Paikalliset

Kahden euron kertamaksu kiukuttaa eläkeläisiä Hyvinkäällä – kaupungille yksi uintikäynti maksaa noin 11 euroa

Kolme kertaa viikossa uimassa käyvää Yrjö Karttusta harmittaa eläkeläisten uimalamaksujen raju korotus.

Ari Peltonen

Hyvinkään uimalassa kuohuu. Kaupungin päätös luopua eläkeläisten ja erityisryhmien kausirannekkeista on saanut lämmön saunanlauteilla nousemaan. Vuoden alusta alkaen eläkeläiset ovat joutuneet maksamaan Hyvinkään uimalaan kahden euron kertamaksun.

Aikaisemmin eläkeläiset pystyivät ostamaan puolen vuoden kausirannekkeen, joka maksoi 30 euroa. Rannekkeella pääsi uimaan arkisin ennen kello kolmea.

– Korostan, että tämä on tilapäinen järjestely, Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila vastaa.

Päätöksen taustalla on loppuvuodesta 2019 käynnistynyt Hyvinkään uimalan laajennus, joka tulee väistämättä aiheuttamaan useampia käyttökatkoksia uimalan toimintaan.

– Tässä tilanteessa ei voida myydä kuin kertalippuja. Kausirannekkeiden kohdalla olisi ollut melko haastavaa, miten asiakkaille olisi hyvitetty ne ajat, kun halli on kiinni.

Kaksi kertaa viikossa Hyvinkäällä uiva Yrjö Karttunen laskee hinnankorotukseksi hänen kohdallaan tulevan noin 140 euroa vuodessa. Karttusta närästää sekä itse korotus että myös tapa, millä siitä viestittiin.

– Vuoden vaihteessa ilmestyi vain lappu uimalan seinälle.

Häntä myös huolettaa, että väliaikaiseksi ilmoitetusta käytännöstä muodostuu pidemmän päälle pysyvä.

– Tämän jälkeen on paljon helpompi siirtyä reilumpiin hinnankorotuksiin uimalan remontin valmistuttua, Karttunen uumoilee.

Keskiviikkoaamupäivisin Hyvinkään uimalan ollessa kiinni Karttunen on käynyt uimassa Rajamäen uimahallissa. Hän tietää nurmijärveläiseläkeläisen pääsevän uimaan 25 euron vuosimaksulla.

Hyvinkääläisenä Karttunen joutuu maksamaan kertamaksun, joka on 4,20 euroa. Eläkeläisen kuukausilippu Rajamäen uimahalliin maksaa 30 euroa.

Eläkeläisten kertalipun hinta on Hyvinkäällä määritelty laskemalla vuoden 2019 lipputuotot ja kävijämäärät.

– Vuoden 2019 yhden seniorikäynnin hinta oli keskimäärin 1,75 euroa. Naapurikuntien seniorien kertalipun hinta on noin 2,9–4,2 euroa per käynti, Vakkila toteaa kaupungin tiedotteessa.

Eläkeläishintaan pääsee jatkossa Hyvinkäällä uimaan myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Liikuntapäällikkö Vakkila huomauttaa kaikkiin aikuisten lippuihin sisältyvän uinnin lisäksi kuntosalin käyttö.

– Jotta helpotettaisiin sekä kassan että eläkeläisten toimintaa, rannekkeeseen on mahdollista ladata 10 käyntikertaa, Vakkila kertoo.

Uimalan kustannukset kaupungille ovat vuodessa noin 1,8 miljoonaa euroa, josta asiakkailta saaduilta lipputuottoina kustannetaan noin 0,7 miljoonaa euroa.

Hyvinkään kaupungin liikuntapäällikkö Jarmo Vakkilan mukaan yhden uintikäynnin kulu kaupungille on kaikkine maksuineen tällä hetkellä noin 11 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyvinkään uimalan remontti tuo sulkuja ja väliaikaisia muutoksia muun muassa lippukäytäntöihin10.1.2020 19.15
Sveitsin uimalan laajennustyöt käynnissä – valmista keväällä 202123.12.2019 03.45
Uimalan missi on odottanut seuraajaansa 50 vuotta – Tästä syystä Hyvinkään Sveitsistä tuli Sveitsi29.9.2019 05.40
Hyvinkään Vasemmisto huolissaan uimalamaksujen hinnoista – Johanna Jokinen aloittaa uutena puheenjohtajana20.10.2017 09.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat