Tommi Pärmäkoski palaa Kuortaneen rauhaan

Jatkossa Tommi Pärmäkoski (vas) kuluttaa lenkkitossuja formulamestari Sebastian Vettelin sijasta tyttökiekkoilijoiden kanssa.

AAMUPOSTI | – Olen elänyt kolme vuotta aika lailla Sebastianin elämää. Vuodessa on ollut parisataa matkapäivää. Pätkääkään en sitä kadu, mutta välillä on mukava olla aloillaan, nähdä kavereita, rauhoittua ja keskittyä nuorten urheilijoiden ja lupausten kokonaisvaltaiseen kasvattamiseen.

Tommi Pärmäkoskella on takana kolme menestyksekästä vuotta autoradoilla Formula ykkösissä. Ensin saksalaisesta Sebastian Vettelistä tuli hänen valmennuksessaan MM-hopeamitalisti, sitten kaksi kertaa peräkkäin maailmanmestari.

Torstaina riihimäkeläislähtöinen Pärmäkoski löytyi Kuortaneen urheiluopistolta. Se tulee olemaan hänen majapaikkansa seuraavat vuodet.

Uusi työmaa löytyy tyttöjääkiekon kehittämiseksi perustetun Team Oriflamen valmennusryhmästä. Joukkueessa on lukuisia tyttöjen maajoukkuepelaajia.

Paljon erilaisempaan maailmaan ei Pärmäkoski, 28, voisi siirtyä: autourheilun huippumiehen yksilövalmennuksesta jääkiekkojoukkueen tyttöpelaajien kehittämiseen.

– Mutta kyllä se valmentaminen on samanlaista. Uskon tähän hommaan täysin. Tämä on sellaista kokonaisvaltaista nuoren urheilijan kehittämistä kuin esimerkiksi jalkapallossa Barcelonan akatemiassa: on koulut ja kaikki systeemit samassa. Suomessa on ihan samanlaiset mahdollisuudet tehdä tällaista työtä, kun saadaan mukaan yhtä motivoituneita nuoria ja valmentajia, Pärmäkoski uskoo.

LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ