka vuokra mukaanlukien takuuvuokra maksaa kunta. Suuri osa oli kielitaidottomia eikä juuri kukaan elättänyt itseään. Mistä tällainen elatusvelvollisuus on syntynyt? EU:n kansalainen voi tulla kolmeksi kuukaudeksi maahan työtä etsimään. Mutta EU:n ulkopuolelta tehdään viisumivapaita all inklusive-matkoja.

Vastarannan kiiski

Järkyttävää , ei nouse Suomi kun kaikki tänne tulevat pitää elättää ja asuttaa . Ihan kamalaa kun tietää että tuhannet ulkomaalaiset odottaa turvapaikkaa , asuntoja ja samaan aikaan perheenyhdistämistä . Miten ihmeessä tästä selvitään kun työllisyys ei näytä kasvavan ja alapäin mennään kaiken aikaa . Mistä löytyy rahat tuolle megalomaaniselle tulevien elätettävien joukolle . Tänne tulee ihmisiä ympäri maailmaa hakemaan parempaa elintasoa ja kaikkien asiat kuulemma on pakko tutkia ja heidät saman ajan elättää ja jatkossakin kun kukaan ei poistu . Miten se noin voi olla , sanokaa viisaammat jos tiedätte ? Miten Suomalainen onkin pantu tähän ikeeseen maksumieheksi ja miksi ja millä oikeudella ?

CALWX9

Kaavoittaja Rules ja muut, jotka halveksitte Suomen perustuslakia:

Suomen perustuslain 1 §:ssä säädetään: "Suomi on täysivaltainen tasavalta."

Kun perustuslain nimi on Suomen perustuslaki, se tarkoittaa, että perustuslaki on säädetty vain Suomen kansaa varten. PeL:n 2 §:ssä säädetään: "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle". Se tarkoittaa, että valtiovalta Suomessa kuuluu Suomen kansalle. PeL:n 4 §:ssä säädetään: "Suomen alue on jakamaton." Se tarkoittaa, että Suomen aluetta ei voi jakaa muiden valtakuntien kansalaisille.

PeL:n 6 §:ssä säädetään: "Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä." Kun niin vakuutetaan Suomen perustuslaissa, se tarkoittaa, että Suomen kansalaiset ovat yhdenvertaisia Suomen lain edessä.

PeL:n 9 §:ssä säädetään: "Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa." Mitään muita oikeuksia Suomen perustuslaki ei anna ulkomaalaisille ihmisille, eikä PeL:n 9 §:n 4 momentti laajenna ulkomaalaisten oikeuksia.

PeL:n 2 §:ssä säädetään: "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin." PeL:n 107 §:ssä säädetään: "Jos asetuksen tai muun lakia alemmanasteisen säädöksen säännös on ristiriidassa perustuslain tai muun lain kanssa, sitä ei saa soveltaa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa."

EU:n direktiivit ja sen antamat muutkaan määräykset, jotka kaikki ovat perustuslakia alemmanasteisia, eivät kumoa Suomen perustuslain säädöksiä.

Oikeuskanslerin ja eduskunnan oikeusasiamiehen tehtävänä on valvoa, että Suomen perustuslakia noudatetaan.

Iblis

Perustuslaissa ei muuten sanota mitään perustuslakituomioistuimesta, vaan ainoastaan, että oikeuskansleri antaa joka vuodelta kertomuksen havainnoistaan eduskunnalle ja valtioneuvostolle ja oikeusasiamies eduskunnalle.

Perustuslaki 1 § Valtiosääntö
Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.

Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus
Ulkomaalaisen oikeudesta tulla Suomeen ja oleskella maassa säädetään lailla. Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.

Perustuslaki 19 § Oikeus sosiaaliturvaan
Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.
Lailla taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.
Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu.
Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä.

Perustuslaki 108 § Valtioneuvoston oikeuskanslerin tehtävät
Oikeuskansleri antaa joka vuodelta kertomuksen virkatoimistaan ja lain noudattamista koskevista havainnoistaan eduskunnalle ja valtioneuvostolle.

Perustuslaki 109 § Eduskunnan oikeusasiamiehen tehtävät
Oikeusasiamies antaa joka vuodelta kertomuksen toiminnastaan sekä lainkäytön tilasta ja lainsäädännössä havaitsemistaan puutteista eduskunnalle.

Ulkomaalaislaki 12 § Rajan ylittämistä koskevat säännökset
Rajan ylittämisestä Euroopan unionin ulkorajoilla säädetään Schengenin rajasäännöstössä.
Valtakunnan rajan ylittämisestä ja sen valvonnasta, rajanylityspaikoista ja niiden aukioloajoista, rajatarkastustehtävien jakamisesta rajavartiolaitoksen, poliisin ja Tullin kesken eri rajanylityspaikoilla sekä Schengenin rajasäännöstön edellyttämistä kansallisista tehtävistä ja toimivaltuuksista säädetään rajavartiolaissa.

Ulkomaalaislaki 87 § Turvapaikka
Maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle annetaan turvapaikka, jos hän oleskelee kotimaansa tai pysyvän asuinmaansa ulkopuolella sen johdosta, että hänellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa siellä vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta, ja jos hän pelkonsa vuoksi on haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun.

Ulkomaalaislaki 88 § Toissijainen suojelu
Maassa oleskelevalle ulkomaalaiselle myönnetään oleskelulupa toissijaisen suojelun perusteella, jos 87 §:n mukaiset edellytykset turvapaikan antamiselle eivät täyty, mutta on esitetty merkittäviä perusteita uskoa, että jos ulkomaalainen palautetaan kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, hän joutuisi todelliseen vaaraan kärsiä vakavaa haittaa, ja hän on kykenemätön tai sellaisen vaaran vuoksi haluton turvautumaan sanotun maan suojeluun.

Kaavoittaja rules

Kaikki ns.turvapaikanhakijat asuntojonojen hännille, kyllä kyllästyvät pian ja palaavat kotiinsa, ei ollutkaan suomi paratiisi josta saa rahaa ja asunnon ja saa puristella tyttöjä ja naisia.....

just

Itseäni ihmetyttää, että kun turvapaikanhakijoista on hirveän suuri osa nuoria sinkkumiehiä - mistä turvapaikan saaneille asunnot? Tilastojen mukaan tänne jää joka tapauksessa tuhansia tällaisia miehiä. Yksiöistä on muutenkin huutava pula, etenkin suuremmissa yliopistokaupungeissa pk-seudusta nyt puhumattakaan. Perheitä/naisia on vain pieni osa tulijoista eivätkä he pyri niin kiivaasti kohti suuria kaupunkeja. Sinkkumiesten on vaikea saada sukuaan Suomeen, koska perheeksi katsotaan täällä aviopuoliso ja omat lapset, ei esim. isovanhemmat, sedät jne.

Termit oikein

Ne miehet, jotka jäävät tänne, avioituvat varmaan suomalaisten kanssa.
Jos eivät sitten palaa omaan maahansa myöhemmin, vaikka saisivatkin turvapaikan. Siinäkin yhteiskunta muuttuu monikulttuurisemmaksi, kun kahdesta eri kansasta syntyy lapsia. Sitä toki on jo paljon, mutta lisääntyy näiden uusien
lukuisten turvapaikanhakijoiden myötä.

linneamarjukka

Vantaalla on tuhansia asunnottomia jonossa . Asunto myönnetään eniten asuntoa tarvitsevalle vähätuloiselle tai tulottomalle . Kenen luulette kuuluvan tuohon ryhmään ? Vihje , heitä on tullut Suomeen n.30000 ja odottaa kiireellistä asuntoa tulottomana .

CALWX9

Putkosen kyvyt nähdä elintasosurffarit jo ulkonäön ja jopa kansallisuuden mukaan on arvokas kyky. Maahantuloviranomaiset säästäisivät miljoonia, kun herra Putkonen auttaisi heitä suoraan nimilistoista ruksaamalla "surffarit". Työtä helpottaa huomattavasti demarien ja pappien jo valmiiksi keräämä aines, josta surffarit erotetaan.

Timahrn

Putkosen kyvyt nähdä elintasosurffarit jo ulkonäön ja jopa kansallisuuden mukaan on arvokas kyky. Maahantuloviranomaiset säästäisivät miljoonia, kun herra Putkonen auttaisi heitä suoraan nimilistoista ruksaamalla "surffarit". Työtä helpottaa huomattavasti demarien ja pappien jo valmiiksi keräämä aines, josta surffarit erotetaan.

Timahrn

Herra Putkosen kannattamien ministereiden ansioksi on luettava kehno työllisyyden hoito ja asunnottomien pitkät jonot. Miksi ministerit ei hoida asioita kuntoon, vaan pitävät hillotolpasta kiinni.

Kandelaaberi

Onneksi täällä on naisilla vielä ehkäisy ja jälkiehkäisy sallittua. Paras naisaines valikoi muutenkin miesten joukosta siittäjäksi sellaisen, joka ei ole tuloton, kielitaidoton, työtön jne. Se on luonnon laki. On myös aika lailla selkeää, että isot kulttuurierot eivät lupaa hyvää perheen kestävyydelle. Nuoria tyttöjä kannattaakin valistaa näistä asioista, kuten myös siitä, että naimisiin ei kannata mennä minkään värisen miehen kanssa eikä lapsia hankkia, ennen kuin on täysi varmuus tämän luonteesta, arvoista, elatuskyvystä jne. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, että papin "aamenen" jälkeen puolisosta paljastuukin ihan uusia puolia.

Termit oikein

No miksette mitään tee ? Itehän siellä nyt hallituksessa istutte. Onko oppositiolevy jäänyt vahingossa päälle ? Hillot suussa, oravat puussa ja lentomaileja lapsenlapsillekin. Ette osaa edes omianne oikeudessa puolustaa.

Pikkuveli

Matti Putkonen

Kirjoittaja on perussuomalaisen puolueen tiedotuksesta vastaava puoluevirkailija.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.