Paikalliset

Hyvinkääläiset yrittäjänaiset perustivat hyväntekeväisyysyhdistyksen – Lounatuulen asukkaat saivat oman kauneudenhoitopäivän

Kikan korumaailman yrittäjä Kirsi Korhonen sovitti helmiä Anne Kallioisen kaulaan. Kauneudenhoitopäivä sai kehitysvammaisten palvelukodissa innostuneen vastaanoton.

Miina Hakala

Hyvinkääläiset naisyrittäjät veivät maanantaina iloa Tukena Lounatuulen kehitysvammaisten palvelukotiin. Asukkaat saivat hiustenlaiton, meikkauksen tai käsihoidon sekä korun kaulaansa ja pääsivät ikuistetuksi valokuvaan kukkaseppeleen kanssa.

Kauneudenhoitopäivän taustalla oli uusi yhdistys Hyvinkään Helmi ry. Sen on perustanut naisyrittäjien porukka, jota yhdistää halu tehdä hyväntekeväisyyttä.

– Olemme järjestäneet aiemmin muutaman Ihanaiset-tapahtuman Hyvinkäällä. Se kasvatti niin paljon suosiotaan, että päätimme perustaa yhdistyksen, jolloin toiminta on virallisempaa, sanoo puheenjohtaja Sari Räikkä.

Yritys rekisteröitiin viime elokuussa ja mukana on tällä hetkellä kahdeksan erialoilla toimivaa yrittäjää.

– Hyväntekeväisyyttä ei ole koskaan liikaa ja sille on aina tarvetta. Tällainen piristää myös omaa arki- ja työrutiinia, sanoo Eija Rahkonen.

Kauneudenhoitopäivä oli Hyvinkään Helmen ensimmäinen tapahtuma. Sitä järjestämässä olivat Räikän ja Rahkosen lisäksi Tiina Boucht, Kirsi Korhonen, Sanna Partanen ja Minna Kahelin.

Hemmoteltavaksi pääsivät kaikki Lounatuulen 11 vakituista asukasta. Osallistujat saivat paperiset valokuvat muistoksi päivästä itselleen. Lounatuulen palveluohjaaja Tarja Lahma tuumaa, että arkirutiineista poikkeavilla päivillä on suuri merkitys palvelukodin asukkaille.

– Tästä päivästä puhutaan pitkään ja sitä muistellaan kuvia katsellessa, hän sanoo.

 

Yhdistyksellä on jo suunnitelmia tulevien tapahtumien suhteen.

– Olemme suunnitelleet hyvinvointiaiheisia luentoja ja erilaisia tapahtumia. Meillä on villejäkin ideoita, Räikkä naurahtaa.

Hyväntekeväisyyden lisäksi yhdistyksen tarkoitus on tukea ja tuoda esiin paikallista yrittäjyyttä. Kauneudenhoitopäivä järjestettiin yhteistyössä Foto-Juhanin ja Puutarhahaltijoiden kanssa. Myös pienyrittäjien vertaistuki on tärkeä osa toimintaa.

– Meistä suurin osa on yksinyrittäjiä ja puurramme yksiksemme. On ihanaa, että kollegoiden kanssa voi purkaa tuntoja ja ajatuksia, Räikkä sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yrittäjää auttaa arjen tuki – yrittäjänaiset alkavat tehdä tiiviimmin yhteistyötä5.7.2019 09.55
Vehkojalle rakentuva kehitysvammaisten hoivakoti kiinnosti – asuntoihin olisi jo tulijoita24.5.2019 16.00
Muodilla rahaa hyvän tekemiseen – Hyvinkään Seudun Yrittäjänaisten näytöksessä on trendejä arkeen ja juhlaan10.4.2017 18.00
Nuoret yrittäjänaiset ideoivat kauniilla sanoilla koristellut hipsterit rakkauslahjaksi22.5.2015 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat