Paikalliset

Vihtasauna, koirametsä, ulkokuntasali, liikennepuisto – äänestys 50 000 euron käytöstä alkoi Riihimäellä – tarjolla 64 ehdotusta

Anne Halonen aikoo tutkia ehdotuksia; jos löytyisi Sennille ja muille nuorille toimintaa.

Pia Herme

– Noin 20 kaupunkilaista oli äänestänyt heti aamupäivällä, mikä on ihan kiva alku, kertoo Riihimäen kaupungin kehittämispäällikkö Merja Viitanen maanantaina alkaneesta osallistavan budjetin äänestyksestä.

Kaupungin nettisivuilla on paraikaa äänestettävinä 64 ehdotusta, joiden toteutus 50 000 euron budjetissa on katsottu mahdolliseksi.

Kaikkiaan ehdotuksia tuli 119, mutta ihan kaikki eivät olleet toteuttamiskelpoisia osallistavan budjetin ehdoilla. Ideasta ei esimerkiksi saanut koitua kustannuksia tuleville vuosille. Osan kustannukset taas ylittivät budjetin.

– Kaikki tehdyt ehdotukset ovat kuitenkin nähtävissä sivuilla. Niistä jää elämään ideapankki, joka kertoo, mitä kuntalaiset haluavat ja joka otetaan huomioon, kun toimintaa suunnitellaan, Viitanen korostaa.

 

Toiveita ja kannatusta tuli paljon esimerkiksi skeittiparkille, mistä kuitenkin olisi tullut pysyviä ylläpitokustannuksia.

– Tätä ja monta muutakin vastaavaa ehdotusta voisi jatkokehitellä ja tutkia, voisiko jokin isompi porukka ottaa vastuuta toiminnasta. Viitanen mainitsee.

Hän toivoo myös lisää kommentteja, jotka voivat viedä ideaa eteenpäin ja auttaa sitä kenties toteutumaan jossain muodossa seuraavalla kierroksella.

Jotain vastaantuloa haluttiin tarjota myös monille äänestyksestä pudonneille: Peltosaaren lammikosta ei tehdä uimapaikkaa, mutta kädenojennuksena tulee kaksi ilmaista uintipäivää maauimalaan.

 

Suunnitelmien hintahaarukka oli 300-50 000 euroa. Halvin oli vihtasauna, joka uimalassa voikin toteutua. Kalleimpiin kuuluu ulkokuntosali.

– Uskon, että jokainen löytää ehdotuksista jotain itselleen tai läheiselleen sopivaa.

Äänestyksessä on mukana muuna muassa seuraavia ehdotuksia: ilmainen sisäleikkipuisto Matkakeskukseen, perheille liikennepuisto, koirametsä ja –latu, lisää penkkejä ja penkkipiirejä keskustaan ja puistoihin, kosteikkopuisto keitaaksi, ikäihmisille omia tapahtumia, marjapensaita ja hedelmäpuita puistoihin, nuorten aikuisten kohtaamispaikka, kirjastoon kahvilanurkkaus ja lainattavia läppäreitä, ulkokuntosali, pusikoitten raivaus, Vantaanjoki ojasta puroksi, kaikille kaupunkilaisille heijastimet, nuorille studio musiikin tekoon.

 

Rekisteröityneitä sivulla on reilut 300. Viitanen toivoo, että etenkin ehdotuksia tehneet innostaisivat lähipiiriään äänestämään.

Myös äänestyksen yhteydessä on rekisteröidyttävä. Valintojen yhteydessä laskuri laskee, milloin 50 000 euroa tulee täyteen.

Osallistava budjetointi

Äänestää saavat tänä vuonna 12 täyttävät ja vanhemmat Riihimäellä kirjoilla olevat.

https://osallistu.riihimaki.fi/

Kirjastolla voi äänestää tuettuna:

– keskiviikkona 22.1. klo 13–15

– keskiviikkona 29.1. klo 10–12

– torstaina 6.2. klo 14–16

Äänestysaika päättyy 1.3.2020.

Tulokset julki 2.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Läppäri lainaan kirjastosta? Riihimäkeläisiltä hyviä ehdotuksia 50 000 euron käytöstä – tapahtumaideoita vielä kaivattaisiin17.11.2019 21.10
Riihimäkeläisten ideoita kerätään kaupungin kehittämiseksi – ehdotuksia voi jättää 2 kuukauden ajan10.10.2019 11.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat