Paikalliset

Peltosaaren koulun työyhteisö sai Roikka 2019 -palkinnon hienosta toiminnasta muutosten keskellä – "Esimerkillistä sitoutumista ja joustavuutta"

Peltosaaren koulun työyhteisö pokkasi maanantaina Riihimäen kaupungin Roikka -palkinnon yhteisöllisyydestä ja kehittämisrohkeudesta.

Anni Määttä

Peltosaaren koulun työyhteisö Riihimäellä on saanut Roikka 2019 -palkinnon, jonka arvo on 1000 euroa.

Riihimäen kaupunki myönsi sen kiitokseksi tavasta, jolla Peltosaaren vanhalle koulurakennukselle jätettiin jäähyväiset ja aloitettiin uusi kouluelämä väistötiloissa, Kalevan koululla keskustassa.

Muutosprosessista tuli esimerkki rohkeasta ja ennakkoluulottomasta kehittämisestä ja yhteisöllisyyden edistämisestä.

– Kaupungin henkilöstö osoitti muutoksen läpiviennissä esimerkillistä sitoutumista ja joustavuutta, joiden tuloksena väistötiloihin siirtymisestä syntyi koko kaupungin ja erityisesti Peltosaaren asukkaiden yhteinen, arvokas muisto, iloitsi henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Ojanen maanantaina Riihimäen kaupungin tiedotteessa.

 

Myös väistötiloihin liittyvät liikennesuunnittelu- ja turvallisuushaasteet saatiin selätettyä.

Siitä erityiskiitoksen saivat Peltosaaren koulun henkilöstön lisäksi Riihimäen kaupungin liikennesuunnittelija Anna-Maija Jämsen ja liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö.

 

Peltosaaren koulu muutti Peltosaaresta keskustaan syyslukukauden 2019 alussa.

Se oli tapaus, joka kosketti oppilaita, perheitä, henkilökuntaa ja kaupunginosan asukkaita.

Koulun henkilökunta oli mukana järjestämässä Peltosaaren Lähiöfestiä ja samalla koulun läksiäisiä, jossa muisteltiin menneitä vuosia.

– Peltosaaren koulun kiinteistö on toiminut tärkeänä tukikohtana ajatellen koko Peltosaaren asuinaluetta. Koulun tiloissa on toiminut mm. nuorisotila, liikuntaryhmiä ja kokouksiaan siellä ovat järjestäneet Peltosaari-seura ja alueen taloyhtiöt, kaupunki tiedotti.

– Projektin ja tapahtuman avulla sekä muun muassa tapahtumalle avatun FB-sivun kautta onnistuttiin hienolla tavalla tuomaan yhteen Peltosaaren koulun entiset ja nykyiset oppilaat, henkilökunta ja asukkaat.

Riihimäen kaupunki on myöntänyt Roikka -palkintoa työyhteisöille vuodesta 2015 alkaen.

Nimen taustalla on Radanrakentajien muistomerkki eli "Topparoikka" -patsas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lähiöfest Peltosaaressa: Muisteltiin luokkaretkeä Leningradin ja maisteltiin kebabkastiketta17.5.2019 21.10
Peltosaaren koulun liikuntasalin ovien sulkeutuminen kuormittaa entisestään Urheilutaloa ja Istuinkiveä – samalla salibandykaukaloiden määrä vähenee kolmesta kahteen10.10.2019 04.00
Kalevantalo, Ö-talo, kaupungintalo ja ehkä vielä Yritystalokin – osaatko jo puhua riihimäkeläispaikoista uusilla nimillä?3.12.2019 13.41

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat