Paikalliset

Sanomalehtiviikko alkaa: näköislehti kaikille auki

Aamuposti aikoo lisätä nuorten ja koulujen kanssa tehtävää yhteistyötä. 

Aamupostin päätoimittaja Laura Ääri toivoo lehden ja koulujen yhteistyön tiivistyvän.

Marko Kekki

Valtakunnallinen sanomalehtiviikko alkaa tänään maanantaina. Koulujen ja uutismedian yhteistä Sanomalehtiviikkoa vietetään 3.–7.2. Vuoden 2020 Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos.

Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.

 

Aamupostissa sanomalehtiviikko näkyy monella tapaa kaikille lukijoille – niin koululaisille kuin muillekin. Näköislehdet ovat maksutta kaikkien luettavissa tästä

Aamuposti kertoo myös tällä viikolla tekemästään Kunnioitamme nuorta lukijaa -sitoumuksesta, joka tähtää nuorten aseman parantamiseen lehden lukijan roolissa.

– Haluamme vilpittömästi avata lehdentekoprosessia nuorten lukijoiden suuntaan sekä luvata, että kuuntelemme heitä jatkossa nykyistä herkemmällä korvalla, sanoo päätoimittaja Laura Ääri.

 

Koululuokkia lehti haluaa aktivoida olemalla mukana Päiväni journalistina-tempauksessa. Päiväni journalistina on kaikkien Suomen koulujen käyttöön tarkoitettu mediakasvatuksen työkalu. Projektin yhteydessä julkaistaan lasten ja nuorten tekemiä uutisia ja muita juttuja heille tärkeistä aiheista.

Täällä voit tutustua, millaisia uutisia sinun kotikaupunkisi tai lähialueesi lapset ja nuoret ovat tehneet. Jos niitä ei vielä ole, tartu ehdottomasti toimeen.

– Kannustamme myös lähettämään koululuokkien tekemiä uutisia suoraan meille toimitukseen, jotta voimme julkaista niitä, sanoo Ääri.

Juttutarjoukset voi lähettää osoitteeseen [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aamupostilta kaksi ylimääräistä näköislehteä jouluna – ilmestyvät 25.12. ja tapanina23.12.2019 13.30
Aamuposti uudistuu ensi viikolla – näköislehti julkaistaan vuoden jokaisena päivänä27.12.2019 17.00
Sanomalehtiviikko: Tapainlinnan 5B pureutui mielipidekirjoituksiin – pysäköinti puhutti31.1.2017 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat