GG Caravan rullaa kohti kesäfestareita

Brandon, Niko Kumpuvaara, Tommy Lindgren, Redrama ja Samu Wuori olivat kaikki paikalla kun GG Caravan esiintyi yhdessä levynjulkistamiskeikalla.

Mikko Pekkarinen

Ensimmäinen yhteinen levy? Kaupoissa. Ensimmäinen yhteinen livekeikka? Menestyksekkäästi takana. Monen eri tekijän seurauksena syntynyt mustalaismusiikkia hip-hoppiin yhdistelevä rytmimusiikkikokoonpano GG Caravan täyttää jo täysverisen keikkayhtyeen tunnusmerkit.

Seuraava askel 14 muusikon poppoolla ovat kesän festarikeikat. Bändi nähdään näillä näkymin ainakin Summer Upissa, Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa.

Tämä on ehkä siistein homma mitä olen tehnyt.”

– Odotan innolla kesän keikkoja. Yhtään väheksymättä aikaisempia projektejani tämä on ehkä siistein homma mitä olen tehnyt, yhtyeen perustajahahmoihin lukeutuva vantaalainen Tero Roininen hehkuttaa.

Niille, jotka ovat onnistuneet välttymään sisäministeriön rahoittaman suvaitsevaisuuskampanjan jälkimainingeista syntyneen GG Caravanin esiinmarssilta ja mediavyörytykseltä kerrottakoon, että yhtyeessä vaikuttavat suomalaisen hip-hopin kärkinimistä Paleface, Redrama, Brandon ja Tommy Lindgren.

Soittajapuolelta mukana ovat Roinisen lisäksi muun muassa vantaalainen Samu Wuori sekä monessa sopassa keitetyt Marzi Nyman ja Zarkus Poussa.

– Teimme alunperin lähinnä Samun kanssa biisejä Meidän Puolue -kampanjaan ja niistä tuli todella hyviä. Ajattelimme, että jos teemme muutaman biisin lisää, niin meillä on käsissämme levy. Siitä lähtien tämä homma on vähän ryöstäytynyt käsistä, Roininen naurahtaa.

– Biisien laatu vakuutti kaikki. Jos ne olisivat olleet vain yhdentekeviä koko homma olisi vain jäänyt kampanjaksi, Tommy Lindgren komppaa.

Roinisen mukaan projekti oli hänelle myös siitä mielenkiintoinen, että vaikka hän oli aikaisemmin haaveillut mustalaismusiikin ja räpin yhdistämisestä, hän ei koskaan ole ollut juurikaan tekemisessä hip-hopin kanssa.

– Kyllähän siinä vähän riskejä oli. Kun hain ensimmäistä kertaa Palefacen ja Redraman studioille, he kyselivät mihin tempoihin olin tehnyt kappaleiden taustat. Ei minulla ollut mitään aavistusta mihin tempoon ne tehtiin. Tuntui vähän kuin olisi tehnyt itselleen hirttosilmukan. Jos he toteaisivatkin heti, että ei tähän voi räpätä. Onneksi niin ei käynyt.

– Ainakin omasta mielestäni on ollut piristävää, että nämä meidän biisintekijät ovat tulleet täysin räppiskenen ulkopuolelta, Lindgren hymyilee.

Katso tästä bändin huippusuosittu video On se hienoo.

<iframe width="550" height="350" src="http://www.youtube.com/embed/Fxnubj3Fq48" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Käyttäjän Toni Tervo kuva