Puheenaihe

Lidl rakentaa aivan uudenlaisen myymälän linnunpönttöineen ja aurinkovoimaloineen– "Ensimmäinen Suomessa"

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Kauppaketju Lidl kertoi perjantaina Vantaalle syksyllä 2020 valmistuvasta uudesta myymälästä.

Ketjun mukaan kyse on Suomen ensimmäisestä "ekomyymälästä", jonka rakentamisessa käytetään suomalaisia rakennusmateriaaleja sekä sertifioitua puuta. 

Myymälän katolle asennetaan oma aurinkovoimala. Lisäksi pihalla tuetaan luonnon monimuotoisuutta istuttamalla metsäniittyä ja ripustamalla linnunpönttöjä.

Myymälälle haetaan BREEAM-ympäristösertifikaattia, Lidl kertoo.

– Vapaalan myymälässä otetaan ympäristöystävällisyys uudella tavalla huomioon. Käytämme myymälän rakentamisessa esimerkiksi kotimaisia rakennusmateriaaleja sekä sertifioitua puuta, minimoimme rakennusaikaiset jätteet ja kierrätämme niistä vähintään 60 prosenttia, istutamme viheralueille kotimaisia puita ja pensaita sekä metsäniittyä, kiinteistöpäällikkö Toni Koskinen luettelee Lidlin tiedotteessa.

Lidlin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. 

Vapaalan ekomyymälä on Lidlin mukaan pilottihanke, mutta ympäristöseikat on otettu ketjussa huomioon jo aiemmin.

Lidl sai vuonna 2016 energiatehokkuuden ISO 50001 -sertifikaatin. Lisäksi maaliskuussa 2017 valmistuneelle pääkonttorille on myönnetty LEED Gold -sertifikaatti ja lokakuussa 2018 valmistuneelle Järvenpään jakelukeskukselle haetaan excellent-tason BREEAM-sertifikaattia.

– Vastuullisuudessa on hyvä asettaa riittävän kunnianhimoisia tavoitteita, jotka innostavat ja ovat mahdollisia toteuttaa, Koskinen kommentoi.

Vapaala on Lidlin seitsemäs myymälä Vantaalla. Rakennus nousee Vapaalantielle ja palvelee erityisesti Länsi-Vantaan asukkaita.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat