Maria Sidin tavoitteena maali, ajasta ei niin väliä

Maria Sid myöntää, että välillä on vaikea löytää aikaa harjoittelulle. Hän toivoo, että pysyy terveenä ja pystyy juoksemaan Helsinki City Runin.

Sirpa Repo

Helsinki City Run on värvännyt tavalla tai toisella tapahtumaan mukaan ison joukon tunnettuja henkilöitä. Yksi heistä on näyttelijä Maria Sid, joka kertoo juosseensa kymppejä, mutta puolimaraton on hänelle uusi kokemus.

– Kun ikää tulee on ollut pakko aloittaa liikunta, hän perustelee.

Sid kertoo harjoitelleensa sopivasti treenarilta, Samuli Vasalalta, saamiensa ohjeiden mukaan vuoden alusta lähtien. Alkuun hän lähti kolmella treenillä viikossa, nyt niitä on neljä.

Kremppoja hänellä ei ole onneksi ollut. Hän toivoo pysyvänsä jatkossa terveenä.

– Minulla on tavoitteena maaliin pääsy eikä minkäänlaista aikatavoitetta, hän kuuluttaa suureen ääneen.

HCR on saanut tälle vuodelle eteensä sponsorin nimen. Specsavers Finlandin maajohtaja Riku Kuusisto korostaa, ettei tapahtumassa tarvitse juosta kieli vyön alla. Hän juoksi reitin viime vuonna. Tänä keväänä se saattaa jäädä väliin, koska harjoittelua on ollut niukasti.

– Moni mies katsoo vain loppuaikaa ja minä taidan olla juuri sellainen. En ehkä lähde mukaan, koska lenkkiin menisi aikaa turhan paljon, Kuusisto tunnustaa.

Näyttelijä Juha Veijonen sanoo olevansa mukana tapahtuman tukijoukoissa. Reitille hän ei lähde.

– Juoksu ei ole minun lajini. Sen sijaan käyn kuntosalilla, uin ja koko kesän liikun polkupyörällä satoi tai paistoi. Harrastan liikuntaa ahkerasti, en nyt kuitenkaan joka päivä, jutustelee Veijonen.

Hän kehuu säännöllisen liikunnan auttavan, kun esimerkiksi stressi vaivaa.

– Kun vetää itsensä ihan piippuun liikunnalla pari kertaa viikossa, jaksaa paljon paremmin.

Puolimaratonille eli noin 21 kilometrille tähtää myös Manuela Bosco. HCR on hänelle vasta välietappi. Boscon mielessä siintää jo täyspitkä maraton Helsingissä elokuussa.

– En ole koskaan ennen juossut massatapahtumassa, joten se on aivan uusi kokemus.

Urheilu-uransa pikamatkoilla päätettyään Bosco kertoo juosseensa säännöllisesti.

Nyt valmistautuessaan Helsingin juoksuihin hän on tehnyt hidasvauhtisia lenkkejä, jotka kestävät puolesta tunnista kahteen tuntiin.

– Yleensä teen noin tunnin lenkin. Tässä vaiheessa minulla ei ole aikatavoitetta eikä sitä tule myöhemminkään. Tärkeintä on olla mukana ja sitä kautta tukea lasten yleisurheilutoimintaa.

HCR juostaan 5. toukokuuta.

Käyttäjän Sirpa Repo kuva
Sirpa Repo