hvu

Viikon laji: Miesten joukkue Kylmärinki ottaa ilon irti ringetestä

Kylmärinki pelaa Hyvinkään jäähallin harjoitushallissa lauantai-iltaisin. – Jos laji kiinnostaa, joukkueeseen mahtuu mukaan, joukkueen johtaja Harri Heikkinen kertoo.

Mia Lagström

Ringette mielletään helposti naisten lajiksi, mutta se sujuu hienosti miehiltäkin. Hyvinkäällä on toiminut vuodesta 2013 miesten harrastejoukkue Kylmärinki, jossa on mukana viitisentoista pelaajaa.

– Vaikka joukkue perustettiin alun perin miehille, käy meidän treeneissämme myös naisia, joukkueen johtaja Harri Heikkinen kertoo ja vinkkaa, että mukaan ovat tervetulleita ihan kaikki lajista kiinnostuneet.

– Joukkueeseen mahtuu kyllä pelaajia. Riittää, että pysyy pystyssä luistimilla ja omaa reippaan ja avoimen mielen. Sillä pääsee pitkälle.

 

Ringette on vauhdikas laji, jossa tulee paljon maaleja. Lajissa on paljon samaa kuin jääkiekossa, mutta toisaalta myös eroavaisuuksia. Ringetessä pelivälinettä ei saa kuljettaa siniviivan yli. Se on syötettävä.

Hyökkäys- ja puolustusalueella saa olla enintään kolme pelaajaa kummastakin joukkueesta. Merkittävä ero jääkiekkoon on myös se, että ringetessä on 30-sekuntin hyökkäysaika.

– On 30 sekuntia aikaa tehdä maali tai saada aikaan laukaus maalivahtia kohtaan. Tämä johtuu siitä, että rinkulaa on hyvin vaikea saada pelaajalta pois, etenkin jos kyseessä on vahva pelaaja.

Kylmänringin treeneissä pääasiassa pelataan. Ennen turnauksia saatetaan myös treenata eri pelikuvioita.

– Olemme tehneet samanlaisia harjoituksia kuin naiset ja juniorit. Meillä on Hyvinkäällä hyviä valmentajia, joista muutama pelaa Kylmässäringissä.

 

Mikäli haluaa olla hyvä, vaatii ringette hyvää luistelutekniikkaa.

– Hyvät luistelijat erottuvat ringetessä. Hyvällä pelaajalla on myös taktista pelisilmää. Ringetteä voisi kutsua älypeliksi, sillä taktisilla ratkaisuilla on suuri merkitys, Heikkinen sanoo.

Aloittelijalle haastavinta on Heikkisen mukaan laukaiseminen.

– Laukaisuun on ihan oma tekniikkansa, että saa rinkulan lähtemään sinne minne haluaa. Myös syötön vastaanottaminen mailaan voi olla kovassa vauhdissa aluksi vaikeaa. Ringetteä on harjoiteltava hetken aikaa ennen kuin pääsee hyvään pelivauhtiin.

Mitään totista touhua Kylmänringin treenipelit eivät kuitenkaan ole. Niissä pidetään hauskaa, kannustetaan ja annetaan läpyjä onnistumisista. Heikkisen mukaan viikon hikitreeni nostaa paitsi kuntoa tuo hyvän ja rennon fiiliksen.

Pelaaminen on mainio tapa nollata ajatukset. Myös turnausreissut ovat hauskoja.

– Viime keväänä tuli voitto Espoossa. Joukkue on sijoittunut turnauksissa myös toiseksi ja kolmanneksi.

Ringettejoukkue treenaa lauantaisin

Kylmärinki on miesten ringeten harrastejoukkue. Joukkueen treeneissä käy myös naisia ja se on avoin kaikille lajista kiinnostuneille.

Joukkue pelaa Hyvinkään jäähallin harjoitushallissa lauantai-iltaisin. Joka toinen viikonloppu pelataan klo 19.15–20.15 ja joka toinen viikonloppu klo 20.15–21.15.

Alkuun varusteeksi riittävät luistimet, kypärä ja polvisuojat. Jos lajista innostuu, kannattaa hankkia täysvarustus. Näin välttyy suuremmilta mustelmilta ja vaurioilta.

Lisää tietoa: www.hyvinkaaringette.fi/joukkueet/kylma-rinki/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Viikon laji: Kansantanssissa kunto nousee hauskalla tavalla: ”Jos osaa kävellä, osaa tanssia”15.1.2020 04.00
Viikon laji: Kehon ja mielen hyvinvointia vannetanssista8.1.2020 12.10
Viikon laji: Katarina Norrena Hyvinkään liikuntapalveluista vinkkaa lajin, joka sopii kaikille – "Tämä kasvattaa lihaskestävyyttä"18.12.2019 10.25
Viikon laji: Sirkus on älyttömän kivaa ja sen voi aloittaa aikuisenakin11.12.2019 04.30
Viikon laji: Taijin hidas liike on lähes meditatiivista – ”Vähän kuin kehdossa olisi”4.12.2019 08.25
Viikon laji: Sisäpyöräily vie helposti mukanaan ja saa hymyn huulille27.11.2019 04.10
Viikon laji: FlowGymnastics on aikuisille suunnattu esteettisen kaunis voimistelulaji – "spagaattiin ei tarvitse taipua"20.11.2019 10.38
Viikon laji: Karatesta kehittyy helposti elämäntapa – "Lajiin pitää keskittyä joka solulla"13.11.2019 04.30
Viikon laji: Shakki pistää aivot liikkeelle ja kasvattaa myös luonnetta30.10.2019 04.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat