hvu

Lasten Lumipäivillä tutustutaan talvisiin lajeihin soveltaen ja sisätiloissa

Lasten Lumipäivät -kiertueella tutustutaan muun muassa hiihtoon ja ampumahiihtoon. Kuvassa ovat kiertuekoordinaattori Hanna Vilhunen, Lumipäivien maskotti Tuisku, tapahtumavastaava Henna Pokkinen ja Taimi Pokkinen.

Mia Lagström

Lumen puute on tehnyt talvilajien harrastamisesta tänä vuonna mahdotonta.

Suomen Hiihtoliiton Lasten Lumipäivät -kiertuekin on jouduttu perumaan usealla paikkakunnalla. Hausjärvellä ei haluttu antaa kuitenkin periksi.

– Lasten Lumipäivät järjestetään, mutta soveltaen ja sisätiloissa, kiertuekoordinaattori Hanna Vilhunen ja tapahtumavastaava Henna Pokkinen kertovat.

 

Lasten Lumipäivät on koko perheen tapahtuma, jossa tutustutaan talvilajeihin sekä innostetaan lapsia lumilajien pariin.

Ohjelmassa on erilaisia tehtävärasteja, joiden kautta tutuksi tulevat hiihdon lisäksi ampumahiihto, mäkihyppy ja skicross eli taitohiihto. Hausjärven tapahtumassa ohjelmaa on tosin jouduttu muokkaamaan.

– Meillä on erilaisia tarkkuustehtäviä, kuten laseraseella ammuntaa ja sammakoiden heittoa. Hiihdosta lapset saavat tuntumaa liukutyynyillä. Tapahtuman päätteeksi pihalla on tarjolla ilmaiset kisamakkarat, Vilhunen kertoo.

 

Vilhusen ja Pokkisen mukaan Lasten Lumipäivät tulevat tarpeeseen, sillä talvilajit eivät ole lapsille enää itsestäänselvyys.

– Huonon lumitilanteen vuoksi kouluissa ei välttämättä pystytä järjestämän lapsille hiihtoa ollenkaan. Olen tavannut Lumipäivillä lapsia, jotka laittavat sukset ensimmäistä kertaa jalkaansa. On ihana nähdä lasten riemu ja punaiset posket, Vilhunen kertoo.

Pokkinen toivoo, että tapahtuma innostaisi lapsia talvilajien pariin.

Aikuisväestön keskuudessa hiihto on tehnyt uutta tulemista jo useamman vuoden ajan.

– Nyt lajin pariin halutaan myös lapsia ja nuoria.

 

Hausjärven Urheilijat aloittivat usean vuoden tauon jälkeen junioritoiminnan. Mukana on kaksikymmentäviisi 5–12-vuotiasta lasta.

– Lapset ovat tehneet erilaisia oheisharjoitteita, ja syysretkellä käytiin hiihtoputkessa. Saivat lapset edes vähän tuntumaa hiihtämiseen. Juniorit ovat käyneet hiihtämässä Hyvinkään tykkilumiladulla, seuran puheenjohtaja Pekka Lokinperä kertoo.

Talven vähälumisuus harmittaa seuraa suuresti. Tältä talvelta on jouduttu perumaan useita hiihtotapahtumia, aikuisten hiihtokoulu sekä OP Etelä-Hämeen Oitin Hippo-hiihdot.

– Meillä oli suunnitteilla myös Tuiskun Lumilajikoulu. Sen saamme toimintaan onneksi nopeasti, mikäli lunta vain tulee.

Lasten Lumipäivät

Hiihtoliitto on järjestänyt Lasten Lumipäivä -kiertueita jo seitsemän vuoden ajan. Nyt Lumipäivät järjestetään ensimmäistä kertaa Hausjärvellä Oitin juhlatalossa (Urheilutie 1, Hausjärvi) lauantaina 15.2. klo 11–14.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Tapahtumassa tutustutaan talvilajeihin erilaisten tehtävärastien avulla. Lumen puutteen vuoksi tapahtuma järjestetään sisätiloissa.

Tapahtuman järjestää Suomen Hiihtoliitto ja Hausjärven Urheilijat. Yhteistyössä ovat myös Hausjärven kunta, LC Hausjärvi Lukot, Pyörä ja Urheilu A. Koskinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hehkua riittää, vaikka ilmasto on sotkenut talvilajit22.2.2016 18.25
Kuutamohiihto vaihtuu kävelyksi Hausjärvellä – Ykslammella valittavana useita reittejä3.2.2020 09.31
Hyvinkäällä pääsee vihdoin ulkojäille luistelemaan – neljä luistelukenttää aukeaa huomenna5.2.2020 14.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat