
Loppi Hovi houkuttelee väkeä jopa pääkaupunkiseudulta saakka. – Paikka on tullut tutuksi monelle mökkiläiselle. Olemme järjestäneet myös erilaisia syntymäpäiväjuhlia, rippijuhlia ja muita yksityistilaisuuksia, omistaja Amarjit Thind kertoo.
Kun Amarjit Thind lähti puolisonsa Susanna Keinäsen kanssa reilut kolme vuotta sitten hankkimaan ravintolakalusteita Lopen kirkonkylältä, laajeni hankintalista yhden ravintolan verran.
– Kalustekauppias kertoi tyhjästä ravintolakiinteistöstä, joka olisi vapaana. Paikasta tuli todella hyvä fiilis ja sen sijainti oli kerta kaikkiaan hyvä, joten ei asiaa tarvinnut kauaa miettiä, Keinänen kertoo.
Remonttia paikka vaati, sillä se oli täysin alkutekijöissään. Paikalla ei ollut baaritiskiä eikä keittiössä kalusteita.
Paikan tyhjyys innosti. Ravintolasta sai suunnitella juuri sellaisen kuin halusi.
Hymyillen Keinänen kertoo ravintolan suunnittelun lähtökohdaksi nahkaiset sohvat ja kristallikruunun.
– Emme halunneet mitään peruspubia vaan tyyliä.
Tyylikkyyden lisäksi Keinänen ja Thind halusivat ravintolasta paikan, joka tarjoaisi ruokaa ja virvokkeita ihan kaikenikäisille.
– Halusimme paikan, jonne voi poiketa kahville, tulla lasten kanssa syömään ja joka muuntuu iltaisin illanviettopaikaksi. Meillä järjestetään myös erilaisia yksityisjuhlia, kuten syntymäpäiviä ja rippijuhlia.
Paikasta tuli niin mieluisa, että pariskunta kertoo käyvänsä omassa ravintolassa syömässä myös omien lastensa kanssa.
– Miksi mennä muualle, kun oman ravintolan ruoka on parasta, pariskunta naurahtaa ja paljastaa syövänsä joka kerta rosepippuripihvit.
Rosepippuripihvi on metsästäjänleikkeen ohessa ravintolan ostetuin tuote. Myös reilunkokoisia hampurilaisannoksia menee paljon.
Ravintolan a la carte -listalta löytyy leikkeitä, pihvejä, kebabia, hampurilaisia, pastaa ja salaatteja.
– A la carte -listan lisäksi valmistamme ruokaa tilauksesta. Jos paikalle saapuu tyttöporukka, joka haluaa vuohenjuustosalaatit, sitten teemme sellaiset. Tilauksesta onnistuu myös erilaiset voileipäkakut ja makeat kakut.
Kaikki valmistetaan alusta saakka itse.
– En suostu käyttämään puolivalmisteita. Salaatit pilkotaan itse ja sipuli leikataan tuoreeltaan. Hampurilaispihvit teemme itse samoin lohko- ja kermaperunat.
Ruoan hyvän maun salaisuus piilee Keinäsen mukaan ennen kaikkea kastikkeissa.
– Ei mitään maissijauhoja eikä purkista saatavia puolivalmisteita vaan oikeaa kermaa. Muuta en suostu käyttämään.
Tärkeää Keinäsen mukaan on myös ruoan esillepano.
Annoksen on näytettävä värikkäältä ja kauniilta.
Loppi Hovi
Tulevia tapahtumia
Loppi Hovissa (Yhdystie 8, Loppi) järjestetään lauantaina 16.11. vietettävän vuoden harmaimman päivän kunniaksi bileet kello 21 alkaen.
Illan aikana myynnissä on päivän teemaan sopivaa juotavaa. Bileisiin on ilmainen sisäänpääsy.
Lauantaina 7.12. Loppi Hovissa on pikkujoulut Kymmenen euron lippu sisältää jouluruoan ja jälkiruoan.
Illan aikana esiintyy riihimäkeläinen Midnight Blue -bändi.
Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.