Paikalliset

Taas on aika ilmoittautua joulukadulle – Avajaisperinne jatkuu Riihimäellä nyt uusien vetäjien voimin

Joulukadun avajaistapahtuma pidetään Riihimäellä tänä vuonna 23. marraskuuta.

Mikko Kuparinen

Joulukadun avajaisia vietetään jälleen lauantaina 23.11. Riihimäellä. Pitkään jatkuneen perinnetapahtuman vetovastuu on nyt siirtynyt Riihimäen Mieslaulajilta tanssistudio Dance Artille, jota kaupungin kulttuuripalvelut tukee.

Avajaisiin kuuluu olennaisena osana kulkue, johon voivat ilmoittautua mukaan yhdistykset ja yritykset. Osallistumisesta ei peritä maksua, mutta Riihimäen seurakunnan diakoniatyölle voi tehdä vapaaehtoisen lahjoituksen.

Lahjoitukset käytetään vähävaraisten perheiden, nuorien ja vanhuksien joulun toteuttamiseen. Ilmoittautumisaikaa on ma 4.11. asti (040 535 8577/Minni Arposuo, [email protected]).

Avajaiskulkue starttaa Hämeenaukiolta kello 17 kohti Granitin aukiota.

– Tule skuutilla, skeitillä, maitokärryillä, kävellen, pyöräillen, autolla tai vaikka rollaattorilla, pue yllesi tonttulakki, jouluvalot tai molemmat, kannustaa Arposuo tapahtumatiedotteessaan.

– Myös katsojat ovat tervetulleita kulkueeseen mukaan!

Riihimäkeläiset yhdistykset ja yritykset tarjoavat Granitin aukiolla ilmaisen joulupuuron sekä glögiä. Tilaisuus jatkuu kello 18.30 asti.

Granitilta löytyy myös Hyvä Kunnon vuosittainen Hyvä joulu lapselle -keräysauto. Siihen voi tuoda 0–17-vuotiaalle tarkoitetun lahjan, esimerkiksi lelun, pelin, lahjakortin tai elämyskortin. Lahjat tulisi jättää paketoimattomina, jotta ne olisi helpompi jakaa niitä tarvitsevalle.

Museohiiri Wilhelm julistaa aukiolla joulusanoman. Ohjelmassa on esityksiä, jotka päättää yhteislaulu. Joulupukki on lupautunut mukaan tapahtumaan.

Samana päivänä Granitilla on Saksalaiset joulumarkkinat.

Ajankohta on tällä kertaa aiemmasta poikkeava. Joulukatu on yleensä avattu ensimmäisenä adventtina, mutta järjestäjien aikataulut eivät nyt stemmanneet perinteen kanssa.

Ensi vuonna avajaisista on järjestäjien mukaan tarkoitus kasvattaa vielä suurempi tapahtuma.

Joulukadun avajaiset Riihimäellä la 23.11. klo 17–18.30. Ilmoittautumisaika kulkueeseen päättyy ma 4.11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riihimäen Joulukadun avaus onnistuu sittenkin, jo 23. marraskuuta – nopea päätös pelasti rakastetun perinteen: "Kaikki ovat tyytyväisiä"15.10.2019 11.54
Perinteiset Joulukadun avajaiset on peruttu Riihimäellä – toimivaa ratkaisua ei löytynyt neuvotteluista huolimatta: "Ei vain ole ketään, kuka ne tekisi"14.10.2019 15.48
Uriah Heepin Bernie Shaw Raskasta Joulua -konserttiin Hyvinkäälle – "Kaikki rakastavat joululaulujen laulamista"23.10.2019 09.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat