hvu

Biljardin viikkokisoihin voi mennä aloittelijakin – useita järjestäjiä Hyvinkään-Riihimäen seudulla

Bulldog Barin biljardijoukkue Pooldogsit voitti viime viikon tiistaina rajamäkeläisen Pub Kahden Ärrän Dream Team II -joukkueen. – Pelikan joukkueliigan semifinaalipeleihin emme tänä vuonna päässeet, joukkueen kapteeni Seppo Lindelöf kertoo.

Mia Lagström

Biljardipallot kolahtelevat riihimäkeläisessä Bulldog Barissa. Käynnissä on joukkuekisa Bulldog Barin Pooldogsit vastaan rajamäkeläisen Pub Kahden Ärrän Dream Team II -joukkue. Pelikan joukkueliigan pelien lisäksi paikan päällä järjestetään torstaisin kaikille avoimia 8-pallon viikkokisoja.

Viikkokisoja organisoivan Pooldogs-joukkueen kapteenin Seppo Lindelöfin mukaan biljardi on sosiaalinen ja rehellinen herrasmieslaji, jossa toivotetaan vastustajalle hyvää pelionnea ja kiitetään pelin jälkeen hyvästä pelistä.

– Kanssapelaajiin suhtaudutaan aina kohteliaasti.

Lajina biljardi on haastava.

– Jos vastustaja onnistuu lyönneissään, voi olla, ettei sitä pääse itse lyömään kertaakaan freimin eli yhden pelin aikana.

Haastetta ja opittavaa riittää biljardissa loppuelämäksi, sillä liian hyväksi ei lajissa voi tulla. Oikean lyöntivoimakkuuden ja pallon käyttäytymisen veralla oppii vain harjoittelemalla ja pelaamalla säännöllisesti.

Lindelöfin mukaan hyvällä biljardinpelaajalla on hahmotuskykyä, kärsivällisyyttä ja tarkkuutta.

– Toisaalta tarkkuus ja keskittymiskyky paranevat harjoituksen myötä. Biljardi on mitä parhain stressin poistaja, sillä jokaiseen lyöntiin on keskityttävä täydellisesti. Siinä ei ehdi arjen murheita pohtia.

 

Lindelöf innostui biljardista nelisenkymmentä vuotta sitten. Pelikan biljardin joukkueliigaan hän lähti mukaan vuonna 1999 ravintola Pataysin joukkueessa. Viimeiset kaksikymmentä vuotta hän on toiminut eri ravintoloiden biljardijoukkueiden kapteenina.

Hän oli myös mukana vuonna 2005 perustamassa riihimäkeläistä VLP Biljardi -yhdistystä, jonka tehtävänä on edistää ja tuoda esille riihimäkeläistä biljarditoimintaa.

– Olemme käyneet yhdistyksen puitteissa ystävyyskisoissa Virossa ja Ruotsissa.

8-pallo on yksi Lindelöfin suosikkipeleistä. Toisaalta se on riittävän yksinkertainen, jotta aloittelijakin pääsee siinä jyvälle. Toisaalta se vaatii taitoa ja teknistä osaamista, sillä jokainen pallo on maalattava ennen lyöntiä, eli kerrottava vastustajalle, mihin pussiin pallon aikoo lyödä.

– Peli mahdollistaa myös taktikoinnin, sillä jemmaamalla kiven hankalaan paikkaan, voi tehdä paljon hallaa vastustajan lyönnille.

 

Bulldog Barin viikkokisoissa pelataan 8-palloa. Minimi osallistujamäärä on viisi pelaajaa ja enimmäismäärä 16. Peleihin tulevien kannattaa ilmoittautua mukaan hyvissä ajoin, jotta tiedetään, järjestetäänkö kisat.

Ilmoittautuminen tapahtuu Bulldog Barin Facebook-sivujen kautta Facebook/Bulldog Bar klikkaamalla ”osallistun”. Osallistumismaksu on seitsemän euroa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat, myös aloittelijat.

– Jos tarvetta on, neuvoja saa, Lindelöf lupaa.

Viikkokisoja

8-pallon viikkokisat Bulldog Barissa 16.1.–27.2. torstaisin klo 18. Osallistumismaksu on 7 euroa.

8-pallon viikkokisoja järjestetään myös Ravintola Piletissä maanantaisin klo 18. Osallistumismaksu 7 euroa.

Riihimäen Poolbarissa järjestetään vaihdellen 8-, 9- ja 10-pallon viikkokisoja keskiviikkoisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 16.20. Lisätiedot ja päivän pelimuoto Facebook/Riihimäen Poolbar. Osallistumismaksu keskiviikkoisin 7 euroa ja sunnuntaisin 5 euroa.

Hyvinkään Mustassa Kasissa on viikkokisoja keskiviikkoisin (Kaisa) ja torstaisin klo 18 (vaihdellen 8-, 9- ja 10-pallo). Osallistumismaksu 10 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyvinkäälle kaksoisvoitto perinteisestä biljardikisasta – Makkonen oli ykkönen2.12.2019 20.00
Hyvinkään Biljardikerhon seniorijoukkue oli täyttä rautaa kotisalin SM-kisassa – kultaa kaulaan tiukan finaalin jälkeen25.11.2019 19.30
Riihimäellä järjestetty ulkobiljarditurnaus toi mukavaa vaihtelua niin amatöörien kuin ammattilaistenkin arkeen – 10-pallon tuore Suomen mestari: "Sisä- ja ulkopeli eroavat toisistaan tosi paljon"12.8.2019 04.00
Hyvinkääläisnelikko matkaa Hollantiin poolbiljardin senioreiden EM-kisoihin – "Siellä on sellaisia kavereita, jotka pärjäisivät edelleen yleisessä sarjassa, jos vain kiertäisivät"2.8.2019 04.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat