hvu

Viikon ruoka: Visuaalisuus on meidän juttumme – ravintola Klaas tarjoaa perusruokaa uudella tavalla esille tuotuna

Ravintola Klaas avattiin marraskuun alussa Suomen lasimuseon tiloissa. Ravintola tarjoaa arkilounasta ja juhlavia illallisia yksityistilaisuuksissa. – Kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan, vuoropäällikkö Veera Laine sanoo. Lounas arkisin ja joka toinen lauantai kello 11-14.

Mia Lagström

Suomen lasimuseon tiloissa avattiin kuukausi sitten uusi ravintola. Yrittäjä Henry Nikkinen kertoo pohtineensa ravintolan perustamista jo pitkään.

– Lopullisen päätöksen tein, kun kuulin, että tämä tila on vapaana. En usko, että olisin muuten ravintolaa Riihimäelle perustanut. Tämä on paikkana ainutlaatuinen.

 

Lasimuseon miljöö on todellakin ainutlaatuinen ja se on vaikuttanut myös ravintolan ruokaan ja esillepanoon.

Ravintola Klaasin keittiötä voisi luonnehtia skandinaavisen maalaisromanttiseksi.

– Tärkeintä ovat tuoreet raaka-aineet, yksinkertaiset maut ja kaunis esillepano. Visuaalisuus on meidän juttumme.

 

Nikkinen korostaa, että kyse on perusruoasta, mutta uudella tavalla valmistettuina ja esille tuotuna.

Ruokaa valmistetaan alhaisissa lämpötiloissa pitkään hauduttamalla. Parhaimmillaan liha voi olla uunissa kuusikin tuntia.

– Suosituiksi ovat nousseet esimerkiksi pitkään haudutettu porsaanliha ja kana. Niistä tykätään.

Myös lisukkeisiin on haettu uutta näkökulmaa.

– Ei pelkkiä keitettyjä perunoita. Perunoita voi paahtaa uunissa ja valmistaa ja maustaa monella tavalla.

Isossa osassa on myös salaatti ja kasvikset. Perusvihreän lisäksi tarjolla on erilaisia paahdettuja kasviksia.

Etenkin juurekset ovat maittavia paahdettuina ja eri tavalla maustettuina.

– Kannattaa kokeilla vaikka paahdettua porkkanaa ja lanttua. Myös paahdetut siemenet ovat hyviä erilaisten salaattien ja kasvisten kanssa. Paahdettujen kasvisten ja juuresten mausteeksi käyvät muun muassa chili, valkosipuli, timjami, rosmariini.

 

Ravintola Klaasin salaateissa, kasviksissa ja jälkiruoissa saattaa olla myös aasialaista twistiä.

Jälkiruokana on ollut muun muassa suklaa-chilivanukasta ja kookos-mansikkapannacottaa.

Lounaslista vaihtelee päivittäin. Ravintolan tilaa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin, joskin tämän vuoden osalta varauskalenteri on täynnä.

– Hyvää ruokaa teemme lounaallakin, mutta yksityistilaisuuksissa hifistellään oikein kunnolla ja ruoka räätälöidään aina asiakkaan toiveen mukaan, muun muassa Finnairin Business Loungessa ja Fazerilla useiden huippukokkien kanssa työskennellyt Nikkinen kertoo.

Salaatinkastike

Salaatinkastikkeessa on oltava makeutta, happoa ja suolaa.

Hyvä peruskastike syntyy valkoviini-, punaviini- tai väkiviinaetikasta, rypsiöljystä, suolasta ja pippurista. Kastikkeessa kannattaa suosia rypsiöljyä. Oliiviöljy helposti leikkaa, rypsiöljy sekoittuu etikan kanssa paremmin. Jos kastikkeeseen tulee happamia marjoja, kuten karpalovinegretteä tehtäessä, kannattaa etikka jättää pois. Muuten koostumus kärsii liiasta haposta.

Peruskastiketta voi maustaa monin tavoin: sinapilla, valkosipulilla, currylla, kurkumalla, chilillä, muskottipähkinällä tai sitruunalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ravintola Klaas sytyttää valot Suomen lasimuseon kahvilaan Riihimäellä – ravintoloitsija Henry Nikkinen lupaa "makuyhdistelmiä, joita ei Riihimäellä ole vielä vastaan tullut"24.10.2019 11.55
Viikon ruoka: Tiedätkö mitä on matbuha tai taboulle? – Itämaiset maut hurmaavat20.11.2019 10.30
Viikon ruoka: Kahvila Martzu luottaa itse tehtyyn kotiruokaan – hyppysellinen rakkautta ja iloa9.10.2019 07.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat