Paikalliset

Päivi Räsänen ja Timo Heinonen vaativat ministeriöltä uutta käsittelyä: "Hallituksen on myönnettävä Riihimäen lukiolle robotiikan erityistehtävä"

Yhdysvalloista matkustanut 15-henkinen ryhmä opetusalan ihmisiä tutustui Harjunrinteen koululla Riihimäen robotiikkaan huhtikuussa.

Petri Lyy

Riihimäen seudun kansanedustajat Päivi Räsänen (kd.) ja Timo Heinonen (kok.) vaativat, että Riihimäen lukion on saatava robotiikan erityinen koulutustehtävä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö hylkäsi tällä viikolla Riihimäen kaupungin hakemuksen robotiikasta.

 

Räsänen ja Heinonen haluavat hallituksen ottavan hakemuksen uudelleen käsittelyyn ja myöntävän Riihimäen kaupungille erityistehtävän, jota on valmisteltu jo kauan.

– Riihimäellä on tehty pitkään työtä robotiikkakoulutuksen saralla. Kaupunki on tällä alalla edelläkävijä Suomessa ja robotiikka on myös tärkeä osa Riihimäen kaupungin tulevaisuusstrategiaa. Kaupungin tavoitteena on olla vuonna 2030 robotiikan Suomen pääkaupunki, kansanedustajat totesivat perjantaina, eduskunnalle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

 

Riihimäki on vastannut lasten ja nuorten opetuksen ja koulutuksen lisäksi myös laajasti koko robotiikan opettajien täydennyskoulutuksesta, Heinonen ja Räsänen muistuttavat.

– Tällä hetkellä lähes 40 opettajaa on käynyt robotiikan täydennyskoulutuksen. Lisäksi alalla on rakennettu myös laajaa yhteistyötä muiden oppilaitosten kanssa.

– Riihimäen robotiikkakoulutusta esiteltiin myös eduskunnassa Opettajanpäivänaaton tilaisuudessa perjantaina ja toiminta ja erityisesti nuorten osaaminen keräsi laajaa huomiota, kansanedustajat mainitsivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Riihimäen lukio ei saanut erityistehtävää – kaupunki jatkaa silti työtään robotiikkatyön eteen3.10.2019 12.40
Riksun robotiimi esittäytyy eduskunnassa3.10.2019 16.00
Riihimäen robotiikkaopetukseen tutustui Porin SuomiAreenassa satoja ihmisiä – "Nämä nuoret ovat parhaita suurlähettiläitä, mitä Riihimäellä voi olla"18.7.2019 16.04

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat