Paikalliset

Loviisalaiselle meriuistelijalle ja kalastusvaikuttajalle Jukka Häyhälle arvostettu, valtakunnallinen vapaa-ajan kalastuksen ”Nobel-palkinto”

Loviisan Meriuistelijoiden puheenjohtaja Jukka Häyhä (vas) vastaanotti 40 kilon painoisen vapaa-ajan kalastuksen Nobel-palkinnon messukeskuksessa perjantaina. Palkinnon luovuttivat Suomenlahden Meriuistelijoiden Matti Kinnunen (keskellä) ja West Coast Trolling Teamin Jari Lucenius.

Arto Henriksson

Loviisalaisen vapaa-ajan kalastajien seuran Meriuistelijoiden perustajalle ja puheenjohtajalle Jukka Häyhälle on myönnetty valtakunnallinen vapaa-ajan kalastajien arvostettu ”Nobel-palkinto”.

Palkinto myönnettiin Häyhän pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä vapaa-ajan kalastuksen ja kalastajien hyväksi.

– Jukka Häyhän ansiot ovat kiistattomat. Hän on tehnyt pitkän päivätyön vapaa-ajan kalastuksen hyväksi niin paikallisella kuin myös valtakunnallisella tasoilla. Hän oli selkeästi ykköskandidaatti Nobel-palkinnon saajaksi, hehkutti Suomenlahden uistelijoiden ex-puheenjohtaja Matti Kinnunen palkinnon luovutustilaisuudessa messukeskuksessa perjantaina.

Jukka Häyhä on aiemmin toiminut myös Suomenlahden meritaimentoimikunnan jäsenenä sekä Loviisan Seudun Eränkävijöiden puheenjohtajana.

Häyhä on aktiivisesti ollut järjestämässä muun muassa Degerby-kuhanuistelutapahtumaa Loviisassa vuodesta 1994 lähtien sekä nuorten uisteluleirejä ja vaapuntekokursseja Loviisassa.

Suomenlahden meritaimentoimikunnan entinen puheenjohtaja Matti Kinnunen oli itse ”Nobel-palkinnon” ensimmäinen saaja vuonna 1998. Palkinnon luovutusta oli seuraamassa messuyleisön lisäksi 15 vapaa-ajan kalastajaa, sponsoreita ja yksi ammattikalastaja Loviisasta.

Kiitospuheessaan Jukka Häyhä kiitteli myös seuratovereita Bosse Mickosta, Kari Auvista ja edesmennyttä Puppe Salinia, jotka olivat mukana perustamassa Meriuistelijoita Loviisaan.

– Olen tästä palkinnosta kyllä hyvin otettu, ja arvostan tätä kovasti. Olimme ensimmäinen uisteluseura Helsingistä itään, ja tie on joskus ollut kivistä, Häyhä totesi.

Turkulaisen kalastusseura West Coast Trolling Teamin perustaman palkinnon voi saada henkilö, yritys, yhdistys tai viranomainen, joka on edistänyt vapaa-ajankalastusta ja kalastusharrastusta.

Vuodesta 2020 lähtien palkinnon valinta siirtyi Suomenlahden Uistelijat ry:lle.

– Ajatuksena on alusta lähtien ollut, että palkinto annetaan henkilölle tai taholle, joka on tehnyt hyvää työtä virkistyskalastukseen eteen esimerkiksi kalastuslupa-asioissa, kalakantojen parantamisessa, järjestötoiminnassa tai vaikka harrastuksen esillä pitämisessä julkisuudessa, sanoi West Coast Trolling Teamin puheenjohtaja Jari Lucenius.

Ensimmäinen Vapaa-ajankalastuksen ”Nobel” jaettiin vuonna 1998.

Palkinto on jäänyt jakamatta vain vuosina 2002 ja 2005. Nobelin ovat aikanaan saaneet mm. sisäministeri Kari Rajamäki läänikohtaisesta kalastuskortista (1999), YLE TV2 Erätulilla -ohjelmasta (2011) ja Jasper Pääkkönen (2014).

Vapaa-ajan kalastajien "Nobel-palkitut":

1998 Matti Kinnunen Suomenlahden Uistelijat ry pj. ja Suomenlahden Meritaimentoimikunta ex-pj
1999 Kari Rajamäki ex-sisäministeri
2000 Tarmo Vuojärvi ex-Konekesko Oy Marine myyntijohtaja
2001 Kaarlo Piipanoja Piipanoja Oy, toimitusjohtaja
2002 Ei jaettu -
2003 Pekka Rekiö Suuri Uistelukirja I ja II tekijä,Suomenlahden Lohiprojektin vetäjä 1994
2004 Kalle Pettersson Kalastusopas
2005 Ei jaettu -
2006 Vetouistelulehti -
2007 Seppo Suuronen ERÄ-lehti, ex-päätoimittaja
2008 Lassi Lindstedt Ursuk Oy, toimitusjohtaja
2009 Helsingin kaupungin liikuntavirasto/merellinen osasto -
2010 Ilpo Havia Maanomistaja, kutupurojen kunnostaja
2011 YLE TV2 Erätulilla -
2012 Marita Tuoma Myyntipäällikkö Yamaha
2013 kalamies.com Keskustelufoorumi
2014 Jasper Pääkkönen Näyttelijä
2015 kalakortti.com Kalastuslupamyymälä
2016 Håkan Löfgren Myyntipäällikkö VENE-messut
2017 Jorma Kaaretkoski Lapin Vapaa-ajankalastajat ry
2018 K-kalapolut-hanke -
2019 Jari Tuiskunen ERÄ-lehti, ex-toimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat