hvu

Muusikko-lihamestari Tarmo oli pakahtua, kun festivaaliyleisö teki käsillä sydämiä – "Tätä minä haluan tehdä" – ensimmäinen konserttikeikka Hyvinkäällä

Tarmo toivoo, että mahdollisimman moni saapuisi hänen keikalleen Hyvinkääsaliin. – Luvassa on mahtava ilta. Julkaisen samana päivänä kolmannen singleni Tökerö ja estoinen. Ajattelin, että voisin ehkä jakaa yleisölle laulun sanat, niin se tulee tutuksi.

Ulla Nikula

Laulaja, lauluntekijä Tarmo on ihastuttanut romanttisilla kappaleillaan ”Sata pisamaa” sekä ”Jeespoks ja näkemiin”. Kesän Tarmo kierteli pitkin ja poikin Suomea IskelmäKesä-kiertueen mukana. Nyt edessä on ensimmäinen oma konserttisalikeikka, joka järjestetään Hyvinkääsalissa.

– Esiinnyin kesällä Hyvinkäällä ja siellä tuntui olevan mukavia ihmisiä. Hyvinkää on myös lähellä Helsinkiä, Tarmo selittää paikkavalintaa ja kertoo järjestävänsä Hyvinkäälle bussikuljetuksen Töölöntorilta, jotta myös töölöläiset herrasmiehet ja rouvat pääsevät halutessaan paikalle.

– Olen saanut heiltä niin paljon kannustusta ja tukea.

LUE MYÖS: Tarmon, 37, uskomaton tarina: oli töissä K-kaupan lihatiskillä kun puhelu tuli – nyt hän toteuttaa haaveensa tuhansien suomalaisten edessä

Töölöllä on tärkeä paikka miehen sydämessä, sillä sieltä kaikki sai alkunsa. Tarmo on työskennellyt jo vuosia Töölöntorin K-Marketin lihamestarina. Työpäivien jälkeen hän sävelsi omia kappaleita, joita alkoi kerääntyä niin paljon, että hän päätti julkaista levyn.

– Siitä tuli joululevy, koska niin moni biiseistä oli joulubiisejä. Möin levyä lihatiskin takaa vähän kuin jauhelihan oheistuotteena.

Viime keväänä Tarmon tuotantoa päätyi keikkamyyjän korviin ja tämä ehdotti, että Tarmo lähtisi mukaan IskelmäKesä-festareille.

– Viime kesä oli todella mahtava kesä. Ihmiset olivat todella lämpimiä, ja myös muut artistit tsemppasivat todella paljon. Jorma Kääriäinen antoi minulle flunssalääkevinkkejä, kuinka avata ääni, jos flunssa iskee.

Ensimmäistä omaa keikkaansa hän odottaa innoissaan.

– Siitä tulee mielettömän hienoa, minulla on oma bändikin. Olemme treenanneet ihan sikana, mutta vielä on paljon yksityiskohtia pohtimatta, kuten esiintymisasut. Itse tykkään esiintyä puvussa, mutta pitäisi keksiä jotain kivaa myös bändille, jotta kaikki näyttävät hyvältä, Tarmo sanoo.

Samana päivänä ensimmäisen konserttinsa kanssa Tarmo julkaisee myös kolmannen singlensä ”Tökerö ja estoinen”.

– Sinä päivänä tapahtuu paljon kivaa.

Tarmo tunnustaa olevansa varsin romanttinen tyyppi, joten on luonnollista, että hänen musiikkinsakin on romanttista.

– Iskelmäkesä-festareilla jengi teki käsillä sydämiä ja se tuntui todella hyvältä. Tätä minä haluan tehdä.

Eteenpäin elämässään hän katselee kappale ja keikka kerrallaan. Lihamestarin töitäkin hän tekee edelleen muutaman vuoron verran viikossa.

– Tykkään olla lihatiskillä. Saa nähdä, miten jatkossa käy, jos ihmiset tykkäävät biiseistä ja keikkoja alkaa olla enemmän. Täytyy vain katsoa, mitä tapahtuu, Tarmo pohtii.

 

Konsertti

Tarmon ensimmäinen oma keikka

Tarmo eli Tarmo Veijonen on töölöläinen lihamestari ja muusikko.

Ensimmäisen levynsä Tarmo julkaisi 2014. Levy sisälsi Tarmon säveltämiä ja sanoittamia joululauluja.

Ensimmäisen virallisen singlensä ”Sata pisamaa” Tarmo julkaisi viime keväänä. Elokuussa tuli toinen single ”Jeespoks ja näkemiin”. Kolmas single ”Tökerö ja estoinen” ilmestyy 29.11.

Viime kesän Tarmo kiersi Suomea IskelmäKesa-festareiden mukana.

Tarmon ensimmäinen oma konserttisalikeikka järjestetään Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1, Hyvinkää) pe 29.11. klo 19. Liput www.lippu.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: hvu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat