Paikalliset

Veturinkuljettajien työnseisaus alkaa maanantaina kello 3 ja päättyy yhdeksältä – aamun lähijunat peruttu ja vaikutukset tuntuvat koko pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä pitkälle iltaan

Pääkaupunkiseudun lähiliikenne on vaikeuksissa maanantaina VR:n Lähiliikenneyksikön veturinkuljettajien työnseisauksen vuoksi.

Anneli Tuominen-Halomo

VR:n lähiliikenteen junien kulussa on vakavia ongelmia maanantaina.

Rautatieläisten Unioni (RAU) aloittaa työnseisauksen kello 03 ja päättää sen yhdeksältä aamulla.

Myös RAU:n Riihimäen veturinkuljettajat ry liittyvät työtaisteluun kello 03.30-9 välille.

Työnseisaus vaikuttaa koko pääkaupunkiseudun lähiliikenteeseen pitkälle maanantai-iltaan asti, RAU:n Helsingin Veturinkuljettajien osasto tiedotti sunnuntaina illansuussa.

VR tiedotti sunnuntai-iltana, että kaikki HSL:n (A, E, I, K, L, P, U, Y) ja VR:n (D, G, R, T, Z) lähijunat perutaan lakon ajaksi eli kello 3 ja 9 välillä maanantaina. VR:n mukaan matkustajien kannattaa varautua aamun liikenteeseen muilla kulkuvälineillä. Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi joko vaihtaa tai peruuttaa maksutta.

Kiista koskee VR:n päätöstä aloittaa käytäntö, jossa vapaavuorolla, sairaslomalla tai vuosilomalla olevan työntekijän tulee itse selvittää tulevat työvuoronsa yhtiön tietojärjestelmästä ja yhtiön työvälineillä.

Veturinkuljettajien mielestä työvälineiden ja tietojärjestelmien käyttö tulee tulkita työksi ja työajaksi.

Kuljettavat uumoilevat, että työnantajan tulkinnan mukaan myös monia muita tietojärjestelmiin liittyviä tehtäviä voidaan määrätä tehtäväksi vapaa-ajalla.

Lähiliikenteen veturinkuljettajat eivät saavu maanantaina 7.10. klo 03-9.00 alkaviin työvuoroihin. Kuljettajat pahoittelevat haittaa, joka aiheutuu matkustajille.

Palvelualojen työnantajat Palta totesi lakon heti laittomaksi.

– Aiemmin työvuorot on ilmoitettu tekstiviestillä tai soittamalla puhelimitse, ja yhtiössä on nyt päätetty siirtyä käyttämään vuoroista ilmoittamiseen erillistä sovellusta tekstiviestin sijaan. Ilmoitus tulee kuitenkin myös jatkossa veturinkuljettajien puhelimeen, Paltan neuvottelujohtaja Janne Laitinen tiedotti.

 

Muokattu 6.10. kello 20.35: Lisätty tieto lähijunien perumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pysähtynyt tavarajuna sotki lähiliikennettä – R-juna joutui peruuttelemaan23.1.2019 20.05
Mitä tapahtui R-junille? VR lupaa helpotusta sillipurkki-ilmiöön6.9.2019 14.40
VR:n uudistus on tuonut yllätyksiä varsinkin eläkeläisille –  automaatti myy herkästi lipun tuplahintaan24.8.2019 09.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat