Paikalliset

Suviseurat täyttävät Räyskälän kentän ensi vuonna ja uudelleen 2024 – kova pohja ja hyvät yhteydet kiinnostavat järjestäjiä

Räyskälän lentokenttä täyttyy taas vuonna 2021 Suviseuravieraista ja näiden majoitustiloista.

Suviseuratiedotus 2012

Lopen Räyskälään on kesällä 2021 tulossa jättiläismäinen tapahtuma. Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat pidetään lentokentällä 2.–5.7.

Edellisen kerran Suviseurat pidettiin Räyskälässä kesä–heinäkuun vaihteessa 2012. Silloin kävijöitä oli organisaation antaman tiedon mukaan noin 76 000.

Nyt järjestämisvastuussa ovat Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Hämeenlinnan, Lohjan, Nurmijärven ja Vantaan rauhanyhdistykset.

– Päävastuun kantaa Vantaan rauhanyhdistys, kertoo ensi vuoden suviseurojen päätoimikunnan varapuheenjohtaja Jukka Liukkonen.

– Järjestävä rauhanyhdistysten ryhmä on sama kuin 2012, tuolloin päävastuussa oli Helsinki. Nyt toki on mukana uusi tekijä eli Hämeenlinnan rauhanyhdistys.

 

Järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa ja viranomaisinfo Lopen virkamiesten kanssa pidettiin viime torstaina.

Muutenkin palaverit ovat käynnistyneet.

– Suviseurojen tuttuun tyyliin lähdemme tämän vuoden Suviseuroihin Reisjärvelle. Huolehdimme rakenteiden purkamisesta, tämä helpottaa niiden pystyttämistä ensi vuonna. Suviseuroissa toteutetaan kolmen vuoden oppimispolkua, viime vuonna olimme tarkkailemassa, nyt mukana etenkin purkutöissä ja ensi vuonna järjestämässä.

Jukka Liukkonen kertoo, että päätoimikunnassa on 19 jäsentä. Eri toimikunnissa on yhteensä 90 jäsentä.

Suviseuroissa on tehty yleensä noin 13 000 työvuoroa.

– Lopella pyrimme hieman pienentämään työvuorojen määrää.

 

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys SRK vetää suuntaviivat ja tekee päätökset suviseurojen pitopaikkakunnista.

– Nyt SRK:n taholla ollaan suosimassa kovapohjaisia alueita, jotka helpottavat erilaisten rakenteidenkin toteuttamista. Lisäksi majoitus sujuu helpommin lentokentillä kuin esimerkiksi pelloille tehdyillä tilapäisalueilla.

Keskusyhdistyksen pitkän tähtäimen linjauksissa on myös paluu Räyskälään jo vuonna 2024.

– Tänä vuonna ollaan Reisjärvellä, ensi vuonna Lopella. Sitten vuorossa ovat Kauhavan lentokenttä ja Pudasjärven lentokenttä. Puitesopimukset on tehty tämän mukaisesti.

 

Liukkonen pitää Räyskälän aluetta hyvänä isoa tapahtumaa ajatellen.

– Alue on suuri, helposti toteutettava ja siitä on jo vanhaa dokumentaatiota. Tietynlaisena etuna on se, että sinne johtaa useampi tieyhteys eikä olla aivan valtateiden äärellä. Tänne rakennettiin jo 2012 lisää tarvittavia kiinteitä tiloja, jotka sitten jäävät kentän käyttöön. Kiitoradan molempiin päihin on nyt tehty maan tasausta, lisää tilaa majoitusyksiköille.

 

Suviseurojen järjestelyissä otetaan entistäkin tanakammin huomioon ympäristö.

– Tämä näkyy esimerkiksi vessaratkaisuissa. Edellisen kerran täällä oli kaivettu auma, joka päällystettiin suojamateriaalilla. Nyt tarkoituksena on tuoda paikalle satoja bajamajoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suviseurojen purkutyöt valmistuivat5.7.2012 21.25
Suviseuraväen määrä nousi 76 000:een1.7.2012 21.13
Räyskälän kyläkauppa odottaa suviseuraväkeä28.6.2012 21.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat