hvu

Nyt meni tunteisiin on tarina yhteisöllisyydestä – Hausjärven yläkoulun ja lukion oppilaat tekivät musikaalin

Ohjaaja Rosa Aution mukaan on tärkeää, että nuoret pääsevät tekemään esityksen alusta saakka itse. Näin he pääsevät tuomaan esille heitä itseään kiinnostavia tarinoita, teemoja ja roolihahmoja. Mukana esitystä tekemässä on ollut kaikkiaan noin 70 nuorta.

Mia Lagström

Hausjärven yläkoulun ja lukiolaisten upea musikaaliperinne jatkuu. Tänä vuonna nähdään musikaalikomedia ”Nyt meni tunteisiin”, jonka oppilaat ovat itse käsikirjoittaneet yhdessä näytelmän ohjaajan Rosa Aution kanssa.

Autio kertoo olevansa varsin ylpeä lopputuloksesta.

– Annoin oppilaille tehtäväksi kirjoittaa kohtauksia, joiden aiheina olivat ”perhe on pahin” ja ”perhe on paras”. Yhdistäväksi tekijäksi musikaaliin otettiin tunteiden käsittely sekä yhteisöllisyys. Saimme aikaan useita hauskoja, toimivia ja kiinnostavia kohtauksia.

 

Musikaali on lämminhenkinen kertomus neljän perheen elämästä pienkerrostalossa.

Kerrostalon talonmies haluaisi saada väkeä mukaan taloyhtiön kokouksiin päättämään yhteisistä asioista, mutta asiat eivät suju helpoimman kautta. Autio lupaa hauskaa esitystä, joka tarjoaa myös ajattelemisen aihetta.

– Käsikirjoituksesta välittyy nuorille ominainen huumori ja ironia. Heillä on oma tapansa saada vaikeistakin asioista keveitä. Samaan aikaan he ovat ajatuksissaan ja toimissaan hyvin vilpittömiä.

 

Aution mukaan on tärkeää, että nuoret pääsevät tekemään esityksen alusta saakka itse.

– Koen tärkeänä, että nuoret saavat käsikirjoitusvaiheessa äänensä kuuluville ja pääsevät vaikuttamaan omaan roolityöhönsä ja saavat hahmot, jotka heitä itseään kiinnostavat.

Rooleista vastaavien oppilaiden ja livebändin lisäksi esitystä on ollut valmistelemassa lavastusryhmä, puvustusryhmä sekä maskeerausryhmä.

Musiikin ohjauksesta ja musikaalin kappaleiden sovituksesta vastaavan Jukka Palosen mukaan kappalevalinnoista vastasi käsikirjoitusryhmän jäsenet ja kappaleet valittiin tarinan ehdoilla.

– Lopputuloksena on hauska sekoitus uutta ja vanhaa.

 

Hausjärven yläkoulu ja lukio ovat järjestäneet musikaaleja jo vuodesta 1997.

Perinne sai alkunsa, kun koulun musiikinopettaja Jukka Palonen ja ohjaaja Risto Autio löivät ajatuksensa yhteen.

Viimeisen viiden musikaalin ohjauksesta on vastannut Rosa Autio. Esityksiä on ollut kahden vuoden välein ja kahta lukuun ottamatta kaikki on itse käsikirjoitettuja.

– Oppimisen määrä on huikea. Tämänvuotisessa esityksessä olemme käsitelleet paljon tunteita. Myös ymmärrys yhteistyön merkityksestä kasvaa, sillä oma tapa toimia vaikuttaa koko ryhmään. On hienoa nähdä nuorten rohkaistuvan itseilmaisuun, ohjaaja Rosa Autio kiittelee.

– Nuoret ovat kasvaneet musikaaliprojektin aikana paljon, Palonen lisää.

Yleisölle Autio ja Palonen lupaavat hienoa ja hauskaa elämystä.

– Toivottavasti saamme paljon katsojia. Tervetuloa nauttimaan, tukemaan ja kannustamaan nuoria.

Musikaali Hausjärvellä

Hausjärven yläkoulun ja lukion musikaalit tuottaa koulun vanhempainyhdistys.

Ensimmäinen musikaali ”Mikä sotku” esitettiin vuonna 1997 koulun 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Vuonna 2004 aloitettiin yhteistyö Hyrian kanssa, jonka media-alan opiskelijat vastaavat musikaalin valo- ja äänitekniikasta.

Vuonna 2007 vanhempainyhdistys osti koottavan katsomon Oitin juhlataloon.

Nyt meni tunteisiin -musikaali Oitin juhlatalossa (Urheilutie 1, Oitti) la 11.1. klo 16 (ensi-ilta), su 12.1. klo 16, ke 15.1 klo 19, pe 17.1 klo 19, la 18.1 klo 16, su 19.1 klo 16, ti 21.1 klo 19, pe 24.1 klo 19, la 25.1 klo 16, su 26.1 klo 16. Liput 18 euroa aikuiset, 12 euroa lapset ja opiskelijat, puh. 046 576 6508.

Lisätiedot Facebook / Hausjärven nuorten musikaali.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näytelmässä suuret kohtaavat – Oi, jospa kerran -musikaalissa tähtenä riihimäkeläinen Jani Forsman.15.7.2019 08.20
177 hyvinkääläistä lasta, nuorta ja aikuista loihtii Peter Pan -musikaalin Hyvinkääsaliin: ”Tästä tulee unohtumaton kokemus"23.1.2019 03.45
Jamien unelmasta tulee täydellisen totta – riihimäkeläisille tuttu Jussi Hongisto loistaa romanttisen musikaalin tähtenä12.2.2019 18.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat